17 Kasım 2012 Cumartesi

Yozgat EBK’yı inceleyen Tokat Ticaret Borsası, Tokat’a da kurulması için çalışmalara başladı

Geçen ay Yozgat’a gelerek Et ve Balık Kurumu’nu (EBK) inceleyen ve kurumun nasıl faaliyete geçirildiği konusunda yetkililerden bilgi alan Tokat Ticaret Borsası, Tokat’a da EBK kurulması için çalışıyor.

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, “Et Balı Kurumu Tokat’ta faaliyet gösterdiği zaman hayvancılık ayağa kalkacaktır” dedi.

Çeltek, Tokat Ticaret Borsası’nda düzenlediği basın toplantısında, EBK’nın açılması için çalışmalara başladıklarını belirterek, “Eğer ki Tokat’a Et Balık Kurumu’nu getirebilirsek ve Et Balık Kurumu amacı doğrultusunda çalışırsa et fiyatlarındaki sıkıntıların hiçbiri yaşanmaz” diye konuştu.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile EBK’nın açılması konusunda konuşacaklarını ve ondan destek isteyeceklerini kaydeden Çeltek, şu açıklamada bulundu:

“Et Balık Kurumu Tokat’ta faaliyet gösterdiği zaman hayvancılık ayağa kalkacaktır. Biz Tokat Ticaret Borsası olarak bir çalışma başlattık. Çalışanlarımız geçen ay Yozgat’taki Et Balık Kurumu’nun nasıl faaliyete geçtiğini yerinde incelmeye gitti. Sayın Valimiz ile görüşüp onun önderliğinde Et ve Balık Kurumu’nun Tokat’ta açılması çalışmalarına biraz daha hız kazandıracağız.”

Hiç yorum yok: