17 Kasım 2008 Pazartesi

Kılıçdaroğlu’nun PKK’lılarla ne işi vardı?

Yozgat Belediyesi hakkında yolsuzluk dosyası açıklayacağını ileri süren CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisi hakkındaki ağır iddialara dair hiçbir açıklama yapmaması manidar bulunuyor.

Deniz Feneri davasını izlemek üzere Almanya’ya giden Kılıçdaroğlu’nun 2 PKK’lı ile aynı araçta Alman polisinin takibine yakalandığına dair iddia basına yansımıştı. Ekranlardan yapılan “Kılıçdaroğlu’nun görüştüğü Mustafa Güler ile Nevzat Rıdvan PKK’lıdır. Uyuşturucu kaçakçılığı da yapıyorlar. Kılıçdaroğlu, ilişkisinin ne olduğunu açıklamalıdır” çağrısı cevapsız kalmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun tesbit edilen ve yargıya intikal eden suçları ve usulsüzlükleri bu kadarla sınırlı değil:

Bunlar sadece bazıları

SSK Genel Müdürlüğü döneminde hırsızlıktan sabıkalı bir kişiyi memur yaptı, sınavda 40 puan alan birini 70 puan almış gibi göstererek göreve atadı, 18 yaşını doldurmayan kişiyi memur yaptı, yazılı sınavı bile kazanamayanlar memur olarak atandı, terör örgütü ile ilişkisi olduğu öne sürülen bir müdürü görevde tuttuğu için uyarı cezası aldı.

İddialar yargıda nihaî karara bağlanmadı. Kılıçdaroğlu’nun yargı süreci, DSP'li bakan tarafından durdurulmuştu.

CHP Yozgat Teşkilatı da susacak mı?

‘CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Almanya’da uyuşturucu kaçakçısı PKK’lılarla aynı araçta ne işi olduğu’ sorusuna CHP Yozgat İl Başkanlığı’nın bir cevap verip vermeyeceği de merak ediliyor.

Hiç yorum yok: