22 Kasım 2008 Cumartesi

Sarıkaya’da seçim rekabeti internete sıçradı
Muş’tan sonra Erbir de site kuruyor

29 Mart 2009'da yapılacak olan mahallî idareler seçimlerine yönelik siyasî rekabet, bir kitle iletişim vasıtası olarak internetin etkisinin daha iyi anlaşılmasına sebep oldu. Adaylar, seçmenlere ulaşmak için internet siteleri kuruyorlar.


Belediye başkan adayları, seçmenlere daha kolay ulaşmak, çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi vermek ve propagandalarını daha etkili bir şekilde yapabilmek için internet siteleri kuruyorlar.

MHP Sarıkaya Belediye Başkan Adayı Mecit Muş’tan sonra, AK Partili Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in de internet sitesi kuracağı öğrenildi. www.aliosmanerbir.com adresinden yayın yapacak olan sitede, Ali Osman Erbir’in hizmetleri ve seçim çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgilerin, fotoğraflarla desteklenerek yayınlanacağı belirtiliyor.

Siyasette teknolojik rekabet

MHP Sarıkaya Belediye Başkan Adayı Mecit Muş, Ekim ayının ortalarında www.mecitmus.com adresinde resmî internet sitesini faaliyete geçirmişti.

Mecit Muş’un, özellikle jeotermal ısıtma konusunda Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir hakkındaki bazı iddialarını sitesinde yayınlamasının seçmenler üzerinde etkili olduğu ileri sürülüyor. Kısa sürede çok ziyaret edilen bir web sitesi hâline gelen mecitmus.com, Yozgat yerel medyası için de bir haber kaynağı hâline gelince, AK Parti Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de harekete geçti.

Siyasî rekabette teknolojik üstünlüğü Mecit Muş’a kaptırmak istemeyen Erbir’in, kendi adına bir internet sitesi kurulması için çalışma başlattığı, sitenin çok yakında yayına başlayacağı öğrenildi.

Hiç yorum yok: