21 Kasım 2008 Cuma

Yozgat’ın çiçeklerinden CHP’ye bal çıkmadı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat Belediyesi hakkında bir süreden beri açıklayacağını duyurduğu iddialarını nihayet açıkladı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, Kılıçdaroğlu’nun verdiği rakamların doğru, iddialarının ise asılsız olduğunu belirterek, suçlamalarına cevap verdi.

Kılıçdaroğlu’nun iddiaları ve Başer’in cevapları

Yozgat Belediyesi’ni yolsuzluk yapmakla suçlayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ağaç alımı ihalesi sonucunda toplam 7 dönüm alanın ağaçlandırılması gerektiği halde ağaçlandırılmadığını ileri sürdü. Başer ise, sadece Kent Park’ta 50 dönüm alanın ağaçlandırıldığını bildirdi. Kılıçdaroğlu, 4 yılda toplam 2 milyon 492 bin 869 YTL tutarında çiçek alımı ihalesi yapıldığı halde, Yozgat’ın çiçeklendirilmediğini ileri sürdü. Başer ise, dikilen çiçeklerin mevsimlik olduğunu, mevsimi geçenlerin yenilendiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, belediyenin imar değişikliği yaparak yandaşlarına rant sağladığını iddia etti. Başer ise, “Belediyemiz, imara açılan yerleri gerekli kurum ve kuruluşlardan bilgi ve belgeleri aldıktan sonra imara açmıştır” dedi.

***

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Yozgat Belediyesi’nin son 4 yılda yaptığı 4 ayrı çiçek ve ağaç alımı ihalesi hakkında bazı iddialarda bulundu. Yozgat Belediyesi’nin 1 Ocak 2005- 31 Ekim 2008 tarihleri arasında yaptığı çiçek ve ağaç ihalelerine 4 yılda toplam 2 milyon 492 bin 869 YTL ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, Yozgat’ta ödenen para oranında bir çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılmadığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, 4 ayrı çiçek ihalesinin de aynı firmaya verilmiş olmasına dikkat çekti.

Sadece 2007 yılında satın alınan muhtelif türdeki çiçeklerle 7 dönümün üzerinde bir alanın çiçeklendirilmesi; aynı yıl satın alınan binlerce ağacın da dikilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sorduk, soruşturduk, Yozgat’ta böylesine bir alan göremedik” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bu çiçekler ekildiğinde Yozgat’tan yeşil bir kent olmaması lâzım. Ancak sadece küçük öbeklere ekilmiş çiçekler var. Yozgatlının ‘ne oldu ağaçlar, çiçekler?’ diye sorması lâzım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Yozgat Belediyesi’nin aynı firmaya çiçek ve ağaç alımı dışında ayrıca, park, refüj ve yeşil alan bakımı için 681 bin 630 YTL; 2008 yılında ihale verdiği Ezgi İnşaat ve Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne yine park, bahçe ve refüjlerin bakımı için 438 bin 412 YTL; Kent Park’ın yapım işi için de 11 Temmuz 2006 tarihinde Vizyon Peyzaj Seracılık Şirketine 540 bin YTL ödediğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, Yozgatlılar adına Yozgat Belediyesi’nden yolsuzlukların hesabını soracaklarını söyledi.

İmar değişikliği ile yandaşlara rant sağlandı

Yozgat Belediyesi’nin imar değişikliği yaparak yandaşlarına rant sağladığını da iddia eden Kılıçdaroğlu, bu konuda Yozgat Savcılığı’nda bulunan dosyanın uzun süredir sonuçlandırılmadığını söyledi.

Başer’den yolsuzluk iddialarına cevap

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına düzenlediği basın toplantısında cevap verdi.

Kılıçdaroğlu’nun iddialarının aslısız olduğunu ileri süren Başer, Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Dikilen mevsimlik çiçekler, mevsimi geçince yenileniyor

Kılıçdaroğlu’nun söz ettiği ihalelerin ve rakamların doğru olduğunu; ancak, yolsuzluk iddialarının tamamen yanlış olduğunu ifade eden Yusuf Başer; park, bahçe ve refüjlere dikilen çiçeklerin mevsimlik olduğunu, mevsimi geçen çiçeklerin yenilendiğini hatırlattı.
Yozgat Belediye başkanı Yusuf Başer, yaptıkları çevre düzenlemeleri hakkında da bilgi verdi.

2004 yılında belediyeyi devraldıklarında park ve yeşil alanların 24 bin metrekare olduğunu belirten Başer, bu alanı 184 bin metrekareye çıkardıklarını söyledi.

İhaleler Meclis Salonu’nda basına açık olarak yapılıyor

İhalelerin Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda basının huzurunda şeffaf bir şekilde yapıldığını belirten Başer, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 bin metrekarelik bir alanın ağaçlandırılması gerektiğinden bahsettiğini, oysa sadece Kent Park’ta 50 bin metrekarelik bir alanın ağaçlandırıldığını kaydetti.

Başer, Kılıçdaroğlu’nun ‘imar değişikliği yaparak yandaşlarına rant sağladılar” iddiasına da cevap verdi. Başer, “Belediyemiz, imara açılan yerleri gerekli kurum ve kuruluşlardan bilgi ve belgeleri aldıktan sonra imara açmıştır. İmarla ilgili de ihalelerimiz basın huzurunda, şeffaf bir şekilde yapılmaktadır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu aleyhine dava açacağız

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, asılsız iddialarla şahsını ve Yozgat Belediyesi’ni yolsuzlukla suçlamasına tepki gösteren Başer, “Bu nedenle hukuk müşavirliğimiz, pazartesi günü Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak, hakkında dava açacağız” dedi.

Hiç yorum yok: