14 Kasım 2008 Cuma

Gazeteci Ünal: Akgül’ün sözleri siyasî değil duygusal bir tepki

Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ün tartışmalara sebep olan sözlerini değerlendirdi. Akgül’ün sözlerinin siyasî bir tepki olmaktan çok, kişisel ve duygusal bir tepki olduğunu ifade eden Ünal, bunu büyütülecek bir konu olarak görmediğini söyledi. Ünal, “Fakat, özellikle böylesi dönemlerde milletvekillerinin ağızlarından çıkan sözleri kulaklarının duyması gerekir” dedi.

Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, STV bünyesinde ulusal yayın yapan Dünya Radyo’da yayınlanan “Medyatik Gündem” programında, sitemizin yazarlarından Sürur Öztürk’ün sorularını cevapladı. Mustafa Ünal, özetle şunları söyledi:

“Ben Sayın Akgül’ün sözlerini siyasî bir tepki olmaktan çok, duygusal bir tepki olarak değerlendiriyorum ve büyütülecek bir konu olarak görmüyorum. Zaten kendisi de daha sonra bir açıklama yaparak sözlerini düzeltti. Fakat, özellikle böylesi dönemlerde milletvekillerinin ağızlarından çıkan sözleri kulaklarının duyması gerekir. Aynı şekilde, DTP milletvekillerinin de çok dikkatli konuşmaları gerekir tabi. Başbakan Erdoğan’ın Güneydoğu illerine yaptığı geziler sırasında DTP’lilerin ve Belediye Başkanlarının akla ziyan tepkileri olmuştu. Hatırlarsanız, Başbakan’ın Diyarbakır ziyaretini Şaron’un Mescid-i Aksa ziyaretine benzetecek kadar ileri gidenler oldu. Bunu, Sayın Akgül’ün sözlerini tolere etmek için; ‘DTP’liler öyle söyledi, buna karşılık Akgül’ün böyle konuşması normaldir’ anlamında söylemiyorum. Herkesin konuşmalarına dikkat etmesi gerekir.

Tabii, milletvekilleri her zaman siyasî şapkalarıyla yaşamıyorlar. Gündelik hayatlarında karşılaştıkları olayların ve görüştükleri kişilerin de etkisi olabiliyor. Dolayısı ile, Sayın Akgül’ün sözlerinin de duygusal bir tepki olduğunu düşünüyorum.”

Hiç yorum yok: