27 Ekim 2009 Salı

İşte Yozgat’ta domuz gribine karşı alınan tedbirler

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık’ın dün Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında verdiği bilgiler, domuz gribi konusunda Yozgat’ta sıkı bir hazırlık yapıldığını ve ciddi tedbirler alındığını ortaya koydu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat’ta bu güne kadar domuz gribi virüsüne rastlanmadığını duyurarak, halk arasında oluşmaya başlayan tedirginlik ve endişeleri büyük ölçüde azalttı. Bu arada ilgili kurumlar, Valiliğin koordinatörlüğünde gerekli bütün tedbirleri almayı da ihmal etmiyor.

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi’nin aldığı tedbirler şöyle sıralanıyor:

- İlaç ve koruyucu malzeme temin edildi, laboratuvar hazırlıkları ikmal edildi

- Sağlık personeline ve halka yönelik eğitim materyalleri hazırlandı.

- Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi, muhtemel senaryolar hazırlayarak, hangi durumda ne yapılacağına dair salgın planını güncelledi.

- İl nüfusu, sağlık personeli sayısı, lojistik kaynaklar ve iletişim bilgileri gibi veriler güncellenip düzenlendi.

- Yozgat’ta hangi hastanelerin “karantina hastanesi” olarak kullanılacağı belirlendi. (Yozgat Devlet Hastanesi, Sorgun Devlet Hastanesi ve Yozgat Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi)

- İl Pandemi (salgın) İzleme Kurulu güncellendi; isim ve iletişim bilgileri yenilendi. Görev değişikliği olan birimlerde isim güncellemeleri devam ediyor.

- Yozgat’taki mevcut kaynaklar tespit edildi.

- Acilen bütün sağlık grup başkanlarına, başhekimlere, enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına konu hakkında bilgilendirme ve eğitim verildi.

- Bütün sağlık grup başkanlıklarından ve başhekimlerden kendi pandemi planlarını oluşturmaları ve gerekli tedbirleri alıp malzeme alımlarını acilen yapmaları istendi.

- Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bütün kuruluşlara numune alma ve nakil şartları konusunda gerekli dokümanlar gönderildi.

- Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi dışında, diğer kurumların da gerekli tedbirleri aldıkları ve hazırlıkların devam ettiği belirtiliyor.