16 Kasım 2008 Pazar

Eymirliler beldelerini ve belediyelerini kurtardı

Nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin köy kabul edilerek belediyelerinin kapatılacak olması, beldelerde yaşayanları endişendirmişti. Ancak, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesi bu korkuyu atlattı. Eymirliler, tekrar köy hâline gelmekten kurtulan talihli beldeler arasında yer almanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Eymir Belediye Başkanı Musa Duman, 2007 yılı “adrese dayalı nüfus sayımı”nda ‘Eymirli vatandaşların gösterdikleri gayret ve fedakârlıkları sayesinde, sayım sonucunda belde nüfusunun 2 bin 400’e çıktığını’ kaydetti.

Başkan Duman, Eymir Belediyesi’nin internet sitesinde bu sebeple belde halkına teşekkür ediyor.

Musa Duman kimdir?

1956 Yılında Eymir kasabasında doğdu. İlkokulu Eymir İlkokulu’nda, Ortaokulu Sorgun’da tamamladı.Genç yaşta ticarete atılarak Kasabada ticaret yapmaya başladı ve 1975 yılında evlenerek askere gitti. Askerlik dönüşünde tekrar iş hayatı ve siyasetle ilğilenmeye başladı. Beldenin belediye yönetiminin bir çok kademesinde görev aldı. Bu tecrübeler ışığında, 1994 yerel seçimlerinde DYP’den aday oldu ve Belediye Başkanı olarak göreve geldi. 1999 seçimlerine katılmayarak 2000 yılında AK Parti Sorgun İlçe Teşkilatı Kurucular Kurulu arasında yer aldı. 2004 yerel seçimlerinde ise tekrar AK Parti’den aday olarak tekrar belediye başkanlığına seçildi.

Eymir’e yeni bir talip çıktı

Bu arada, Ankara’da faaliyette bulunan Yozgatlı Dernekler Federasyonu eski Başkanı İzzet Yanık, doğduğu yer olan Eymir’den belediye başkanı aday adayı olduğunu açıkladı.

İleri gazetesinin haberine göre, işadamı İzzet Yanık, AK Parti’den aday adayı olduğunu duyurdu. Yanık, hayata geçirmek istediği projeleri olduğunu belirterek, bürokrasi, siyaset ve iş dünyasındaki çevresiyle bu projeleri gerçekleştirebileceğini öne sürüyor.

Hiç yorum yok: