25 Kasım 2008 Salı

Başer’den Kılıçdaroğlu’na hodri meydan

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “4 yılda toplam 2 milyon 492 bin 869 YTL ödenerek alınan çiçekler nerede?” diye soran CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na çiçeklerin fotoğraflarıyla cevap verdi: “İşte burada.”

Kılıçdaroğlu’nu Yozgat’a davet eden Başer, “Gelsin yok dediği yeşil alanları görsün. Kendisine Kent Park’ta testi kebabı ikram edelim” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yozgat Belediyesi’nin çiçek ve ağaç alım ihalelerinde yolsuzluk yaptığına dair iddialarının “iftira” olduğunu ileri sürerek, 20 bin YTL’lik tazminat davası açtı.

Yusuf Başer, bu gün makamında bir basın toplantısı düzenleyerek, Kılıçdaroğlu’nun “yolsuzluk” iddialarına fotoğraflar eşliğinde bir kere daha cevap verdi. Başer, göreve geldiği tarihten itibaren tesis ettirdiği yeşil alanlar ve dikilen çiçeklerin fotoğraflarını basın mensuplarına gösterdi.

Yozgat’ta 2004 yılına kadar toplam 24 bin 998 metrekare olan yeşil alanları, 2004-2008 yılları arasında 167 bin 525 metrekareye çıkardıklarını belirten Başer, şunları söyledi:

Hodri meydan

“Göreve geldiğimiz günden itibaren tesis ettiğimiz yeşil alanlara diktirdiğimiz çiçeklerin fotoğraflarını Sayın Kılıçdaroğlu’na göndereceğim. Kendisini de Yozgat’a davet ediyorum. Gelsin, ‘yok’ dediği yeşil alanları görsün. Kendisine Kent Park’ta testi kebabı ikram edelim.”

Kılıçdaroğlu’nun “Nerede Yozgat’ın çiçekleri?” diye sorduğunu hatırlatan Başer, dikilen çiçeklerin fotoğraflarını gösterip “İşte burada” dedi. Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu fotoğraflar, 2004-2008 arasında yaptığımız park ve bahçe düzenlemelerinin değişik resimleri. 23 parkımız hizmete girdi. Burada yaptığımız ağaçlandırma ve çiçeklendirmeye ait resimleri Sayın Kılıçdaroğlu’nun adresine, listesiyle birlikte gönderiyoruz.”

4 değil 9 ihale yaptık

Kemal Kılıçdaroğlu’nun çiçek ve bitki alımlarıyla ilgili 4 ihaleden bahsettiğini belirten Başer, “İhale 4 değil 9’dur. 9 ihalemiz halka ve basınımıza açıktır, ihale günü halka açık yapılmaktadır. İhalemiz açık ve şeffaf olduğuna göre, her şey dört dörtlük, mevzuatına, yasasına uygun yapılmıştır” dedi.

İhalelerde kesinlikle usulsüzlük bulunmadığını, gelen ağaçların ve çiçeklerin tamamının teslim alındığını belirten Başer, bunların tutanakları olduğunu ve parklara dikildiğini söyledi.

Tazminat davası açtık

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının “çamur at izi kalsın” amacıyla yapıldığını ileri süren Başer, “Kılılıçdaroğlu, tüm Türkiye kamuoyunu boş yere meşgul etmiştir, asılsız haberlerle. Biz bu gün itibariyle belediyenin avukatı aracılığıyla Kılıçdaroğlu için mahkemeye başvurduk. Tazminat davasını açıyoruz” diye konuştu.

Yaptıkları yeşil alan ve çiçeklendirmelerle ilgili fotoğrafları mahkemeye de sunduklarını bildiren Başer, şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında, 7 dönümlük bir yerin çiçeklendirileceği yönünde iddialar var. Biz 7 dönüm değil 167 bin dönümlük araziyi hem yeşillendirdik hem çiçeklerini ektik. Bunların içinde sadece bir parkımız var ki 50 bin metrekare. Halkımız iyi bilir, 50 bin metrekarelik Kent Parkımız burada bulunmaktadır.”

Avukat Fahri Açıkgöz de Yozgat Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 20 bin YTL’lik manevî tazminat davası açtıklarını belirterek, “Kılıçdaroğlu’nun 21 Kasım 2008’de yaptığı basın açıklamasıyla ilgili bu gün mahkemeye müracaat ettik. Konu yargıya intikal etmiştir. Gereği bundan sonra yasal olarak yapılacaktır” dedi.

Hiç yorum yok: