28 Kasım 2008 Cuma

Ziraat Fakültesi var, ders verecek hoca yok

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi, dekanından başka akademik kadrosu olmadığı için öğrenci kabul edemiyor. Tarım ve Hayvancılığın yaygın olduğu Yozgat’ta, Ziraat fakültesinde ders verecek hoca olmayışı, “içler acısı ibretlik bir durum” olarak değerlendiriliyor.

Kadromuz olsa, önemli çalışmalara imza atarız

Ziraat Fakültesi’nin kadrolu tek personeli, kendisi de Yozgatlı olan fakülte dekanı Prof. Dr. Ali Gülümser. Prof. Gülümser, Ziraat Fakültesi altında eğitim verilebilmesi için en az 5 öğretim üyesi olması gerektiğini belirterek, bu sene de fakülteye öğrenci kaydı yapamayacaklarını söylüyor. Prof. Gülümser, akademik kadro oluşturulması hâlinde fakültelerinin bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesi yönünde önemli çalışmalara imza atacağını ifade ediyor.

Yozgat’ın ekonomik yapısının tarım ve hayvancılığa dayalı olduğuna işaret eden Prof. Gülümser, “Bu sebeple daha fazla çalışıp, tarım ve hayvancılığı teknolojik gelişmelere ayak uydurur hâle getirecek projeler hazırlamalıyız. Ucuz maliyetli, bol çeşitli, kaliteli, ucuz tarım ve hayvancılık ürünleri üretmeliyiz.” diyor.

İşte tarıma verilen önem

Yozgat’ta Erciyes Üniversitesi’ne bağlı olarak 1992 yılında kurulan Ziraat Fakültesine, Türkiye’de ziraat fakültelerinden mezun olanların sayısının çok fazla olduğu gerekçesiyle, öğrenci alınmadı. Bozok Üniversitesinin 2 yıl önce kurulması ile bu üniversiteye bağlanan Yozgat Ziraat Fakültesi dekanlığına 19 Mayıs Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Gülümser atanmıştı.

Hiç yorum yok: