26 Ekim 2009 Pazartesi

Yozgat’ta henüz domuz gribi virüsüne rastlanmadı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat’ta bu güne kadar domuz gribi virüsüne rastlanmadığını bildirdi. Sağlık ekiplerinin 24 saat görev başında olduklarını belirten Çiçek, basın mensuplarından halk arasında paniğe sebep olacak haberlere yer vermemelerini istedi. Çiçek, bu konuda yapılacak haberlerin, yetkililerden bilgi alınarak hazırlanması gerektiğini söyledi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar da, herkesin hiç tereddüt etmeden domuz gribi aşısı yaptırması tavsiyesinde bulundu.

Ankara’da 1 kişi öldü, okullar tatil edildi

Halk arasında “domuz gribi” virüsü olarak bilinen H1N1 virüsünden dolayı Ankara’da 1 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası, Ankara’daki ilk ve orta dereceli okullarla dershanelerde eğitim ve öğretime 1 hafta süreyle ara verildi. 48 öğrencide domuz gribi virüsünün tesbit edildiği İstanbul’da da bütün okullar, 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında tatil edildi.

Valilikte toplantı

Bütün bu gelişmeler, Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da tedirginliğe sebep olunca, Yozgat Valisi Amir Çiçek, halkı aydınlatmak amacıyla, ilgililerle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Vali Yardımcıları Atilla Selâmi Abban ve Erdoğan Turaner, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, hastane başhekimleri ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Gazeteciler, yetkililerden bilgi almadan haber yapmamalı

Vali Çiçek, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da domuz gribi konusunda bilgi kirliliği yaşandığını belirterek, basın mensuplarından halk arasında paniğe sebep olacak haberlere yer vermemelerini istedi. Çiçek, bu konuda yapılacak haberlerin, yetkililerden bilgi alınarak hazırlanması gerektiğini söyledi.

Gerekli bütün tedbirleri aldık

Vatandaşların, normal griple domuz gribini birbirine karıştırdıklarını ve paniğe kapıldıklarını belirten Çiçek, Yozgat halkını rahatlatacak açıklamalar yaptı. Çiçek, “Bu güne kadar ilimizde yapılan taramalar ve hastanelere yapılan müracaatlar neticesinde domuz gribine rastlanılmamıştır. Ancak Valilik olarak olası bir domuz gribine karşı tüm tedbirlerimiz alınmıştır. Sağlık ekiplerimiz 24 saat görev başındadır” diye konuştu.

Okulların tatil edilmesi söz konusu değil

Yozgat’ta domuz gribi vakasına rastlanmadığı için okulların tatil edilmesinin
söz konusu olmadığını da ifade eden Çiçek, domuz gribi vakasına rastlanması hâlinde, okulların tatil edilebileceğini söyledi.

Prof. Acar: Herkes domuz gribi aşısı yaptırsın

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar da, domuz gribi aşısının yaptırılıp yaptırılmamasında tereddütlerin yaşandığını belirterek, “Domuz gribi aşısı Amerika’da ne ise ülkemizde de odur. Bu nedenle herkesin domuz gribi aşısını yaptırmasını öneriyoruz” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık ise, domuz gribi salgınına karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.