15 Kasım 2008 Cumartesi

Hızlı tren Yozgat’a ne kazandıracak?

Gazeteci Ahmet Sargın, yıllardır Yozgat’ın değişmez gündem maddeleri arasında yer alan “hzlı tren” hattının sosyo-ekonomik bakımdan Yozgat’a kazandıracaklarını özetledi.


Yapımı planlanan “hızlı tren” hattının Yozgat’tan da geçmesi gerektiği konusunda önceki yıllarda olduğu gibi son haftalarda da Yozgat basınında çok sayıda haber ve köşeyazısı yer alıyordu. Ancak, bu haber ve yazılarda “hızlı tren” hattının Yozgat’a ne kazandıracağı konusuna temas edilmiyordu.

Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği’nin başkanlığını da yürüten gazeteci Ahmet Sargın, yazısında “hızlı tren” hattının Yozgat’a kazandıracaklarına da işaret etti. Sargın’ın İleri gazetesinde yer alan “Hızlı tren, hızlı gelişim” başlıklı yazısında verdiği bilgilere göre, tren yolunun Yozgat’tan da geçmesinin sağlayacağı faydalar özetle şöyle:

- Hızlı tren sayesinde, çevre illere ulaşım büyük ölçüde kolaylaşacağı için, Bozok Üniversitesi’nin ihtiyacı olan öğretim üyelerinin Ankara veya çevre illerden Yozgat’a gelip gitmeleri kolaylaşacak.

- Hızlı tren sayesinde, Yozgat’ın ticarî-ekonomik faaliyetleri artacak ve kolaylaşacak.

- Tedavi için Ankara’ya sevk edilen hastaların ulaşımı kolaylaşacak.

- Çevre illerde yapılması gereken resmî işlemler için harcanan zaman kısalmış, kaybedilen vakit azalmış olacak.

Proje 2011’de tamamlanacak

Sargın, yazısında, Ankara-Yerköy-Yozgat-Sivas hattından geçmesi kararlaştırılan ve saatte 250 kilometre hıza sahip olacağı belirtilen “hızlı tren” projesinin resmî olarak 28 Kasım 2008’de başlayıp 28 Kasım 2011 tarihinde tamamlanmasının planlandığını da kaydetti.

Yozgatlılar daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyor

Yozgatlılar, hızlı tren hattının Yozgat’a sağlayacağı faydaların ayrıntılı olarak anlatılmasını istiyor. Hattın faydalarının anlatılmasının, kamuoyunun konuya olan ilgisini daha da arttıracağına ve bu konudaki sosyal talebin kuvvet kazanmasına sebep olacağına dikkat çekiliyor. Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenecek geniş katılımlı bir panelin, bu konudaki bilgi ihtiyacının karşılanmasına önemli ölçüde katkı sağlayabileceği belirtiliyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yha süper olur bu tren yol uzun bizede fayda sağlar istenbul yozgat kolay geçmiyo yol bence biran önce bitsin proje