13 Kasım 2008 Perşembe

Yozgat sizden hamaset değil hizmet bekliyor


AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söylediği sözlerle bu gün Milliyet’e manşet oldu. Radikal de Akgül’ün sözlerini birinci sayfadan yayınladı.

Her iki gazete de, Akgül’ün “Ben vurmaktan hoşlanan bir adam değilim, ama devletim ve milletime karşı gelenleri elbette vurmaktan hoşlanacağım” şeklindeki sözlerini, “Ya sev ya terk et” tartışması çerçevesinde, AK Parti Hükümeti’ne karşı bir ‘malzeme’ olarak kullandı.

Yozgatlılar ise, milletvekili Akgül’ün hamasî çıkışlar yaparak değil, hizmet üreterek gündeme gelmesini istiyor.

***
Adalet Bakanlığı’nın bütçesinin tartışıldığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, polisin zanlılara ateş açması konusunda milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

DTP Milletvekili Hasip Kaplan’ın “Polis ‘dur’ diyor, durmayanı vuruyor” sözlerine AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, şu karşılığı verdi:

“Ben vurmaktan hoşlanan bir adam değilim; ama devletim ve milletime karşı gelenleri elbette vurmaktan hoşlanacağım. İnsan olanlar var, insanlık suçu işleyenler var. ‘Dur-vur’ yasasına göre, devlete karşı suç işleyenler varsa, elbette vurulacaktır. Türkiye’de adalet herkese fazlasıyla uygulanıyor zaten.”

Kaplan, “Asıl adalet AKP’ye fazla uygulanıyor” diye tepki gösterirken, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, “Donup kaldım. O zaman mahkemeler, savcılar ne yapacak? Herkes elinde bir silah ‘ranger’ gibi dolaşacak mı? İnanamıyorum” dedi.

MHP’li Akçay: Teröristi cezalandırmak devletin görevi

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, “Bu sloganı reddediyoruz. Vatanını sevmeyen yok mu? Var elbette. Ama onlara vatanımızı sevdirmek de, teröristi cezalandırmak da devletin görevi” diye konuştu.

‘Ya sev, ya terk et’ tartışması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK elebaşı Öcalan’a işkence yapıldığı iddiasıyla gösteri yapan gruba karşı pompalı tüfekle havaya ateş açan vatandaş için, “Sabır dedik. Fakat bu sabır nereye kadar?. Eğer siz vatandaşın mağazasının camlarını indirirseniz, vatandaşın hayatına kastederseniz, hayatına kasttettiğiniz vatandaş kalkıp da eğer elinde böyle bir tedbiri, böyle imkânı varsa kendisini savunma yoluna gidecektir” demişti. Erdoğan’ın, “Biz, tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Buna karşı çıkanın bu ülkede yeri yok. Buyursun, istediği yere gitsin” sözleri de “Ya sev ya terk et” sloganı olarak yorumlanmıştı. Erdoğan ise sözlerinin ‘ya sev, ya terk et’ şeklinde yansıtılmasına tepki göstererek, “O sloganın patenti MHP’ye aittir” demişti.

Hiç yorum yok: