30 Kasım 2008 Pazar

Prof. Gülümser, Rektör Yardımcılığı’na atandı

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Gülümser, üniversitenin Rektör Yardımcılığı görevine getirildi.

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, Prof. Gülümser’in, 2547 Sayılı Kanun’un 13. maddesi uyarınca 28 Kasım 2008 tarihinden itibaren Rektör Yardımcılığı görevine atandığı duyuruldu.

Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi, öğretim üyesi olmadığı için öğrenci kabul edemiyor. Fakültenin, Dekan Prof. Dr. Ali Güler’den başka personeli bulunmuyor.

Çandır Belediyesi’nin eski hizmet binası öğrenci yurduna dönüştürüldü

Yozgat’ın Çandır ilçesine bağlı Büyükkışla beldesindeki yatılı öğrenci yurdu ilçeye taşındı

Çandır Belediyesi’ne ait eski hizmet binası, Belediye ve yardımsever vatandaşlar tarafından bakım ve onarımı yapılarak 44 kişi kapasiteli öğrenci yurdu haline getirilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

Saat Kulesi’nde salep

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Büyük Cami karşısında Belediye tarafından yaptırılan Saat Kulesi, çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra açılacak.

Saat Kulesi’nin inşaatının hızla devam ettiğini belirten Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, yaklaşık 2 aylık bir hazırlık sürecinin ardından 20 günde monte edilen Saat Kulesi’nin Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıdığını belirtiyor.

Daştan, Saat Kulesi’nde Akdağmadeni’nin simgelerinden olan kozalak, göbelek mantarı, orkide çiçeği ve sahlep de bulunduğunu belirtiyor.

3 kademeden oluşan ve 13,5 metre yüksekliğinde tasarlanan Saat Kulesi, çelik konstrüksiyon üzerine kaplanan limra taşından oluşuyor. Kulenin en üstünde Türk Bayrağı rölyefi yer alıyor.

Akdağmadeni Saat Kulesi, çevre düzenlemesi yapılmasının ardından hizmete açılacak.

Öğrencilere testi kebabıyla eğitim

Tarihî Yozgat Lisesi'nde eğitim gören son sınıf öğrencileri, ''Eğitimde Sınıf Öğretmenliğinin Yeri ve Önemi'' konulu konferanstan sonra “doğa eğitimi” kapsamında Hattuşaş ve Çamlık Parkı’nı gezdiler. Burada testi kebabının yapılışını uygulamalı olarak gören öğrenciler, yapılan kebabı yediler.

Tarihi Yozgat Lisesi'nde eğitim gören son sınıf öğrencilerine doğa eğitimi ve konferans verildi.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Beyşehir Doğa Eğitimi Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ali Meydan, okul salonunda öğrencilere ''Eğitimde Sınıf Öğretmenliğinin Yeri ve Önemi'' konulu konferans verdi. Daha sonra, öğrencilere Hattuşaş ve Çamlık gezdirildi. Çamlık gezisi esnasında, Yozgat'ın tescilli yemeği testi kebabının yapılışı, uygulamalı olarak öğrencilere gösterilip, ikram edildi.

Yozgat Lisesi son sınıf öğrencilerine yönelik konferans ve doğa eğitimlerinin aralık ayı içerisinde devam edeceği bildirildi.

Aday adayı olacak memurlar yarın istifa edecekler

Kamu görevlileri ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olabilmek için en geç yarın saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararına göre, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olabilmek için kamu görevlileri, siyasi parti yöneticileri ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, seçimin başlangıç tarihinden bir ay önce görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyor.

Buna göre, kamu görevlileri ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının en geç yarın saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekecek.

Görev yaptıkları yerden aday olmak isteyen siyasi partilerin il, ilçe ve belde yönetim kurulu başkan ve üyelerinin de en geç yarın saat 17.00'ye kadar istifa etmeleri gerekiyor.

Kamu görevlilerinden emeklilik suretiyle aday adayı olacaklar da en geç yarından itibaren geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini yarın saat 17.00'ye kadar verecekler.

29 Kasım 2008 Cumartesi

Bayan avukat, AK Parti Çekerek ilçe başkanı oldu

Cemalettin Bozdemir’in tutuklanması sebebiyle boşalan AK Parti Çekerel İlçe Başkanlığı görevine, bayan avukat Saliha Kangı Elmalı vekâleten atandı.

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yemek ve hizmet alımı ihalelerine sahte belge düzenleyerek fesat karıştırdığı iddia edilen AK Parti Çekerek ilçe başkanı Cemalettin Bozdemir, Kasım ayının başında tutuklanmıştı. Bozdemir’in tutuklanması sebebiyle boşalan ilçe başkanlığı görevine, avukat Saliha Kangı Elmalı vekâleten atandı.

Elmalı, Çekerek Hür Haber gazetesine yaptığı açıklamada, partiyle bağlantısının ilk kez bu görev dolayısıyla olduğunu ve vekâleten yürüttüğü bu görevde çok yeni olduğunu belirterek, “Görevi devam ettirip ettiremeyeceğimiz de belli değil” dedi. Elmalı, “Gönlüm Cemalettin Bey tahliye olduğunda tekrar görevinin başına geçmesinden yana. Ama şu anda yapacaklarımız konusunda arkadaşlarla görüş alışverişi yapmadık” diye konuştu.

1978 Çekerek doğumlu olan Saliha Kangı Elmalı, Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 6 yıldan bu yana Çekerek’te serbest avukatlık yapan Elmalı, evli ve 1 çocuk annesi.

Tarihî evleri incelemek üzere bir heyet geliyor

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu Sivas Bölge Müdürlüğü’nden bir heyet, tarihî evlerde inceleme yapmak üzere Aralık ayının başında Yozgat’a gelecek.

Yozgat’taki tarihî binaların onarılıp turistik amaçlı olarak değerlendirilmesi amacıyla, Yozgat Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın girişimleriyle kurulan dernek, çalışmalarını sürdürüyor.

Kısa adı TAYEKDER olan Yozgat Ev ve Konaklarını Koruma ve Yaşatma Derneği, Yozgat Müze Müdürlüğü’nde bir toplantı yaptı. Toplantıda Dernek Genel Sekreteri Ali Taşar, 12 adet tescilli evin belirlenerek yapım, bakım, onarım ve yeniden inşa işlemleri için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Taşar, bu kapsamda Bozok Üniversitesi Şehircilik Planlama Bölüm Başkanlığı’nda görev yapan öğretim üyesi Yaşar Bahri Ergin ile gerekli teknik görüşmelerin yapıldığını ve bilgiler alındığını vurguladı. Taşar, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu Sivas Bölge Müdürlüğü’ne yazılar yazarak ekip talep ettik. 1 veya 2 Aralık tarihlerinde Yozgat’a gelecekler” dedi.

12 ev tamir edilecek

Taşar’ın verdiği bilgiye göre, belirlenen tarihî evlerin bir kısmının yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Evlerin bir kısmının basit tamirat işleri bulunurken, bir kısmının ise esaslı bir tamirattan geçirilmesi gerekiyor.

Yeniden yapılması gereken evler şunlar: Erkılıç evi, Eryaşar evi, Candan evi, Yılmazer evi, Mühür evi.

Basit tamirat isteyen evler ise şöyle sıralanıyor: Yeşilkaya evi, Alıcı evi, Alper evi, Yurdakul evi, Alper evi.

Şu evlerin ise esaslı bir tamirattan geçmesi gerekiyor: Çakan evi, Yiğitbaşı evi.

Taşar, zaman darlığından dolayı bu 12 evden bazılarının tamiratının 2009 yılı ödenek teklifine kalabileceğini belirtti.

Yozgat’taki tarihî evlerin tamiratı, TAYEKDER vasıtasıyla Kültür ve Turzim Bakanlığı ile TOKİ’den temin edilecek olan ödenekle yapılacak.

Sorgun’da başvuru yapmayı ihmal eden 850 çiftçi
mazot ve gübre desteğinden mahrum kaldı

Sorgun İlçe Tarım Müdürü Adem Bölükbaşı, kayıtlı 9 bin çiftçiden 8 bin 150’sinin mazot ve gübre desteğinden faydalanmak için başvurduğunu, başvuruda bulunmayan 850 çiftçinin ise bu hakkını kaybettiğini söyledi. Bölükbaşı, başvuru süresinin sona erdiğini bildirdi.

Adem Bölükbaşı, “850’ye yakın çitçimiz bütün uyarılarımıza rağmen müdürlüğümüze başvuru yapmadı. Başvuru süresi de dün itibarıyla doldu. Bundan böyle yapılan başvurular kabul edilmeyecektir” dedi.

28 Kasım 2008 Cuma

Çetin Selvi, Çekerek belediye başkanlığına talip

Çekerek Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu AK Parti İl Başkanlığına teslim eden iş adamı Çetin Selvi, göreve neden talip olduğunu hazırlattığı sekiz sayfalık broşürle anlattı.

Selvi, dün partisinin Çekerek İlçe Başkanlığına yaptığı başvurunun ardından Yozgat'a gelerek İl Başkanı Zekeriya Avşar'a da aday adaylığı başvuru evrakını teslim etti.

Selvi, başvuru sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Çekerek ilçesinin sorunlarını ve halkın beklentilerini belirleyerek, projeler hazırladığını bildirdi.

İlçenin gelişmesi, sorunlarının çözümlenmesi, işsizliğin bitirilmesi amacıyla yapacağı çalışmaları ve projelerini hazırlattığı broşürde özetleyerek verdiğini duyuran Selvi, ''Partim tarafından uygun görülüp, aday gösterilmem, ilçe halkımızın da teveccühü ile belediye başkanı seçilmem halinde projelerimi ilk günden itibaren hayata geçirmeye başlayacağım, Çekerek halkının refah seviyesini yükselteceğim.'' dedi.

Selvi, broşürleri gazetecilere ve parti yöneticilerine de dağıttı.

2009’da Yozgat’a 27 milyon YTL harcanacak

Yozgat İl Genel Meclisi’nde yapılan bütçe görüşmelerinde 2009 yılı harcamaları oylanarak kabul edildi. Görüşmelerde, 2009 yılı harcama programının 27 milyon YTL olması kararlaştırıldı.

Meclis Başkanı Ayhan Can, meclis toplantısından sonra yaptığı açıklamada, daha önce İl Genel Meclisi'nde görüşülerek, plan bütçe komisyonuna havale edilen ve gerekli çalışmalar yapılarak rapora bağlanan 2009 yılı gider bütçesi fonksiyonel sınıflandırmaların 1. düzeyini görüşerek karara bağladıklarını söyledi.

