23 Kasım 2008 Pazar

Hatıralar, öğretmenleri Yozgat’ta buluşturdu

Yozgat’ta ismi 1970 yılına kadar “Kız Enstitüsü” olan Kız Meslek Lisesi’nde 1958-2008 yılları arasında görev yapan 40 öğretmen, “Öğretmenler Günü” münasebetiyle bir araya gelerek hatıralarını tazeledi.

Lisede 1980-1988 yılları arasında öğretmenlik ve okul müdürlüğü yapan Gülseren Özdöl’ün organizasyonuna, Yozgat Belediyesi de destek verdi.

Yurdun değişik bölgelerinde yaşayan ve hâlen okulda görev yapan öğretmenler, Kız Meslek Lisesi ve yurdunu gezdikten sonra, şimdi Yozgat Müzesi olarak kullanılan Kız Enstitüsü’nün ilk kurulduğu binayı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Yusuf Başer’in daveti üzerine Hayri İnal Konağı’ndaki Sürmeli Sıra Gecesi’ne de katılan öğretmenler, Sürmeli Türk Halk Müziği Korosu’nun söylediği şarkılar eşliğinde oyunlar oynayıp, halay çekti.


Burada yöresel “Arabaşı” çorbasını içen öğretmenler, birbirleriyle sohbet edip hasret giderdi.

1980-1988 yılları arasında Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü yapmış olan Gülseren Özdöl, “24 Kasım Öğretmenleri Günü dolayısıyla aynı lisede görev yapmış öğretmenlerimizle Ankara ve diğer illerden gelerek Yozgat’ta buluştuk. Öğrencilerimizle karşılaştık, anılarımızı tazeledik. Okulumuzun bugünkü hâlini gördük, gelişmeleri gözlemledik; mutlu anılarla dönüyoruz” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, eğitim öğretim camiasına yıllarca emek veren Kız Enstitüsü öğretmenlerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Hiç yorum yok: