16 Kasım 2008 Pazar

Kılıçdaroğlu tekrarladı: Yozgat Belediyesi’nin yolsuzluk dosyasını yakında açıklayacağım

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Yozgat Belediyesi hakkında ellerinde yolsuzluk dosyası olduğunu belirterek, bunları önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını duyurdu.

"Demokrasi, Yolsuzluklar ve Üniversite Gençliği" konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaoğlu, il başkanlığı binasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ellerinde çok sayıda yolsuzluk dosyası olduğunu ve dosyaların tamamını belgeleri ile kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, bu dosyaların arasında İstanbul ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Yozgat belediyelerinin de olduğunu söyledi.

AK Parti'nin de yolsuzluklardan arınması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "CHP olarak biz nasıl yolsuzluklara karşı çıkıyorsak AK Parti Hükümeti de karşı çıkmalıdır. Eğer bir siyasi parti kendi bünyesinde yolsuzluk yapanları barındırırsa, yolsuzluklara destek vermiş olur. Ben Ali Bayramoğlu'nun hayalî ihracat yaptığını gayet iyi biliyorum. Peki, nasıl oluyor da Ali Bayramoğlu AK Parti'de milletvekilliği görevini sürdürüyor? Bayramoğlu'nun dosyası Yargıtay'da ve benzer olaylar yine AK Parti'nin içinde var. Başka milletvekilleri için de ciddi dosyalar var; ama dediğim gibi, yeri ve zamanı gelince bunları kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Hiç yorum yok: