28 Ekim 2009 Çarşamba

Vatandaşların şikâyetleri üzerine, yaya alt geçitlerine de MOBESE kameraları yerleştirildi

Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, göreve başladığı günlerden bugüne kadar vatandaşlardan sürekli yaya alt geçitlerine dair şikâyetler aldığını belirterek, vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçişlerini sağlamak için alt geçitlerine MOBESE kamerası yerleştirdiklerini bildirdi.

Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Yozgat’ın daha önceden 18 kamera ile izlendiğini, ‘ölü noktalar’ olarak tabir edilen, kameranın görmediği yerlere de 6 kamera yerleştirilmesini kararlaştırdıklarını söyledi. Nalcı, kurulan 6 kameranın 4 tanesinin hareketli 2 tanesinin sabit olduğunu, sabit olan kameraların yaya alt geçitlerine yerleştirildiğini kaydetti.

Nalcı, “Bu alt geçitlerimizde polislerimiz önlemleri alıyor. Sivil polislerimiz tarafından sık sık kontrol ediliyor. Onun yanı sıra, kameralı sisteme geçerek şu anda alt geçitlerimiz, görevli polis memuru arkadaşımız tarafından izleniyor. Yozgat halkının şu anda alt geçitleri kullanmalarında hiçbir sakınca yoktur, rahatlıkla 24 saat geçiş yapabilirler” diye konuştu.

Nalcı, gençler tarafından alt geçitlerin duvarlarına yazılar yazılmasına da tepki göstererek, Bunların hepsi millî servet. Bunlar çok gülünç şeyler. Günümüzde telefon var, bilgisayar var, internet var; bu gibi ortamlarda her türlü haberleşme iletişim sağlanabiliyor” dedi. Nalcı, vatandaşların en ufak sorunları olduğunda 155 Polis İmdat hattını aramaları tavsiyesinde bulundu.

Nalcı, Yozgat’ın çeşitli noktalarında hâli hazırda 22 tane hareketli, 2 tane sabit kamera olmak üzere toplam 24 tane MOBESE kamerası bulunduğunu; bunların dışında da 12 tane plaka tanıma sistemli kameraların mevcut olduğunu kaydetti.