13 Kasım 2008 Perşembe

Bu kadar saflık, bir belediye başkanına yakışmıyor

Bir kontör dolandırıcısı, kendisini komiser olarak tanıtıp, Büyükkışla Belediye Başkanı Ciddioğlu’dan kontör istedi. Belediye Başkanı da, 2 adet 100, 4 adet de 250’lik kontör alıp, numaralarını dolandırıcıya iletti. Başkanı arayan sahtekâr 8 adet daha 250’lik kontör isteyince, Ciddioğlu dolandırıldığını anlayıp polise ihbarda bulundu.

Yozgat’ın Çandır ilçesine bağlı Büyükkışla beldesinin Belediye Başkanı Hasan Ciddioğlu, dolandırıldığını ileri sürerek polise başvurdu.

Ciddioğlu, polise verdiği şikâyet dilekçesinde, cep telefonundan arayan bir kişinin kendisini Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser olarak tanıttığını bildirdi. Ciddioğlu, arayan kişinin, “Bu numaradan bir yüzbaşının eşi sürekli rahatsız ediliyormuş. Rahatsız edenleri bulacağız. Bunun için 2 adet 100 kontör alacaksın. Kontör bedeli daha sonra emniyet tarafından ödenecektir” dediğini kaydetti.

Satın aldığı kontörlerin numarasını, kendisini arayan kişiye verdiğini, bu kez savcılıktan gelen faks gereği 4 adet 250’lik kontör daha almasının istendiğini belirten Ciddioğlu, bu kontörleri de aldığını ancak 8 adet daha 250’lik kontör istenince dolandırıldığını anladığını belirtti.

Ciddioğlu’nun başvurusu üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hiç yorum yok: