17 Kasım 2008 Pazartesi

Yozgat Ziraat odaları, çiftçilerin sıkıntılarını azaltmak için harekete geçti

Yozgat Ziraat Odalarının başkanları, çiftçilere pancar söküm makineleri temin etmek ve kuraklık desteği alamayan çiftçilerin de bu destekten yararlanabilmesi için Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ kanalıyla Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e proje götürecek. Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı İsmet Alpaslan, “Bölge çiftçisinin yaşadığı sorunları bir dosya haline getirip, hazırlayacağımız raporu Yozgat milletvekillerine ve ilgili bakanlara sunacağız” dedi.

Tarım zirvesi

Yozgat merkez ve ilçelerindeki Ziraat Odalarının başkanları, Boğazlıyan ilçesinde bir toplantı düzenleyerek, tarımın sorunlarını masaya yatırıp, çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Boğazlıyan Ziraat Odası’nın evsahipliği yaptığı toplantı, Özkarataşlar Tesisleri’nde yapıldı.

Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı İsmet Alpaslan, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, her ay bir ilçede koordinasyon toplantısı yaptıklarını hatırlattı. Bu toplantılarda çiftçilerin sorunlarının tartışıldığını, tarım sektörünün gelişmesi konusunda yapılması gereken çalışmaların gözden geçirildiğini ifade eden Alpaslan, Yozgat’ın ekonomik yapısının tarım sektörüne bağlı olduğunu, ancak ekonomik sıkıntılar sebebiyle tarım sektörünün gelişen teknolojiye kavuşamadığını söyledi.

Alpaslan, yaptıkları bu toplantılarda çiftçilerin sorunlarının giderilmesi, tarım sektörünün teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmesi, tarımda çeşitliliği artırarak, çiftçinin daha az girdi maliyetleri ile daha fazla ve kaliteli üretime yönlendirilmesi gibi konularla bunların hayata geçirilmesi için yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiğini ifade etti. Alpaslan şöyle konuştu:

Çiftçilere pancar söküm makinaları

“Çiftçilere daha aktif hizmet vermek ve yeni gelişmeler konusunda öncülük etmek için bir araya geliyoruz. Çiftçilerimize lazım olan ekipmanların başında hibe desteği olarak pancar söküm makineleri geliyor. Bunun alınabilmesi için ziraat odaları olarak projelerini yaptırıp, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ kanalıyla Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek´le randevu alıp projemizi sunacağız. Ayrıca kuraklık desteği alamayan il genelindeki çiftçilerin de bu destekten yararlanabilmesi için başvuruda bulunacağız. Hibe desteğinin ne şekilde olduğunu öğreneceğiz.”

Sorunlar bir dosya hâlinde bakanlara verilecek

Alpaslan, tarım sektöründe maliyetlerin çok yüksek olduğunu, özellikle gübre çeşitlerindeki fiyatartışlarının çok fazla olduğunu kaydetti. Alpaslan, “Bu nedenle başta gübre olmak üzere girdi desteklerinin artırılmasını istiyoruz. Bölge çiftçisinin yaşadığı sorunları bir dosya haline getirip hazırlanan raporu Yozgat milletvekilleri ve ilgili bakanlara sunacağız” dedi.

Hiç yorum yok: