11 Kasım 2008 Salı

Tiyatro Turca: “70 trilyon borcu olan belediye, Şehir Tiyatrosu’nu nasıl kuracak?”

Yozgat Belediyesi’nin, faaliyetini sürdüren 4 tiyatro topluluğunu bir çatı altında toplayıp, şehir tiyatrosu kurmak üzere hazırlıklara başladığı ileri sürüldü.

Yozgat’taki 6 tiyatro grubundan birisi olan Tiyatro Turca’nın Yönetmeni Fatih Doğmuş ise, Yozgat Belediyesi’nin kendileriyle görüşmediğini belirterek, 70 trilyon Lira borcu olan bir belediyenin Şehir Tiyatrosu kuracağı iddiasının inandırıcı olmadığını söylüyor.

Basında yer alan haber üzerine, konuyu görüşmek için “İşte Tiyatro” grubunun başkanı Ünal Demir’le birlikte Belediye’ye gittiğini söyleyen Doğmuş, Özel Kalem Müdürü’nün kendisini Başkan’la görüştürmek istemediğini ileri sürüyor.

Doğmuş’un anlattığına göre, müdürün kendisini Belediye Başkanı Yusuf Başer’le görüştürmeme gerekçesi, başkanın o sırada muhtarlarla görüşüyor olması. Ancak, Doğmuş, Özel Kalem Müdürü’nün “Seni hangi vasıfla içeri alayım? Sen kimsin?” diyerek, tiyatrocu kimliğini yok saydığını ve kendisini aşağıladığını iddia ediyor.

“Yozgat Belediye Başkanını çok seviyorum” demeyi de ihmal etmeyen Doğmuş, tiyatro teşebbüsü konusunda ise “Keşke bu işi Belediye değil de Valilik yapsa” temennisinde bulunuyor.

Harman dergisinin haber-röportajını okumak için tıklayınız

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fatih senin çok güzel şeyler yapacağına ve başaracağına inanıyoruz bunu sadece yozgatta değil türkiyede de yapacaksın!
Başarılarının devamını diliyorum..


A.F.