16 Kasım 2008 Pazar

AK Parti’nin Yozgat adayını Başbakan belirleyecek

Kulis

Yozgat’ta AK Parti'nin belediye başkan adayının AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından belirleneceği ileri sürülüyor.



AK Parti’nin siyasî kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre, 2009 yılının Mart ayında yapılacak olan Mahallî İdareler Seçimleri için Belediye Başkan Adayları’nda son sözü Başbakan Recep Tayip Erdoğan söyleyecek. Bu çerçevede, AK Parti’nin Yozgat Belediye Başkan Adayı’nın da Başbakan Erdoğan tarafından belirleneceği ileri sürülüyor.

İddiaya göre, partinin belde ve belediye meclisi adayları İl Başkanları tarafından belirlenecek. İlçelerde hangi isimlerin aday gösterileceklerine ise, İl Başkanları milletvekilleriyle birlikte karar verecek.

Yozgat’ın AK Partili belediye başkanı Yusuf Başer’in Başbakan tarafından tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği henüz bilinmiyor. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Başer hakkında bazı yolsuzluk dosyaları açıklayacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu’nun iddialarını ne zaman açıklayacağı, bu iddialara Başer’in tatmin edici cevaplar verip vermeyeceği de merak ediliyor. Bu arada, Başkan Başer’in belediye çalışmalarına hız vermesi de dikkat çekiyor. Belediye geçen hafta da 21 mahalle muhtarına Kapadokya gezisi düzenlemişti.

AK Parti Yozgat İl Teşkilâtı’nda ise, yaşanan uyumsuzluk ve ayrışmaların devam ettiği ileri sürülüyor. İl Başkanı Zekeriya Avşar hakkında ileri sürülen bazı olumsuzlukların, teşkilât içinde de rahatsızlıklara ve ayrışmalara sebep olduğu iddia ediliyor. Belediye Başkanı Yusuf Başer’in de benzer sebeplerle parti içinde muhalifleri olduğu belirtiliyor.

AK Parti’de alttan alta yaşandığı iddia edilen bütün bu sorunların, Yozgat’taki en büyük rakibi olan MHP’ye avantaj sağladığı ancak MHP’nin bu avantajı yeterince değerlendirme eğilimi göstermediği kaydediliyor.

MHP’de Yozgat Belediye Başkan Adaylığı için İl Başkanı Mehmet Ali Çakır’ın adı geçiyor. Çakır’ın ise AK Parti karşısında güçlü bir aday olarak görülmediği belirtiliyor. MHP’nin güçlü bir aday göstermemesi hâlinde, AK Parti’nin, belediye hizmetlerindeki başarısızlıklara ve şaibelere rağmen seçimi tekrar kazanabileceği ifade ediliyor.

Hiç yorum yok: