20 Ekim 2009 Salı

Yozgat Emniyeti’nin arama emri Ardahan’da müsvedde olarak kullanılınca karışıklık çıktı

Ardahan Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler, kaybolan bir köpeğin bulunması için çıkarılan arama emrini, kâğıt harcamamak için Yozgat Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen bir evrakın temiz olan arka yüzüne yazınca, karışıklık çıktı.

Kangal köpeğini ararken…

Taraf gazetesinde “Ekonomik olsun diye tek evrakla çok arama” başlığıyla yayınlanan habere göre; Ardahan’da kayıp bir kangal köpeğini arayan polis, aldığı ihbarla kayıp köpeğin Yavuz Kemal Avcı isimli şahsın işyerinde görüldüğünü öğrendi.

Bunun üzerine polis, Avcı’nın işyerinde arama yapmak istedi. Avcı, polisten arama iznini göstermelerini istedi. Polisler de Avcı’ya bir evrak gösterdiler. Avcı ise, evrakın 1 Haziran 2009 tarihli, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait ve kendisiyle alâkalı olmadığını belirterek polislere itiraz etti ve kendisine gösterilen evrakı polislere iade etmedi. Bunun üzerine, Ardahan polisi, Yavuz Kemal Avcı’yı gözaltına aldı.

Zorla karakola götürüldüğünü iddia eden Avcı, karakolda polisler tarafından kötü muameleye maruz kaldığı ve kaşının yarıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Arama izni, Yozgat’tan giden evrakın arkasına yazılmış

Polis yetkilileri ise, Avcı ile ilgili olayda kullanılan arama izninin Ardahan Sulh Ceza Mahkemesi tarafından aynı gün verilen ve il geneli için geçerli olan arama izni olduğunu belirttiler. Polisler, diğer illerden gelen yazışmalarda kullanılan kâğıtları müsvedde olarak kullandıklarını belirterek, o gün de Yozgat’tan gelen bir arama emrinin temiz arka yüzüne söz konusu arama emrini yazdırdıklarını iddia ettiler.