Can, daha sonra 2009 yılı ayrıntılı harcama programı ile 2010 ve 2011 yılları gider bütçelerini görüşüldüğünü ve oy birliği ile karara bağlandığını kaydetti.

Can, 2009 yılı harcama programının 27 milyon YTL olduğunu, 2010 gider bütçesinin 28 milyon 80 bin YTL, 2011 bütçesininde 29 milyon 203 bin 202 YTL olmasının oy birliği ile karara bağlandığını bildirdi.

Ziraat Fakültesi var, ders verecek hoca yok

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi, dekanından başka akademik kadrosu olmadığı için öğrenci kabul edemiyor. Tarım ve Hayvancılığın yaygın olduğu Yozgat’ta, Ziraat fakültesinde ders verecek hoca olmayışı, “içler acısı ibretlik bir durum” olarak değerlendiriliyor.

Kadromuz olsa, önemli çalışmalara imza atarız

Ziraat Fakültesi’nin kadrolu tek personeli, kendisi de Yozgatlı olan fakülte dekanı Prof. Dr. Ali Gülümser. Prof. Gülümser, Ziraat Fakültesi altında eğitim verilebilmesi için en az 5 öğretim üyesi olması gerektiğini belirterek, bu sene de fakülteye öğrenci kaydı yapamayacaklarını söylüyor. Prof. Gülümser, akademik kadro oluşturulması hâlinde fakültelerinin bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesi yönünde önemli çalışmalara imza atacağını ifade ediyor.

Yozgat’ın ekonomik yapısının tarım ve hayvancılığa dayalı olduğuna işaret eden Prof. Gülümser, “Bu sebeple daha fazla çalışıp, tarım ve hayvancılığı teknolojik gelişmelere ayak uydurur hâle getirecek projeler hazırlamalıyız. Ucuz maliyetli, bol çeşitli, kaliteli, ucuz tarım ve hayvancılık ürünleri üretmeliyiz.” diyor.

İşte tarıma verilen önem

Yozgat’ta Erciyes Üniversitesi’ne bağlı olarak 1992 yılında kurulan Ziraat Fakültesine, Türkiye’de ziraat fakültelerinden mezun olanların sayısının çok fazla olduğu gerekçesiyle, öğrenci alınmadı. Bozok Üniversitesinin 2 yıl önce kurulması ile bu üniversiteye bağlanan Yozgat Ziraat Fakültesi dekanlığına 19 Mayıs Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Gülümser atanmıştı.

27 Kasım 2008 Perşembe

Okuyucularımıza duyuru

Yozgat Muhabir'in ve yazarımız Sürur Öztürk’ün, Yozgat’ta yayınlanmakta olan Sürmeli gazetesi ve surmelihaber.com isimli internet sitesi ile hiçbir irtibatı kalmamıştır.

Okuyucularımıza saygıyla duyurulur…

25 Kasım 2008 Salı

Başer’den Kılıçdaroğlu’na hodri meydan

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “4 yılda toplam 2 milyon 492 bin 869 YTL ödenerek alınan çiçekler nerede?” diye soran CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na çiçeklerin fotoğraflarıyla cevap verdi: “İşte burada.”

Kılıçdaroğlu’nu Yozgat’a davet eden Başer, “Gelsin yok dediği yeşil alanları görsün. Kendisine Kent Park’ta testi kebabı ikram edelim” dedi.

TSO Başkan adayı Özışık destek turlarında

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adaylarından iş adamı Metin Özışık, destek turlarına devam ediyor.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için kamuoyu oluşturmaya çalışan Metin Özışık, bazı sanayici ve iş adamları ile birlikte, Vali Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, 2023 Gelişim Vizyonu’nda Yozgat’ın ulaşacağı hedeflerin belli olduğunu belirten Vali Çiçek, sivil toplum kuruluşlarının şehrin ve bölgenin gelişimine büyük katkı sağladığını, bu kurumların üzerine önemli ve büyük görevler düştüğünü söyledi.

24 Kasım 2008 Pazartesi

Yozgatlı işadamları
Avrupa Ticaret Zirvesi’nden umutlu

Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (YASİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Avrupa Ticaret Zirvesi'nden umutlu döndü.


TUSKON tarafından düzenlenen Avrasya 2. Dış Ticaret zirvesine katılarak önemli iş bağlantıları gerçekleştiren Yozgatlı işadamları, şimdi de Avrupa Ticaret Zirvesi’nde önemli ticarî bağlantılar kurdu.

YASİAD Genel Sekreteri Ahmet Sürmen, Avrupa Zirvesi’nin Yozgatlı işadamları açısından çok verimli geçtiğini söyledi. Yozgatlı işadamlarının ticarî bağlantılarını artırmak ve Yozgat’a yeni sanayi kollarını kazandırmak için daha önce de Afrika Zirvesi’ne ve Avrasya 2. Dış Ticaret Zirvesi’ne katıldıklarını ifade eden Genel Sekreter Sürmen, “Üyelerimiz çok ciddi iş görüşmelerinde bulundular. Yozgat’ın ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak görüşmeler ve toplantılar oldu. Tuskon’a böylesine organizasyonlar yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Yozgatlı işadamlarından Alper İlter, TUSKON Zirvesi’nde bir çok ülke işadamıyla önemli görüşmeler yaptıklarını belirtti. İlter, şunları söyledi:

“YASİAD’ın bir üyesi olarak katıldığım bu önemli zirvede Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Kosova, Arnavutluk ve Romanya ile ülke tanıtım toplantılarında bulundum. Kendi iş alanımla ilgili önemli görüşmeler yaptım. Arnavutluk ve Romanyalı işadamlarıyla çok ciddi iş bağlantılarımız oldu. İlimizin gelişimi için güzel adımlar atılıyor.”

23 Kasım 2008 Pazar

Hatıralar, öğretmenleri Yozgat’ta buluşturdu

Yozgat’ta ismi 1970 yılına kadar “Kız Enstitüsü” olan Kız Meslek Lisesi’nde 1958-2008 yılları arasında görev yapan 40 öğretmen, “Öğretmenler Günü” münasebetiyle bir araya gelerek hatıralarını tazeledi.

Lisede 1980-1988 yılları arasında öğretmenlik ve okul müdürlüğü yapan Gülseren Özdöl’ün organizasyonuna, Yozgat Belediyesi de destek verdi.

Yurdun değişik bölgelerinde yaşayan ve hâlen okulda görev yapan öğretmenler, Kız Meslek Lisesi ve yurdunu gezdikten sonra, şimdi Yozgat Müzesi olarak kullanılan Kız Enstitüsü’nün ilk kurulduğu binayı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Yusuf Başer’in daveti üzerine Hayri İnal Konağı’ndaki Sürmeli Sıra Gecesi’ne de katılan öğretmenler, Sürmeli Türk Halk Müziği Korosu’nun söylediği şarkılar eşliğinde oyunlar oynayıp, halay çekti.


Burada yöresel “Arabaşı” çorbasını içen öğretmenler, birbirleriyle sohbet edip hasret giderdi.

1980-1988 yılları arasında Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü yapmış olan Gülseren Özdöl, “24 Kasım Öğretmenleri Günü dolayısıyla aynı lisede görev yapmış öğretmenlerimizle Ankara ve diğer illerden gelerek Yozgat’ta buluştuk. Öğrencilerimizle karşılaştık, anılarımızı tazeledik. Okulumuzun bugünkü hâlini gördük, gelişmeleri gözlemledik; mutlu anılarla dönüyoruz” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, eğitim öğretim camiasına yıllarca emek veren Kız Enstitüsü öğretmenlerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Belediyenin köstebekleri kime niye çalışıyor?

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yozgat Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” suçlamalarına Belediye Başkanı Yusuf Başer aynı gün cevap verdi.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun iddiaları, konunun başka bir boyutunu da gündeme getirdi:

“Kılıçdaroğlu, belediye ihalelerine dair bu bilgi ve belgeleri nasıl elde etti? Belediyede, bazı çevrelere bilgi sızdıran muhalif köstebekler mi var?”

22 Kasım 2008 Cumartesi

Sorgun’da bilgisayar kursu açıldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bilgisayar kursu açtı. 31 Aralık’a kadar devam edecek olan 180 saatlik kurs sonunda kursiyerlere Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsrafil Saydam, bilgisayar teknolojisinin artık her yerde kullanılmaya başlandığını, herkesin bilgisayar kullanma ihtiyacı duyduğunu belirtti.

Saydam, 4 Kasım’da başlayan kursa 20 kişinin başvurduğunu, bunlardan 16’sının kursa devam ettiğini kaydetti.

Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vereceklerini belirten Saydam, “Bilgisayar operatörlüğü kursu kamu kurumları tarafından en çok istenen belgeler arasındadır. Bu belgelerin gençlerimizin iş bulmasında ayrıca bir kolaylık sağlayacağına inanıyorum. Açtığımız kurs 180 saat sürecek ve 31 Aralık 2008’de sona erecek. Bu kursun akabinde talepler doğrultusunda ikinci bir kurs daha açabileceğiz” dedi.

İstanbul’a Yozgatlı Vali geliyor

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş’in İstanbul Valiliği’ne tayin edileceği ileri sürüldü.

Üzerinde çalışılan kararnamenin hâlen Başbakanlık’ta olduğu, birkaç gün içerisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulmak üzere Çankaya Köşkü’ne gönderileceği belirtiliyor.

1952 Yozgat Şefaatli İlçesine bağlı Ekinciuşağı Köyü doğumlu Osman Güneş’in İstanbul Valisi olarak tayin edileceği haberi, Yozgat’ta memnuniyetle karşılandı.

Atamalara dair kararname hakkında basına sızan ancak henüz resmen teyid edilmeyen bilgilere göre, idarî yapıda sürpriz değişiklikler yapılıyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler’in Lefkoşe Büyükelçiliği’ne tayin edileceği, yerine de İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş’in getirileceği ileri sürülüyor.

İddiaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Kayseri Valisi Mevlüt Bilici getiriliyor. Hâlen Emniyet Genel Müdürlüğü'nü yürüten Oğuz Kağan Köksal ise Ankara Valiliğine atanıyor.

Osman Güneş kimdir?

1952 yılında Yozgat İli Şefaatli İlçesine bağlı Ekinciuşağı Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra sırasıyla 1971 yılında Yozgat Lisesi’nden, 1976 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Nisan 1977’de Ankara Maiyet Memuru (Kaymakam Adayı) olarak göreve başladı. Kaymakamlık stajını tamamladıktan sonra sırayla Mecitözü, Çelikhan, Cizre, Datça ve Sandıklı Kaymakamlıklarında bulundu.

Ocak 1990 tarihinde İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na atandı. Bu birimde yaklaşık 2 yıl Daire Başkanlığı, 4 yıl Genel Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra Aralık 1995 tarihinde Personel Genel Müdürü olarak tayin edildi. 2 yıl bu görevi ifa ettikten sonra Kasım 1997 tarihinde İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Eylül 1998 tarihinde Bakanlık Müşavirliği görevine atandı. 30 Mart 2000 tarihinde yeniden İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevine getirilen Osman Güneş, 01 Aralık 2003 tarihinden 31.12.2005 tarihine kadar Şırnak Valiliği yaptı. 31 Aralık 2005 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Kayseri Valisi olarak atandı. TBMM'nin seçim kararı alması sebebiyle Anayasa gereği istifa eden Abdülkadir Aksu’nun yerine 7 Mayıs 2007 tarihinde İçişleri Bakanlığı’na getirildi. Güneş, 30 Kasım 2007 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak devlet görevine devam etti.

Güneş, evli ve 4 çocuk sahibi.

Sarıkaya’da seçim rekabeti internete sıçradı
Muş’tan sonra Erbir de site kuruyor

29 Mart 2009'da yapılacak olan mahallî idareler seçimlerine yönelik siyasî rekabet, bir kitle iletişim vasıtası olarak internetin etkisinin daha iyi anlaşılmasına sebep oldu. Adaylar, seçmenlere ulaşmak için internet siteleri kuruyorlar.


Belediye başkan adayları, seçmenlere daha kolay ulaşmak, çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi vermek ve propagandalarını daha etkili bir şekilde yapabilmek için internet siteleri kuruyorlar.

MHP Sarıkaya Belediye Başkan Adayı Mecit Muş’tan sonra, AK Partili Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in de internet sitesi kuracağı öğrenildi. www.aliosmanerbir.com adresinden yayın yapacak olan sitede, Ali Osman Erbir’in hizmetleri ve seçim çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgilerin, fotoğraflarla desteklenerek yayınlanacağı belirtiliyor.

Siyasette teknolojik rekabet

MHP Sarıkaya Belediye Başkan Adayı Mecit Muş, Ekim ayının ortalarında www.mecitmus.com adresinde resmî internet sitesini faaliyete geçirmişti.

Mecit Muş’un, özellikle jeotermal ısıtma konusunda Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir hakkındaki bazı iddialarını sitesinde yayınlamasının seçmenler üzerinde etkili olduğu ileri sürülüyor. Kısa sürede çok ziyaret edilen bir web sitesi hâline gelen mecitmus.com, Yozgat yerel medyası için de bir haber kaynağı hâline gelince, AK Parti Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de harekete geçti.

Siyasî rekabette teknolojik üstünlüğü Mecit Muş’a kaptırmak istemeyen Erbir’in, kendi adına bir internet sitesi kurulması için çalışma başlattığı, sitenin çok yakında yayına başlayacağı öğrenildi.

21 Kasım 2008 Cuma

Yozgat’ın çiçeklerinden CHP’ye bal çıkmadı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat Belediyesi hakkında bir süreden beri açıklayacağını duyurduğu iddialarını nihayet açıkladı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, Kılıçdaroğlu’nun verdiği rakamların doğru, iddialarının ise asılsız olduğunu belirterek, suçlamalarına cevap verdi.

20 Kasım 2008 Perşembe

Sorgun’a 5 yıldızlı termal tesis yapımı için hazırlıklar başladı

Sorgun’da 1960’lı yıllardan beri kömür üretimi yapan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi, Sorgun’a 5 yıldızlı termal tesis yapmak için hazırlıklara başladı.

İşletme Müdürü Kenan Akbulut, daha önce Sorgun Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin karşısında ve E-88 Karayolu’nun kuzey kesiminde kapalı kömür ocaklarının bulunduğunu, termal tesisi de buraya yapmayı planladıklarını söyledi.

Akbulut, “Burada yapmayı planladığımız 5 yıldızlı termal tesis, bize yaklaşık olarak 30 milyon dolara malolacak. Bu tesisi kurmakla Sorgun ekonomisine önemli katkı sağlayacağız” dedi.

Günümüzde Termal Turizmin çok gözde bir sektör hâline geldiğine işaret eden Yeni Çeltek Linyit İşletmesi Müdürü Kenan Akbulut, şunları söyledi:

“Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri olarak eski kapalı ocaklarımızın bulunduğu yerdeki 44 dönümlük arsamıza bir termal tesis yaptırmak için çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Bugün yurt dışından bir çok kimse tedavi amaçlı olarak bu termal tesislere gelmekteler. Bunların giderleri sosyal güvenlik kurumları tarafından karşılandığı için bu yatırım daha da cazip hâle geliyor. Bu sebeple bizler de böyle bir yatırıma imza atmak istiyoruz. Bunun için merkezi İstanbul’da bulunan bir danışmanlık firması ile anlaşma sağladık. Bu firmanın Ankara bürosu elemanları Sorgun’a gelerek tesislerin yapılacağı yerde incelemelerde bulundular. Şimdi bir de su analizleri yapılacak. Suyun çevredeki sulara göre üstün özelliklerinin bulunması durumunda tesislerin yapılmasına başlanılacak.”

Hayvan gübresinden enerji elde edilecek

Yozgat Valiliği, hayvan gübresinden bioenerji elde etmek için hazırlıklara başladı. Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Avrupa’da geliştirilen teknolojiyle, hayvan gübresinden bioenerji üretilirken, diğer taraftan da gübre yapılmaktadır. Biz bioenerji üretimini ilimizde yaygınlaştırmak için bir çalışma başlatacağız. Konu ile ilgili teknik elemanlar bu proje üzerinde çalışıyor” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, geçen hafta katıldığı ve Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen “Euro Tier 2008 Uluslararası DLG Hayvan Besi İşletmeciliği Uzmanlık Fuarı”nın ardından, bioenerji elde etmek için çalışma başlattı.

Avrupa’daki gelişmeleri görmek için 19 kişilik bir ekip ile Almanya’da düzenlenen fuara katıldıklarını hatırlatan Vali Çiçek, “Fuar çok olumlu geçti. Fuara birçok ülkeden firmalar ve uzmanlar katıldı. Almanya'da bulunduğumuz süre içerisinde uzmanlarla görüşmelerimiz oldu. Yeni bilgiler edindik. Teknik ekiplerimiz orada bulunan son teknolojilerin ilimizde nasıl uygulanabileceğine dair çalışmalar yaptı” dedi.

Türkiye’nin en büyük damızlık hayvan üretme çiftliklerinden birisi olan Devecipınar Büyükbaş Damızlık Hayvan Üretme Çiftliği’nin, Yozgat’ta ve ülkede sertifikalı damızlık hayvan temini açısından çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, şunları söyledi:

“Avrupa’da gördüğümüz teknolojik gelişmeleri bu çiftlikte uygulayabiliriz. Önemli olan halkımızın modern teknolojilerden yararlanarak sağlıklı ve kârlı üretim yapmasıdır. Devecipınar Hayvan Çiftliği, sertifikalı, hastalıktan korunmuş, sağlıklı hayvan yetiştirmektedir. Şu anda çiftlikte bin 500’ün üzerinde hayvan bulunmaktadır. Henüz çiftlik dışına satış yapamıyoruz. Çiftlik kapasitesi tamamlandığında üreticimize sertifikalı, hastalıktan korunmuş hayvanlar verebileceğiz. Hayvancılık yapılırken, çok düşük girdi sağlanması gerekir. Devecipınar Damızlık Üretme Çiftliği aynı zamanda bölge halkına hayvancılığın nasıl yapılması gerektiği konusunda da bilgiler vermektedir. Yem bitkilerini arazi kiralayarak temin etmesi, silajlık mısır ekerek silaj hazırlaması hem maliyeti düşürmüş, hem de verimi artırmıştır.”

“Euro Tier 2008 Uluslararası DLG Hayvan Besi İşletmeciliği Uzmanlık Fuarı”nda, hayvan gübresinden bioenerji üretilmesini sağlayan teknoloji konusunda incelemelerde bulunduklarını belirten Çiçek, Yozgat’ta bioenerji üretilmesi konusunda çalışma başlattıklarını bildirdi. Vali Çiçek, bu konuda şu açıklamada bulundu:

“Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde enerji sorunu her geçen gün artmaktadır. İlimiz, enerji sorunu jeotermal enerjiye yönelerek çözmeye çalışırken, bioenerjinin de değerlendirilmesi gerekmektedir. Ülkemizde bioenerji kullanılmakta, ancak ilkel yolla yapılmaktadır. Avrupa’da geliştirilen teknolojiyle, hayvan gübresinden bioenerji üretilirken, diğer taraftan da gübre yapılmaktadır. Biz bioenerji üretimini ilimizde yaygınlaştırmak için bir çalışma başlatacağız. Konu ile ilgili teknik elemanlar bu proje üzerinde çalışıyor.”

Boğazlıyan da doğalgaza kavuştu

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, ilçesine getirdiği doğalgazı önce kendi evine bağlattı. Özdal, mutfağındaki fırına bağlanan doğalgazı objektiflere poz vererek ateşledi.


Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi doğalgaza kavuştu. Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, ilçesine getirdiği doğalgazı önce kendi evine bağlattı. Özdal, Boğazlıyan’a doğalgaz bağlanması münasebetiyle, mutfağındaki fırına bağlanan doğalgazı objektiflere poz vererek ateşledi. Özdal, doğalgazın Boğazlıyan’a hayırlı olması dileğinde bulundu.

Doğalgazın temiz ve ucuz bir enerji olduğuna işaret eden Mustafa Özdal, 2009 yılında ilçede doğalgaz kullanımını % 80 seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Özdal, “Konut tesisatını tamamlayan konut ve binalarda doğalgaz yakımına bu yıl başlanacak” dedi.

Yozgat polisi uyuşturucu satıcılarına aman vermiyor

Yozgat Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, uyuşturucu madde satmak ve nakletmek suçundan 4 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve Yerköy ilçesinde uyuşturucu madde sattıkları ve kullandıkları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

3 ayrı adrese yapılan operasyon neticesinde G.Ç., S.T., Ö.E., S.D. isimli şahıslar gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 210 gram kubar esrar maddesi, 15 adet Extacy uyuşturucu hap, 24 adet sahte 1 YTL, 3 paket halinde 3 gram Hint keneviri tohumu ve 3 kök dişi Hint keneviri ele geçirildi.

İl Emniyet Müdür Vekili Faruk Yılmaz, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Yozgat’ta uyuşturucu tacirlerine, suç ve suçlulara yönelik çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Sorgun’da da uyuşturucu şebekesi çökertilmişti

Geçen hafta Sorgun ilçesinde, uyuşturucu madde kullandıkları ve sattıkları tespit edilen kişilere yönelik 9 ay önce başlatılan takip sonunda, eş zamanlı olarak 17 ayrı adrese operasyon gerçekleştirilerek, uyuşturucu şebekesi çökertilmişti.

“Çürük” raporuna rağmen eğitime devam edilen okul yıkılıp yeniden yapılacak

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesindeki Namık Kemal İlköğretim Okulu hakkında 2006 yılında “çürük” raporu verildiği halde, eğitime devam edildiği ortaya çıktı. Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okulun duvarlarındaki çatlakları farkederek başlattığı inceleme sonucunda, 2006 yılında okul hakkında çürük raporu verildiğini tespit ettiklerini belirterek, ihmali görülenler hakkında işlem yapıldığını söyledi. Gamsız, okulun yıkılarak, yerine yenisinin yapılacağını bildirdi.

İleri gazetesinin haberine göre, Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız’ın dikkati, muhtemel bir faciayı önledi.

Sebahattin Gamsız, bütçe performans planlarının görüşüldüğü toplantıda, okula verilen çürük raporunun tozlu raflardan nasıl çıkarıldığını anlattı.

Bir ziyareti sırasında okul duvarlarının çatlak olduğunu farkettiğini belirten Gamsız, bunun üzerine yaptığı araştırma neticesinde okula “çürük” raporu verildiğini tespit ettiğini söyledi. Gamsız, “Bunun üzerine gerekli işlemleri başlatıp, okulun yıkılarak yerine yenisinin yapılması için çalışma başlattık” dedi. Gamsız, bu konuda ihmali bulunanlar hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını bildirdi.

Okulun kısa tarihi

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız’ın bütçe performans planlarının görüşüldüğü toplantıda verdiği bilgiye göre, öğrenci sayısı bakımından Sarıkaya’nın ikinci büyük okulu durumundaki Namık Kemal İlköğretim okulu, 1966 yılında taş bina olarak yapılmış. 1996 yılında üzerine eklemeler yapılan okula Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 2006 yılında “çürük” raporu verilmiş. Ancak bu rapora rağmen, 720 öğrencinin kayıtlı olduğu okulda eğitim ve öğretime devam edilmiş.

Herkesin bildiğini Gamsız yeni mi öğrendi?

Sarıkaya Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun duvarlarındaki çatlakların ve okul hakkında 2006 yılında verilen çürük raporunun ilçede herkes tarafından bilindiği ileri sürüldü. Bu konuda görüşlerini aldığımız bazı ilçe sakinleri, Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız’ın, çatlakları ferkederek ‘çürük raporunu tozlu raflardan çıkarttığı’na dair sözlerini, “Bunu ilçede herkes biliyordu, Gamsız yeni mi öğrenmiş?” şeklinde değerlendiriyor.

19 Kasım 2008 Çarşamba

47 öğrenci yemekten zehirlendi

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde taşımalı eğitim gören 47 öğrenci, dün yedikleri öğle yemeğinden zehirlendi.

Akdağmadeni ilçesine bağlı 8 ayrı köyden taşımalı olarak ilçeye getirilen ilköğretim okulu öğrencileri, dün öğle yemeğinden sonra rahatsızlandı.

Akşam saatlerinde karın ağrısı ve mide bulantısı şikâyeti ile Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 3 öğrencinin tedavisi devam ederken, bu sabah saatlerinde de 44 öğrenci aynı belirtiler üzerine hastaneye kaldırıldı.

Tedavi altına alınan 47 öğrenciden alınan numunelerin tahlile gönderildiği belirtildi. Bu arada öğrencilerin sağlık durumu hakkında açıklama yapan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, “Öğrencilerin neden zehirlendiklerini tam olarak bilmiyoruz; ancak, dün yedikleri yemekten zehirlenmiş olabilecekleri tahmin ediliyor. Gerekli tahliller yapılıyor. Öğrencilerin sağlık durumu iyi” dedi.

18 Kasım 2008 Salı

Korgeneral Eker’den Vali Çiçek’e ziyaret

Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Osman Eker, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın’la birlikte, İl Jandarma Komutanlığı ve bağlı askerî birlikleri denetlemek üzere Yozgat’a geldi.


Korgeneral Eker ve Tuğgeneral Aydın, Yozgat Valisi Amir Çiçek’e de nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette, Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Engin Ünalan da yer aldı.

Yozgat Valiliği’nin internet sitesinde verilen bilgiye göre, Korgeneral Osman Eker, Valilik Şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Çiçek ile bir süre sohbet etti. Vali Çiçek, Korgeneral Osman Eker’e ziyaretin anısına tarihî Saat Kulesi’nin maketini hediye etti.

17 Kasım 2008 Pazartesi

Yozgat Ziraat odaları, çiftçilerin sıkıntılarını azaltmak için harekete geçti

Yozgat Ziraat Odalarının başkanları, çiftçilere pancar söküm makineleri temin etmek ve kuraklık desteği alamayan çiftçilerin de bu destekten yararlanabilmesi için Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ kanalıyla Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e proje götürecek. Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı İsmet Alpaslan, “Bölge çiftçisinin yaşadığı sorunları bir dosya haline getirip, hazırlayacağımız raporu Yozgat milletvekillerine ve ilgili bakanlara sunacağız” dedi.

Tarım zirvesi

Yozgat merkez ve ilçelerindeki Ziraat Odalarının başkanları, Boğazlıyan ilçesinde bir toplantı düzenleyerek, tarımın sorunlarını masaya yatırıp, çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Boğazlıyan Ziraat Odası’nın evsahipliği yaptığı toplantı, Özkarataşlar Tesisleri’nde yapıldı.

Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı İsmet Alpaslan, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, her ay bir ilçede koordinasyon toplantısı yaptıklarını hatırlattı. Bu toplantılarda çiftçilerin sorunlarının tartışıldığını, tarım sektörünün gelişmesi konusunda yapılması gereken çalışmaların gözden geçirildiğini ifade eden Alpaslan, Yozgat’ın ekonomik yapısının tarım sektörüne bağlı olduğunu, ancak ekonomik sıkıntılar sebebiyle tarım sektörünün gelişen teknolojiye kavuşamadığını söyledi.

Alpaslan, yaptıkları bu toplantılarda çiftçilerin sorunlarının giderilmesi, tarım sektörünün teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmesi, tarımda çeşitliliği artırarak, çiftçinin daha az girdi maliyetleri ile daha fazla ve kaliteli üretime yönlendirilmesi gibi konularla bunların hayata geçirilmesi için yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiğini ifade etti. Alpaslan şöyle konuştu:

Çiftçilere pancar söküm makinaları

“Çiftçilere daha aktif hizmet vermek ve yeni gelişmeler konusunda öncülük etmek için bir araya geliyoruz. Çiftçilerimize lazım olan ekipmanların başında hibe desteği olarak pancar söküm makineleri geliyor. Bunun alınabilmesi için ziraat odaları olarak projelerini yaptırıp, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ kanalıyla Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek´le randevu alıp projemizi sunacağız. Ayrıca kuraklık desteği alamayan il genelindeki çiftçilerin de bu destekten yararlanabilmesi için başvuruda bulunacağız. Hibe desteğinin ne şekilde olduğunu öğreneceğiz.”

Sorunlar bir dosya hâlinde bakanlara verilecek

Alpaslan, tarım sektöründe maliyetlerin çok yüksek olduğunu, özellikle gübre çeşitlerindeki fiyatartışlarının çok fazla olduğunu kaydetti. Alpaslan, “Bu nedenle başta gübre olmak üzere girdi desteklerinin artırılmasını istiyoruz. Bölge çiftçisinin yaşadığı sorunları bir dosya haline getirip hazırlanan raporu Yozgat milletvekilleri ve ilgili bakanlara sunacağız” dedi.

Yozgat'ta trafik kazası:1 Ölü, 3 yaralı

Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, aralarında Yozgat Esenli Belediye Başkanının oğlu Abdullah Aplak’ın da bulunduğu 3 kişi yaralandı.

Yozgat'ta, park halindeki traktöre çarpan otomobil, takla atıp karşı yönden gelen otomobile çarparak şarampole devrilmesine sebep oldu. Kazada 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Yozgat-Kayseri bağlantılı Atatürk Yolu'nun 18. kilometresinde Yüksel Şahiner, arızalanan traktörünü yolun kenarına park ederek tamirci getirmeye gitti.

Yozgat'tan Kayseri yönüne giden Mustafa Aydın yönetimindeki 40 AD 697 plakalı otomobil, traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, daha sonra Yozgat Esenli Belediye Başkanı Salih Aplak’ın oğlu Abdullah Aplak’ın kullandığı 06 TT 665 plakalı otomobile çarparak, şarampole devrilmesine sebep oldu.

Kazada, otomobil sürücüsü Mustafa Aydın, otomobilde bulunan Yaşar Aydın, şarampole devrilen otomobilin sürücüsü Abdullah Aplak ve otomobilde bulunan eşi Ayça Aplak yaralandılar.

Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Yaşar Aydın, yapılan tıbbî müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Traktörün sahibi Yüksel Şahiner gözaltına alındı.

(Kaynak: surmelihaber.com)

Kılıçdaroğlu’nun PKK’lılarla ne işi vardı?

Yozgat Belediyesi hakkında yolsuzluk dosyası açıklayacağını ileri süren CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisi hakkındaki ağır iddialara dair hiçbir açıklama yapmaması manidar bulunuyor.

Deniz Feneri davasını izlemek üzere Almanya’ya giden Kılıçdaroğlu’nun 2 PKK’lı ile aynı araçta Alman polisinin takibine yakalandığına dair iddia basına yansımıştı. Ekranlardan yapılan “Kılıçdaroğlu’nun görüştüğü Mustafa Güler ile Nevzat Rıdvan PKK’lıdır. Uyuşturucu kaçakçılığı da yapıyorlar. Kılıçdaroğlu, ilişkisinin ne olduğunu açıklamalıdır” çağrısı cevapsız kalmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun tesbit edilen ve yargıya intikal eden suçları ve usulsüzlükleri bu kadarla sınırlı değil:

Bunlar sadece bazıları

SSK Genel Müdürlüğü döneminde hırsızlıktan sabıkalı bir kişiyi memur yaptı, sınavda 40 puan alan birini 70 puan almış gibi göstererek göreve atadı, 18 yaşını doldurmayan kişiyi memur yaptı, yazılı sınavı bile kazanamayanlar memur olarak atandı, terör örgütü ile ilişkisi olduğu öne sürülen bir müdürü görevde tuttuğu için uyarı cezası aldı.

İddialar yargıda nihaî karara bağlanmadı. Kılıçdaroğlu’nun yargı süreci, DSP'li bakan tarafından durdurulmuştu.

CHP Yozgat Teşkilatı da susacak mı?

‘CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Almanya’da uyuşturucu kaçakçısı PKK’lılarla aynı araçta ne işi olduğu’ sorusuna CHP Yozgat İl Başkanlığı’nın bir cevap verip vermeyeceği de merak ediliyor.

16 Kasım 2008 Pazar

Eymirliler beldelerini ve belediyelerini kurtardı

Nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin köy kabul edilerek belediyelerinin kapatılacak olması, beldelerde yaşayanları endişendirmişti. Ancak, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesi bu korkuyu atlattı. Eymirliler, tekrar köy hâline gelmekten kurtulan talihli beldeler arasında yer almanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Eymir Belediye Başkanı Musa Duman, 2007 yılı “adrese dayalı nüfus sayımı”nda ‘Eymirli vatandaşların gösterdikleri gayret ve fedakârlıkları sayesinde, sayım sonucunda belde nüfusunun 2 bin 400’e çıktığını’ kaydetti.

Başkan Duman, Eymir Belediyesi’nin internet sitesinde bu sebeple belde halkına teşekkür ediyor.

Musa Duman kimdir?

1956 Yılında Eymir kasabasında doğdu. İlkokulu Eymir İlkokulu’nda, Ortaokulu Sorgun’da tamamladı.Genç yaşta ticarete atılarak Kasabada ticaret yapmaya başladı ve 1975 yılında evlenerek askere gitti. Askerlik dönüşünde tekrar iş hayatı ve siyasetle ilğilenmeye başladı. Beldenin belediye yönetiminin bir çok kademesinde görev aldı. Bu tecrübeler ışığında, 1994 yerel seçimlerinde DYP’den aday oldu ve Belediye Başkanı olarak göreve geldi. 1999 seçimlerine katılmayarak 2000 yılında AK Parti Sorgun İlçe Teşkilatı Kurucular Kurulu arasında yer aldı. 2004 yerel seçimlerinde ise tekrar AK Parti’den aday olarak tekrar belediye başkanlığına seçildi.

Eymir’e yeni bir talip çıktı

Bu arada, Ankara’da faaliyette bulunan Yozgatlı Dernekler Federasyonu eski Başkanı İzzet Yanık, doğduğu yer olan Eymir’den belediye başkanı aday adayı olduğunu açıkladı.

İleri gazetesinin haberine göre, işadamı İzzet Yanık, AK Parti’den aday adayı olduğunu duyurdu. Yanık, hayata geçirmek istediği projeleri olduğunu belirterek, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasındaki çevresiyle bu projeleri gerçekleştirebileceğini öne sürüyor.

AK Parti’nin Yozgat adayını Başbakan belirleyecek

Kulis

Yozgat’ta AK Parti'nin belediye başkan adayının AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından belirleneceği ileri sürülüyor.



AK Parti’nin siyasî kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre, 2009 yılının Mart ayında yapılacak olan Mahallî İdareler Seçimleri için Belediye Başkan Adayları’nda son sözü Başbakan Recep Tayip Erdoğan söyleyecek. Bu çerçevede, AK Parti’nin Yozgat Belediye Başkan Adayı’nın da Başbakan Erdoğan tarafından belirleneceği ileri sürülüyor.

İddiaya göre, partinin belde ve belediye meclisi adayları İl Başkanları tarafından belirlenecek. İlçelerde hangi isimlerin aday gösterileceklerine ise, İl Başkanları milletvekilleriyle birlikte karar verecek.

Yozgat’ın AK Partili belediye başkanı Yusuf Başer’in Başbakan tarafından tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği henüz bilinmiyor. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Başer hakkında bazı yolsuzluk dosyaları açıklayacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu’nun iddialarını ne zaman açıklayacağı, bu iddialara Başer’in tatmin edici cevaplar verip vermeyeceği de merak ediliyor. Bu arada, Başkan Başer’in belediye çalışmalarına hız vermesi de dikkat çekiyor. Belediye geçen hafta da 21 mahalle muhtarına Kapadokya gezisi düzenlemişti.

AK Parti Yozgat İl Teşkilâtı’nda ise, yaşanan uyumsuzluk ve ayrışmaların devam ettiği ileri sürülüyor. İl Başkanı Zekeriya Avşar hakkında ileri sürülen bazı olumsuzlukların, teşkilât içinde de rahatsızlıklara ve ayrışmalara sebep olduğu iddia ediliyor. Belediye Başkanı Yusuf Başer’in de benzer sebeplerle parti içinde muhalifleri olduğu belirtiliyor.

AK Parti’de alttan alta yaşandığı iddia edilen bütün bu sorunların, Yozgat’taki en büyük rakibi olan MHP’ye avantaj sağladığı ancak MHP’nin bu avantajı yeterince değerlendirme eğilimi göstermediği kaydediliyor.

MHP’de Yozgat Belediye Başkan Adaylığı için İl Başkanı Mehmet Ali Çakır’ın adı geçiyor. Çakır’ın ise AK Parti karşısında güçlü bir aday olarak görülmediği belirtiliyor. MHP’nin güçlü bir aday göstermemesi hâlinde, AK Parti’nin, belediye hizmetlerindeki başarısızlıklara ve şaibelere rağmen seçimi tekrar kazanabileceği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu tekrarladı: Yozgat Belediyesi’nin yolsuzluk dosyasını yakında açıklayacağım

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Yozgat Belediyesi hakkında ellerinde yolsuzluk dosyası olduğunu belirterek, bunları önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını duyurdu.

"Demokrasi, Yolsuzluklar ve Üniversite Gençliği" konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaoğlu, il başkanlığı binasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ellerinde çok sayıda yolsuzluk dosyası olduğunu ve dosyaların tamamını belgeleri ile kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, bu dosyaların arasında İstanbul ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Yozgat belediyelerinin de olduğunu söyledi.

AK Parti'nin de yolsuzluklardan arınması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "CHP olarak biz nasıl yolsuzluklara karşı çıkıyorsak AK Parti Hükümeti de karşı çıkmalıdır. Eğer bir siyasi parti kendi bünyesinde yolsuzluk yapanları barındırırsa, yolsuzluklara destek vermiş olur. Ben Ali Bayramoğlu'nun hayalî ihracat yaptığını gayet iyi biliyorum. Peki, nasıl oluyor da Ali Bayramoğlu AK Parti'de milletvekilliği görevini sürdürüyor? Bayramoğlu'nun dosyası Yargıtay'da ve benzer olaylar yine AK Parti'nin içinde var. Başka milletvekilleri için de ciddi dosyalar var; ama dediğim gibi, yeri ve zamanı gelince bunları kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Medya uyarmazsa, vekiller hata yapar

- Polis tuzağa düşmedi ama, Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, polisi savunayım derken, tuzağa düştü. Abdülkadir Akgül nerede hata yaptı?

- Medyanın tepkisi, Akgül’ün siyasî kimliğine ve şahsına yönelik miydi, yoksa medya aslında onun sözlerini örnek alabilecek vatandaşları tuzağa düşmekten mi kurtardı?

- Yozgatlı, PKK karşıtı ve AK Partili olmak, Akgül’ün hatasını görmezden gelmeyi gerektirir mi?

- Medya, milletvekilini uyarmaz ve onu hata yaptığında bile alkışlarsa, ona dostluk mu etmiş olur, düşmanlık mı?

Sürur Öztürk, Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ün tartışmalara sebep olan sözlerini ve medyanın tepkisini değerlendirdi.

Sürur Öztürk’ün analizini okumak için tıklayınız

15 Kasım 2008 Cumartesi

Hızlı tren Yozgat’a ne kazandıracak?

Gazeteci Ahmet Sargın, yıllardır Yozgat’ın değişmez gündem maddeleri arasında yer alan “hzlı tren” hattının sosyo-ekonomik bakımdan Yozgat’a kazandıracaklarını özetledi.


Yapımı planlanan “hızlı tren” hattının Yozgat’tan da geçmesi gerektiği konusunda önceki yıllarda olduğu gibi son haftalarda da Yozgat basınında çok sayıda haber ve köşeyazısı yer alıyordu. Ancak, bu haber ve yazılarda “hızlı tren” hattının Yozgat’a ne kazandıracağı konusuna temas edilmiyordu.

Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği’nin başkanlığını da yürüten gazeteci Ahmet Sargın, yazısında “hızlı tren” hattının Yozgat’a kazandıracaklarına da işaret etti. Sargın’ın İleri gazetesinde yer alan “Hızlı tren, hızlı gelişim” başlıklı yazısında verdiği bilgilere göre, tren yolunun Yozgat’tan da geçmesinin sağlayacağı faydalar özetle şöyle:

MHP’li Karataş Belediye Başkanlığı’na talip oldu

Serbest mimar Haydar Karataş, MHP’den Yozgat belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Karataş, aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra MHP il binasında basın toplantısı düzenledi. Karataş, 2009 yılının Mart ayı içerisinde yapılacak olan mahallî seçimlerde MHP’den Yozgat belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu söyledi. Belediyenin Yozgatlı vatandaşlara ve Yozgat’a hizmet edilecek bir kurum olduğunu belirten Karataş, mesleğinin mimarlık olmasının belediye başkanlığına talip olmasında teşvik edici bir unsur olduğunu ifade etti.

Sorgun’da uyuşturucu şebekesi çökertildi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, uyuşturucu madde kullandıkları ve sattıkları tespit edilen kişilere yönelik 9 ay önce başlatılan takip sonunda, eş zamanlı olarak 17 ayrı adrese operasyon gerçekleştirildi.


Yakalanan 15 şüpheliden 1’i mahkeme tarafından tutuklandı. Zanlılardan 8’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 6’sının ise sorgulamalarının devam ettiği bildirildi.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, şüphelilerin otomobil, işyeri ve evlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 75 gram esrar, 500 gram hint keneviri tohumu, 19 kök dişi Hint keneviri, 5 adet elektrikli fünye, 3 kalem dinamit lokumu, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 8 adet mermi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 20 fişek, 2 adet kurusıkı tabanca ve 1 adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

Yakalanan 15 kişiden Hasan E. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu madde satmak, nakletmek, kullanmak” suçundan tutuklandı. 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 6 kişinin ise sorgulamalarının devam ettiği bildirildi.

Yozgat İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, ele geçirilen suç aletlerini basına gösterdi. Nalcı, Yozgat halkının huzur ve güvenliği için polisin sürekli görevinin başında olduğunu, suç ve suçlulara karşı mücadelenin devam ettiğini kaydetti.

Sular çekilince ortaya çıkan mezarlıktaki cenazeleri yeni mezarlığa taşıyorlar

Gelingüllü Barajı’nın yapılmasıyla sulara gömülen Yozgat’ın Esenli Beldesi, kuraklık ve aşırı tarımsal sulama sonucu yavaş yavaş yeniden ortaya çıkıyor.

2002-2004 yılları arasında Su Kayağı Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan sular giderek çekilince, üç yıl öncesine kadar sadece minaresinin üstü görülen cami, tamamen ortaya çıktı. Belde sakinleri, suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan yakınlarına ait kabirleri de yeni mezarlığa taşımaya başladı.

1994 yılında büyük umutlarla açılan Gelingüllü Barajı’nda kuraklık ve bilinçsiz sulama sebebiyle su seviyesinın yarı yarıya düştüğü belirtildi. Su kayağı şampiyonalarıysa 2004 yılından beri yapılamıyor.

(Kaynak: Radikal Gazetesi)

Yozgat esir kampı, Hollywood filmi oluyor

Birinci Dünya Savaşı'nda Gallerli bir teğmenin Yozgat'taki esir kampından kaçış hikâyesinin anlatıldığı 'The Road to En-dor' adlı roman, sinemaya uyarlanıyor.



Anadolu'da Türklere karşı savaşan Teğmen Elias Henry Jones'un 1920'de kaleme aldığı ve gerçek hikâyelerden yola çıkılarak yazıldığı iddia edilen roman, İngiliz bilimkurgu yazarı Neil Gaiman ile Amerikalı illüzyonist ve komedi ustası Penn Fraser Jillette'i bir araya getirdi.

Filmin yapımcılığını ise Teğmen Jones'un torunu Hillary Bevan Jones üstlenecek. 1917-1918 yıllarında kampta kalan Jones, Türk yetkilileri medyum olduklarına ikna etmeye çalışmış ve İngiltere'ye iade edilmesi için sahte numaralarla çaba göstermişti.

(Kaynak: Zaman Gazetesi)

14 Kasım 2008 Cuma

Sarıkaya AK Parti tabanında yeni arayışlar başladı
Selahattin Arslan’ın ismi öne çıkıyor

Kulis

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in grafiği giderek düşerken, AK Parti camiasında gözler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Arslan’a çevrilmeye başladı.

Özellikle jeotermal ısıtma konusunda Belediye tarafından yapılan hataların basına yansımasından sonra, Sarıkaya halkında Başkan Erbir’e karşı bir güvensizlik oluştuğu ve gözlerin alternatif isimlere çevrildiği ileri sürülüyor.

Halk arasında konuşulan ve siyasî kulislerde adı geçen isimlerin başında ise, Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi’nin Müdürü Selahattin Arslan geliyor.

Selahattin Arslan’ın, AK Parti’ye böyle bir talep götürmediği, parti teşkilâtından da kendisine resmî bir teklif gelmediği öğrenildi. Ancak, böyle bir teklif gelmesi hâlinde Arslan'ın bu teklifi değerlendirebileceği belirtiliyor.

Bu arada, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in, MHP Belediye Başkan Adayı Mecit Muş’un jeotermal ısıtma konusunda basın aracılığıyla kendisine yönelttiği sorulara henüz hiçbir cevap vermemiş olmasının, Sarıkaya halkında oluşan tereddütlerin giderek artmasına sebep olduğu konuşuluyor.

Gazeteci Ünal: Akgül’ün sözleri siyasî değil duygusal bir tepki

Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ün tartışmalara sebep olan sözlerini değerlendirdi. Akgül’ün sözlerinin siyasî bir tepki olmaktan çok, kişisel ve duygusal bir tepki olduğunu ifade eden Ünal, bunu büyütülecek bir konu olarak görmediğini söyledi. Ünal, “Fakat, özellikle böylesi dönemlerde milletvekillerinin ağızlarından çıkan sözleri kulaklarının duyması gerekir” dedi.

Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, STV bünyesinde ulusal yayın yapan Dünya Radyo’da yayınlanan “Medyatik Gündem” programında, sitemizin yazarlarından Sürur Öztürk’ün sorularını cevapladı. Mustafa Ünal, özetle şunları söyledi:

“Ben Sayın Akgül’ün sözlerini siyasî bir tepki olmaktan çok, duygusal bir tepki olarak değerlendiriyorum ve büyütülecek bir konu olarak görmüyorum. Zaten kendisi de daha sonra bir açıklama yaparak sözlerini düzeltti. Fakat, özellikle böylesi dönemlerde milletvekillerinin ağızlarından çıkan sözleri kulaklarının duyması gerekir. Aynı şekilde, DTP milletvekillerinin de çok dikkatli konuşmaları gerekir tabi. Başbakan Erdoğan’ın Güneydoğu illerine yaptığı geziler sırasında DTP’lilerin ve Belediye Başkanlarının akla ziyan tepkileri olmuştu. Hatırlarsanız, Başbakan’ın Diyarbakır ziyaretini Şaron’un Mescid-i Aksa ziyaretine benzetecek kadar ileri gidenler oldu. Bunu, Sayın Akgül’ün sözlerini tolere etmek için; ‘DTP’liler öyle söyledi, buna karşılık Akgül’ün böyle konuşması normaldir’ anlamında söylemiyorum. Herkesin konuşmalarına dikkat etmesi gerekir.

Tabii, milletvekilleri her zaman siyasî şapkalarıyla yaşamıyorlar. Gündelik hayatlarında karşılaştıkları olayların ve görüştükleri kişilerin de etkisi olabiliyor. Dolayısı ile, Sayın Akgül’ün sözlerinin de duygusal bir tepki olduğunu düşünüyorum.”

13 Kasım 2008 Perşembe

Zekeriya Avşar’dan şifreli mesajlar:
Hiç kimseye verilmiş sözümüz yoktur

AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar, basın toplantısında üstü kapalı mesajlar verdi.

“AK Parti’de hiç kimseye hazırlanan bir koltuk yoktur. Hiç kimseye verilmiş sözümüz yoktur” diyen Avşar, Yozgat’ın tamamına hizmet edebilecek belediye başkanlarının seçimini gerçekleştireceklerini söyledi. Avşar, “1 Nisan geldiğinde, seçim sonrasında, ‘Ben kazandım, ben çalıştım, ben yaptım… Ben olmasam kazanamazdı’ diyecek hiç kimseyle bizim işimiz olmayacak” diye konuştu. Zekeriya Avşar, seçim sürecinde izleyecekleri stratejiyi de şöyle özetledi:

“Biz yerel seçim sürecini diğer siyasî partilerle kavga unsuru yapmayacağız, savaşa dönüştürmeyeceğiz. ‘Senin adayın, benim adayım’ ayrımı yapmadan, projelerimizle, herkesi kucaklayan bir anlayışla pozitif siyaset üreteceğiz.”

***

AK Parti Yozgat İl Teşkilâtı, seçim çalışmalarını resmen başlattıklarını duyurdu. AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar, partisinin il binasında ilçe başkanlarıyla yaptığı değerlendirme toplantısından önce bir basın toplantısı düzenledi.

Bu günden itibaren mahallî seçim çalışmalarını başlattıklarını duyuran Avşar, 30 Kasım’a kadar mahallî idareler seçimleri için adaylık başvurularını kabul edeceklerini, 31 Aralık tarihine kadar da adayların tamamını belirlemiş olacaklarını bildirdi.

Üstü kapalı mesajlar

AK Parti’nin Yozgat’ın en büyük partisi olduğunu belirten Avşar, şunları söyledi:

“AK Parti’de hiç kimseye hazırlanan bir koltuk yoktur, hiç kimseye verilmiş sözümüz yoktur. Biz memleketimizin, milletimizin ihtiyacı olan yerel yönetimlerde Yozgat’a hizmet edeceğine inandığımız sadece İl Genel Meclisi üyeliği yapmak için değil, sadece AK Parti’den İl Genel Meclisi üyesi çıksın diye değil, Yozgat’ın tamamına hizmet edebilecek belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve Belediye Meclisi üyelerinin seçimini gerçekleştireceğiz.”

Avşar, CHP’nin söylemlerindeki “sosyal devlet” kavramı ile MHP’nin söylemlerindeki “milliyetçilik” kavramlarını gerçek anlamıyla AK Parti’nin hayata geçirdiğini ifade etti. Zekeriya Avşar, seçim sürecinde izleyecekleri stratejiyi de şöyle dile getirdi:

Kavga etmeyeceğiz

“Biz yerel seçim sürecini diğer siyasî partilerle kavga unsuru yapmayacağız, savaşa dönüştürmeyeceğiz. ‘Senin adayın, benim adayım’ ayrımı yapmadan; projelerimizle, ilkelerimizle, tavrımızla, milletimizin yanında olma özelliğimizle, herkesi kucaklayan bir anlayışla pozitif siyaset üreteceğiz.”

Avşar, konuşmasında, il ve ilçe yönetimlerinde görev alanların yerel yönetimlerde aday olamayacaklarını da hatırlattı.

Rektör Varinli: Akdağmadeni halkının öğrencilerimize yaklaşımından memnun değiliz

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi halkının yüksek okul öğrencilerine yaklaşımından şikâyet etti.

Varinli, öğrencilerden de rahatsız oldukları konuları ilçe yöneticilerine bildirip, çözümünü istemelerini istedi.

Akdağmadeni ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 60 yatak kapasiteli yüksek öğrenim kız öğrenci yurdu, düzenlenen törenle açıldı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, açılış törenine katılmak üzere geldiği Akdağmadeni ilçesinde Kaymakam Erhan Günay ve Belediye Başkanı Suphi Daştan’ı makamlarında ziyaret etti.

Daha sonra Zirve Kitap Kırtasiye tarafından yaptırılan 60 yatak kapasiteli Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu binasının açılış törenine katılan Varinli, burada yaptığı konuşmada, “Ben Yozgat’tayım ama kulağım burada; ilçe halkının öğrencilerimize yaklaşımından memnun değiliz” dedi. Varinli, öğrencilerden de rahatsız oldukları konuları ilçe yöneticilerine bildirip, çözümünü istemelerini istedi.

Daha sonra yurt binasının açılışını yapan Varinli, önce yurt binasını, daha sonra da Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu’nu gezip, öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Bu kadar saflık, bir belediye başkanına yakışmıyor

Bir kontör dolandırıcısı, kendisini komiser olarak tanıtıp, Büyükkışla Belediye Başkanı Ciddioğlu’dan kontör istedi. Belediye Başkanı da, 2 adet 100, 4 adet de 250’lik kontör alıp, numaralarını dolandırıcıya iletti. Başkanı arayan sahtekâr 8 adet daha 250’lik kontör isteyince, Ciddioğlu dolandırıldığını anlayıp polise ihbarda bulundu.

Yozgat’ın Çandır ilçesine bağlı Büyükkışla beldesinin Belediye Başkanı Hasan Ciddioğlu, dolandırıldığını ileri sürerek polise başvurdu.

Ciddioğlu, polise verdiği şikâyet dilekçesinde, cep telefonundan arayan bir kişinin kendisini Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser olarak tanıttığını bildirdi. Ciddioğlu, arayan kişinin, “Bu numaradan bir yüzbaşının eşi sürekli rahatsız ediliyormuş. Rahatsız edenleri bulacağız. Bunun için 2 adet 100 kontör alacaksın. Kontör bedeli daha sonra emniyet tarafından ödenecektir” dediğini kaydetti.

Satın aldığı kontörlerin numarasını, kendisini arayan kişiye verdiğini, bu kez savcılıktan gelen faks gereği 4 adet 250’lik kontör daha almasının istendiğini belirten Ciddioğlu, bu kontörleri de aldığını ancak 8 adet daha 250’lik kontör istenince dolandırıldığını anladığını belirtti.

Ciddioğlu’nun başvurusu üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yozgat sizden hamaset değil hizmet bekliyor


AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söylediği sözlerle bu gün Milliyet’e manşet oldu. Radikal de Akgül’ün sözlerini birinci sayfadan yayınladı.

Her iki gazete de, Akgül’ün “Ben vurmaktan hoşlanan bir adam değilim, ama devletim ve milletime karşı gelenleri elbette vurmaktan hoşlanacağım” şeklindeki sözlerini, “Ya sev ya terk et” tartışması çerçevesinde, AK Parti Hükümeti’ne karşı bir ‘malzeme’ olarak kullandı.

Yozgatlılar ise, milletvekili Akgül’ün hamasî çıkışlar yaparak değil, hizmet üreterek gündeme gelmesini istiyor.

***
Adalet Bakanlığı’nın bütçesinin tartışıldığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, polisin zanlılara ateş açması konusunda milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

DTP Milletvekili Hasip Kaplan’ın “Polis ‘dur’ diyor, durmayanı vuruyor” sözlerine AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, şu karşılığı verdi:

“Ben vurmaktan hoşlanan bir adam değilim; ama devletim ve milletime karşı gelenleri elbette vurmaktan hoşlanacağım. İnsan olanlar var, insanlık suçu işleyenler var. ‘Dur-vur’ yasasına göre, devlete karşı suç işleyenler varsa, elbette vurulacaktır. Türkiye’de adalet herkese fazlasıyla uygulanıyor zaten.”

Kaplan, “Asıl adalet AKP’ye fazla uygulanıyor” diye tepki gösterirken, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, “Donup kaldım. O zaman mahkemeler, savcılar ne yapacak? Herkes elinde bir silah ‘ranger’ gibi dolaşacak mı? İnanamıyorum” dedi.

MHP’li Akçay: Teröristi cezalandırmak devletin görevi

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, “Bu sloganı reddediyoruz. Vatanını sevmeyen yok mu? Var elbette. Ama onlara vatanımızı sevdirmek de, teröristi cezalandırmak da devletin görevi” diye konuştu.

‘Ya sev, ya terk et’ tartışması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK elebaşı Öcalan’a işkence yapıldığı iddiasıyla gösteri yapan gruba karşı pompalı tüfekle havaya ateş açan vatandaş için, “Sabır dedik. Fakat bu sabır nereye kadar?. Eğer siz vatandaşın mağazasının camlarını indirirseniz, vatandaşın hayatına kastederseniz, hayatına kasttettiğiniz vatandaş kalkıp da eğer elinde böyle bir tedbiri, böyle imkânı varsa kendisini savunma yoluna gidecektir” demişti. Erdoğan’ın, “Biz, tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Buna karşı çıkanın bu ülkede yeri yok. Buyursun, istediği yere gitsin” sözleri de “Ya sev ya terk et” sloganı olarak yorumlanmıştı. Erdoğan ise sözlerinin ‘ya sev, ya terk et’ şeklinde yansıtılmasına tepki göstererek, “O sloganın patenti MHP’ye aittir” demişti.

Bu ne biçim anket?!.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yayınlanan Sarıkaya gazetesinin web sitesindeki seçim anketi, tutarsızlıkları sebebiyle tepkilere sebep oluyor. Sarıkaya gazetesinin daha önce yayınladığı seçim anketi de tepkiyle karşılanmış, gazete o anketi yayından kaldırmıştı.

www.sarikayagazetesi.com/tr/ adresinden yayın yapan sitede başlatılan ankette okuyuculara “Bu dönem en iyi hizmet sunan belediye başkanı sizce kim?” sorusu yöneltiliyor. Anketin seçeneklerinde de, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in isminin yanı sıra, Yozgat’ın bütün ilçe belediye başkanlarının isimleri sıralanıyor.

Sarıkaya Gazetesi’nin anketini “anket” olmaktan çıkaran tutarsızlıklar, şu soruları gündeme getiriyor:


Anketin tutarsızlıkları

- Herhangi bir ilçede yaşayan bir vatandaş, anket sorusunu sağlıklı bir şekilde cevaplayabilmek için, diğer ilçelerdeki belediyelerin çalışmalarını nasıl takip edecek? Meselâ, Sarıkaya ilçesinde yaşayan bir vatandaş, diğer ilçelerden herhangi birisinin belediye başkanının iyi çalışıp çalışmadığına, başarılı olup olmadığına nasıl karar verecek?

- Her ilçenin coğrafî, sosyal ve ekonomik şartları diğerinden farklı olduğuna göre, bir ilçenin belediye hizmetlerini diğer ilçelerle kıyaslarken, hangi ölçüler esas alınacak?

- Yaklaşan Mahallî İdareler Seçimleri’nde oy kullanacak olan vatandaşlar, öncelikle kendi yaşadıkları ilçenin belediye hizmetleriyle ilgileneceklerine göre, belediyeleri birbirleriyle kıyaslamanın kime ne faydası olacak?

- Anket sonucunda, herhangi bir belediye başkanının en fazla oyu alarak birinci seçilmesi ne anlama gelecek? Bir ilçe belediye başkanının anket birinciliği, diğer ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza seçimler açısından nasıl bir katkıda bulunacak? Bu sonuç, diğer ilçelerde oy kullanacak olan seçmenlere ne kazandıracak, onları hangi boyutuyla ilgilendirecek?

Sarıkaya gazetesi, anket komedisinden vazgeçmiyor

Sarıkaya gazetesi, 10 Ekim 2008 tarihinde de tutarsızlıklarla dolu bir anket düzenlemiş, tepkiler üzerine de yayından kaldırmıştı.

Sarıkaya gazetesi, henüz aday adaylarının bile açıklanmadığı günlerde düzenlediği o ankette okuyucularına “Sizce belediye başkanı kim olmalı?” sorusunu yöneltmişti. Anketin seçenekleri arasında yer alan isimler de gazete tarafından ve kendilerinin müsadesi alınmadan sıralanmıştı.

Adı bu anketin listesinde yer alan eski belediye başkanlarından Mehmet Sanal, “Zaruri Açıklama” başlıklı bir yazı kaleme almış, seçimlerde aday olmayacağını ve adının ankete kendisinin bilgisi dışında konduğunu belirterek, ankete tepki göstermişti. Sanal’ın bu yazısı, 22 Ekim 2008 tarihinde Sarıkaya gazetesinin web sitesinde yayınlanmıştı.

Anketlerin bilimsel metodlarla hazırlanması gerektiği, eksik bilgilerle hazırlanan anketlerden de isabetli ve tutarlı sonuçlar alınamayacağı belirtiliyor.

12 Kasım 2008 Çarşamba

Vali Çiçek, Almanya’da “Hayvan Besi İşletmeciliği Uzmanlık Fuarı”na katıldı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen Besi İşletmeciliği Fuarı’na katıldı.

Yozgat Valiliği’nden verilen bilgiye göre, Vali Amir Çiçek, Almanya’da düzenlenen “Euro Tier 2008 Uluslararası DLG Hayvan Besi İşletmeciliği Uzmanlık Fuarı”na katıldı.

Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen fuarı organize eden Terace Group’tan alınan bilgiye göre, “Euro Tier 2008” fuarı, şu uzmanlık alanlarına göre tasnif edildi:

- Damızlık Hayvan, Damızlık Hayvan Programları, Ticaret Reprodüksiyon Tekniği.
- İşletme Malzemeleri
- Yem Depolama, Yem Üretme,
- Ahır ve Kapalı Alan Yapımı,
- Besi ve Yemleme Teknikleri
- Klima ve Çevre Teknikleri
- Sağma ve Soğutma Tekniği
- Katı ve Sıvı Dışkı Tekniği
- Taşıma Araçları, Nakliyat Hizmetleri
- Kümes Hayvanları, Yumurta ve Balık İşleme ve Pazarlaması
- Aletler, Aksesuarlar ve Yedek Parça
- İşletme Yönetimi ve Danışmanlık
- Enformasyon
- Biyo Enerji ve Desentralize Enerji Üretimi

Furda sergilenen ürünler de şöyle sıralanıyor:

Büyük ve küçükbaş hayvanlar, yem üretim teknolojileri, klima ve havalandırma teknolojileri, geri dönüşüm ve çevre koruma teknolojileri, taşıma teknolojileri,yedek parça, hayvancılık teknolojileri, hayvan üretim teknolojileri.

Yozgat Valiliği’nin web sitesi, Kasım ayında en çok ziyaretçiyi 10 Kasım’da aldı

Yozgat Valiliği’nin internet sitesinde yayınlanan ziyaretçi istatistiklerine göre, 12 Kasım 2008 tarihine kadar, bu yıl içerisinde site en çok Ekim ayında ziyaret edildi. Bu gün itibariyle Kasım ayının en çok ziyareti ise, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 70. yıldönümü olan 10 Kasım’da gerçekleşti.

Yozgat Valiliği’nin web sitesi, Yozgat’ta ikamet eden Yozgatlıların yanı sıra, şehir dışındaki ve yurt dışındaki Yozgatlıların da en önemli haber kaynaklarından birisi durumunda.

12 Kasım 2008 tarihi ve saat 12.00 itibariyle, bu yılın Nisan ayından itibaren, web sayfaları toplam 3 milyon 55 bin 582 kez ziyaret edilen web sitesi, bu güne kadar en çok gösterimi 70 bin 540 ziyaretçi ile Ekim ayında yaptı.

Bu gün itibariyle Kasım ayının en çok gösterimi ise, 2 bin 743 ziyaretle, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 70. yıldönümü olan 10 Kasım’da gerçekleşti.

Yozgat Valiliği’nin web sitesinde yayınlanan ziyaretçi istatistikleri, “tekil ziyaretçi” olarak değil, “sayfa izlenimi” olarak ölçülüyor ve bu da istatistik tablosunda belirtiliyor. Yozgat’tan yayın yapan bazı web siteleri ise, “sayfa izlenimi” sayısını okuyucularına “tekil ziyaretçi” sayısı olarak yansıtıyor.

11 Kasım 2008 Salı

Tiyatro Turca: “70 trilyon borcu olan belediye, Şehir Tiyatrosu’nu nasıl kuracak?”

Yozgat Belediyesi’nin, faaliyetini sürdüren 4 tiyatro topluluğunu bir çatı altında toplayıp, şehir tiyatrosu kurmak üzere hazırlıklara başladığı ileri sürüldü.

Yozgat’taki 6 tiyatro grubundan birisi olan Tiyatro Turca’nın Yönetmeni Fatih Doğmuş ise, Yozgat Belediyesi’nin kendileriyle görüşmediğini belirterek, 70 trilyon Lira borcu olan bir belediyenin Şehir Tiyatrosu kuracağı iddiasının inandırıcı olmadığını söylüyor.

Basında yer alan haber üzerine, konuyu görüşmek için “İşte Tiyatro” grubunun başkanı Ünal Demir’le birlikte Belediye’ye gittiğini söyleyen Doğmuş, Özel Kalem Müdürü’nün kendisini Başkan’la görüştürmek istemediğini ileri sürüyor.

Doğmuş’un anlattığına göre, müdürün kendisini Belediye Başkanı Yusuf Başer’le görüştürmeme gerekçesi, başkanın o sırada muhtarlarla görüşüyor olması. Ancak, Doğmuş, Özel Kalem Müdürü’nün “Seni hangi vasıfla içeri alayım? Sen kimsin?” diyerek, tiyatrocu kimliğini yok saydığını ve kendisini aşağıladığını iddia ediyor.

“Yozgat Belediye Başkanını çok seviyorum” demeyi de ihmal etmeyen Doğmuş, tiyatro teşebbüsü konusunda ise “Keşke bu işi Belediye değil de Valilik yapsa” temennisinde bulunuyor.

Harman dergisinin haber-röportajını okumak için tıklayınız

Jeotermal ısıtmanın kaplıca sularını soğuttuğu doğrulandı: Belediye su takviyesine başladı

Sarıkaya’da, jeotermal ısıtma çalışmalarında yapılan hataların, ilçenin en önemli doğal hazinesi olan kaplıcaların suyunun soğumasına sebep olduğu doğrulandı.

MHP Sarıkaya Belediye Başkan Adayı Mecit Muş’un 7 Kasım’da bir basın toplantısı düzenleyerek konuyu gündeme getirmesinden hemen sonra, Sarıkaya Belediyesi, 5 no.’lu jeotermal kuyudan kaplıcalara su takviyesine başladı. Belediyenin apar topar başlattığı bu takviye, kaplıcaların suyunun soğuduğunun ve Belediye’nin çok büyük bir hata yaptığının açık bir itirafı olarak değerlendiriliyor.

Çevre ilçe ve illerden de rağbet gören kaplıcalarıyla bir turizm potansiyeli olarak kabul edilen Sarıkaya ilçesinde ortaya çıkan bu durum, Yozgat’ın diğer bölgelerinde yapılan çalışmaların da gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle termal kaynaklara bel bağlayan Yozgat açısından bu derece önemli olan bu konu hakkında Yozgat basınının sessiz kalmasına ise bir anlam verilemiyor.

Sarıkaya Belediyesi’nin hatalar zinciri

MHP Sarıkaya Belediye Başkan Adayı Mecit Muş’un, basın toplantısında ileri sürdüğü iddialara göre, jeotermal enerji konusunda şu hatalar yapıldı:

- Açılan derin kuyuların tamamının termal alanın içinde olması yanlış bir uygulamaydı.
- Bu kuyuların, birbirine çok yakın olarak açılması, kaplıcaların suyunun soğumasına ve azalmasına sebep oldu.
- Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü’nün (MTA) termal su konusunda raporları olduğu halde, kuyular açılmadan önce MTA’dan bilgi alınmadı.
- Sarıkaya Belediyesi, MTA’ya müracaat etmek yerine, gerekli raporları, Sarıkaya’da jeotermal ısıtma işlerini yürüten şirkete hizmet veren bir jeoloğa hazırlattı. (Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, bu şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürütüyor.)

Sarıkaya’nın en önemli doğal zenginliği tehdit altında

Sarıkaya’nın, çevre ilçe ve illere de hizmet veren tarihî kaplıcalar sayesinde “ilçe” hâline geldiğini hatırlatan Mecit Muş, yapılan hatalar sonucunda, bu doğal hazinenin ciddi bir tehdit altında olduğuna dikkat çekiyor.

Muş, kaplıca suyunun, bir şirketin keyfî kullanımına terkedildiğini ileri sürüyor. Sarıkaya’nın kalkınması için, termal suların öncelikle turizm tesisi yapacak yatırımcılara tahsis edilmesi gerektiği görüşünü savunan Muş, “Durum böyle olduğu halde, açılan her kuyunun jeotermal ısıtma yapacak olan şirkete verilmesi doğru mudur?” diye soruyor. Mecit Muş, 7 Kasım 2008 tarihinde Sarıkaya Düğün Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, şu soruları gündeme getirmişti:

Cevap bekleyen sorular

“Bunun arkasında bir siyasî güç var mıdır? Eğer varsa, bu siyasî gücün kim ya da kimler olduğu Sarıkaya halkına açıklanmalıdır. Neden bu şirkete 4 kuyu tahsis edilmiş olmasına rağmen ve bu kuyuların kapasitesini tam olarak kullanmadan, son açılan kuyu da bu şirkete verilmiştir? Burada Belediye Başkanı’nın sorumluluğu yok mudur? İlçe halkına karşı sorumlu olan, bizzat Belediye Başkanıdır.

Jeotermal ısıtma yapacak olan şirket yetkilileri, ellerindeki kuyuları kullanmadan, yeni açılan 5 nolu kuyuyu kendi şirketlerine tahsis ettirmede neden aceleci davranmışlardır?”

İlgili jeotermal ısıtma şirketinin Sarıkaya halkına bugüne kadar inandırıcı hiçbir proje sunmadığını belirten Muş, Sarıkaya Belediye Başkanı Erbir’e şu soruları soruyor:

“Suyumuzun toplam rezervi ne kadardır? Her bir kuyudan kaç mesken ya da işyeri ısıtılabilecektir?

Mevcut kuyular tam kapasite ile çalıştığında, ilçemizde faaliyette olan mevcut termal tesislere yeterince su kalacak mıdır?

Su yetmeyecekse, mevcut tesisler suyu nasıl ve nereden alarak hizmet vereceklerdir?

Yeni bir termal tesis yatırımcısı geldiğinde, su ihtiyacı nasıl ve nereden karşılanacaktır?

Bizzat Belediye Başkanına soruyorum: Şu anki uygulama ile Sarıkaya halkı mağdur edilmiyor mu? Vatandaştan alınan hat parası, halkı soydurmak değil mi?

Binaların ısıtma tesisatının döşenmesinde ilgili şirketin tekel oluşturmasına neden göz yumup sessiz kalıyorsun?

Çok yüksek fiyatla hat çekme parası alınırken, Belediye Başkanı olarak halkı mı destekliyorsun, şirketi mi destekliyorsun? İddia ediyorum, sen şirketi destekliyorsun. Bunun sebebi nedir?

Bugüne kadar şirketin bozmuş olduğu yollarımızı şirket mi yaptırdı, Belediye mi? Belediye yaptırdıysa neden yaptırdı? Bozulan bu yolların bedelini adı geçen şirketten aldıysan, alındı makbuzunu ibraz eder misin? Aksi halde, belediyeyi zarara sokmuş olmuyor musun?

Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak aldığın ücreti sormuyorum. Ancak, şirketi kollayıcı, koruyucu tavır ve uygulamalarınız anlaşılır gibi değildir. Bunun sebebi, Sarıkaya halkının merak konusu olmuştur. TOKİ’de olduğu gibi, destekleriniz devam mı edecek?”

2004 yılında, Dedeman’ın ilçemize yatırım yapmaya geleceğini söylediniz ve herkesi inandırdınız. Bu yatırımcı, acaba neden gelmedi? Acaba, yatırımcıyı caydırıcı unsur su sıkıntısı mı oldu?

TOKİ’den ev alan vatandaşlarımızın mağduriyetini nasıl ve ne şekilde gidermeyi düşünüyorsun? Yapılan isale hattında vatandaştan neden maliyet bedelinin 2 katı gibi bir meblağı alarak şirketin haksız kazancına rıza gösteriyorsun? Bu konuda vatandaşımıza baskı uygulanmasının sebebi nedir?”