24 Kasım 2008 Pazartesi

Yozgatlı işadamları
Avrupa Ticaret Zirvesi’nden umutlu

Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (YASİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Avrupa Ticaret Zirvesi'nden umutlu döndü.


TUSKON tarafından düzenlenen Avrasya 2. Dış Ticaret zirvesine katılarak önemli iş bağlantıları gerçekleştiren Yozgatlı işadamları, şimdi de Avrupa Ticaret Zirvesi’nde önemli ticarî bağlantılar kurdu.

YASİAD Genel Sekreteri Ahmet Sürmen, Avrupa Zirvesi’nin Yozgatlı işadamları açısından çok verimli geçtiğini söyledi. Yozgatlı işadamlarının ticarî bağlantılarını artırmak ve Yozgat’a yeni sanayi kollarını kazandırmak için daha önce de Afrika Zirvesi’ne ve Avrasya 2. Dış Ticaret Zirvesi’ne katıldıklarını ifade eden Genel Sekreter Sürmen, “Üyelerimiz çok ciddi iş görüşmelerinde bulundular. Yozgat’ın ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak görüşmeler ve toplantılar oldu. Tuskon’a böylesine organizasyonlar yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Yozgatlı işadamlarından Alper İlter, TUSKON Zirvesi’nde bir çok ülke işadamıyla önemli görüşmeler yaptıklarını belirtti. İlter, şunları söyledi:

“YASİAD’ın bir üyesi olarak katıldığım bu önemli zirvede Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Kosova, Arnavutluk ve Romanya ile ülke tanıtım toplantılarında bulundum. Kendi iş alanımla ilgili önemli görüşmeler yaptım. Arnavutluk ve Romanyalı işadamlarıyla çok ciddi iş bağlantılarımız oldu. İlimizin gelişimi için güzel adımlar atılıyor.”

Hiç yorum yok: