22 Kasım 2008 Cumartesi

İstanbul’a Yozgatlı Vali geliyor

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş’in İstanbul Valiliği’ne tayin edileceği ileri sürüldü.

Üzerinde çalışılan kararnamenin hâlen Başbakanlık’ta olduğu, birkaç gün içerisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulmak üzere Çankaya Köşkü’ne gönderileceği belirtiliyor.

1952 Yozgat Şefaatli İlçesine bağlı Ekinciuşağı Köyü doğumlu Osman Güneş’in İstanbul Valisi olarak tayin edileceği haberi, Yozgat’ta memnuniyetle karşılandı.

Atamalara dair kararname hakkında basına sızan ancak henüz resmen teyid edilmeyen bilgilere göre, idarî yapıda sürpriz değişiklikler yapılıyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler’in Lefkoşe Büyükelçiliği’ne tayin edileceği, yerine de İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş’in getirileceği ileri sürülüyor.

İddiaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Kayseri Valisi Mevlüt Bilici getiriliyor. Hâlen Emniyet Genel Müdürlüğü'nü yürüten Oğuz Kağan Köksal ise Ankara Valiliğine atanıyor.

Osman Güneş kimdir?

1952 yılında Yozgat İli Şefaatli İlçesine bağlı Ekinciuşağı Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra sırasıyla 1971 yılında Yozgat Lisesi’nden, 1976 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Nisan 1977’de Ankara Maiyet Memuru (Kaymakam Adayı) olarak göreve başladı. Kaymakamlık stajını tamamladıktan sonra sırayla Mecitözü, Çelikhan, Cizre, Datça ve Sandıklı Kaymakamlıklarında bulundu.

Ocak 1990 tarihinde İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na atandı. Bu birimde yaklaşık 2 yıl Daire Başkanlığı, 4 yıl Genel Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra Aralık 1995 tarihinde Personel Genel Müdürü olarak tayin edildi. 2 yıl bu görevi ifa ettikten sonra Kasım 1997 tarihinde İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Eylül 1998 tarihinde Bakanlık Müşavirliği görevine atandı. 30 Mart 2000 tarihinde yeniden İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevine getirilen Osman Güneş, 01 Aralık 2003 tarihinden 31.12.2005 tarihine kadar Şırnak Valiliği yaptı. 31 Aralık 2005 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Kayseri Valisi olarak atandı. TBMM'nin seçim kararı alması sebebiyle Anayasa gereği istifa eden Abdülkadir Aksu’nun yerine 7 Mayıs 2007 tarihinde İçişleri Bakanlığı’na getirildi. Güneş, 30 Kasım 2007 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak devlet görevine devam etti.

Güneş, evli ve 4 çocuk sahibi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Müşteşar Osman GÜNEŞ kimdir?Bodrumda kendisine verilen şaraplı risottu yemegini yedikten sonra 'BANA HARAM YEMEK YEDİRDİNİZ^diyerek 2007 genel seçimle rde İçişleri bakanlıgına bakan ve masadan kızarak kalkan Kayseri valisidir.Bu olaydan sonra yemegi organize eden vali Temel KOCAKLAR merkeze atanmıştır.Sonra SEZERin araya girmesiyle DANIŞTAYa üye olmuştur. güneş Kayseri valisi iken Kayserili politikacılarla uyumlu çalışmıştır.Sandıklı kaymakamı iken Bekir AKSOY dan takdirname almıştır.