17 Kasım 2012 Cumartesi

Bakanlık Müsteşarı Özarslan: Sarıkaya Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olabilir

Basilica Therma-Sarıkaya / Yozgat
Tarihî Roma Hamamı kalıntılarında incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, “Burada umduğumdan çok daha güzel bir manzara ile karşılaştım. Burası adeta saklı kalmış bir hazine. Burasının Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olacağına inanıyorum. Çünkü burada benzerlerine az rastlanır bir güzellik olan tarih, sıcak su ve şifa bir arada” dedi.


Vali Yazıcı’nın tarihî teşebbüsü

Müsteşar Özarslan incelemelerde bulundu
Geçtiğimiz günlerde Sarıkaya İlçesinde incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya İlçesinde mevcut tarihî mirasın ülke turizmine kazandırılması amacıyla önceki gün Kültür Bakanlığı’na giderek Müsteşar Özgür Özarslan’ı Yozgat’a davet etti.

Daveti kabul eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, beraberine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kocapınar ve Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar’ı da alarak aynı gün Yozgat’a geldi.

Valilik ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kocapınar ve Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, ilk olarak Valiliği ziyaret ederek Vali Abdulkadir Yazıcı ile bir süre görüştüler.

Yozgat’a yapılması planlanan Kültür Merkezi ve Arkeoloji Müzesi projesi hakkında da bilgiler alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, daha sonra Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Belediye Başkanı Yusuf Başer’in akşam Şahin Tepesi’nde ağırladığı misafir heyet, aynı gece Sarıkaya ilçesine hareket etti.

Tarihî Roma Hamamında inceleme

Geceyi Sarıkaya’da geçiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kocapınar ve Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, sabah saat 07.30’da tarihî Roma Hamamı kalıntılarında ve çevresinde incelemelerde bulundular.

Vali Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, bilimsel bir çalışma yapılarak Roma Hamamı’nın tamamen gün yüzüne çıkartılması ve ülke turizmine kazandırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan ve Bakanlığın diğer yetkililerini Yozgat’a davet ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bizleri kırmayarak ilimize gelen Müsteşarımız ve Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum. Burada çok önemli ve büyük bir tarihî zenginlik olduğuna inanıyorum. Yaptıkları incelemelerde Müsteşarımızın bizden daha heyecanlı olması şevkimizi artırdı. Çalışmaların bir an önce başlatılması için girişimlerimize devam edeceğiz.”

Tarihî Roma Hamamı kalıntılarında incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan ise yaptığı açıklamada “Burada umduğumdan çok daha güzel bir manzara ile karşılaştım. Burası adeta saklı kalmış bir hazine. Burasının Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olacağına inanıyorum. Çünkü burada benzerlerine az rastlanır bir güzellik olan tarih, sıcak su ve şifa bir arada” dedi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, bu potansiyelde ve yapıda Türkiye’de Pamukkale ile Sarıkaya’nın iki yalnız örnek olduğunu belirterek bu alanın düzenlenmesi hâlinde yılda yüzlerce turist otobüsünün güzergâhına alınabileceğini belirtti.

Özarslan, bu konuda Kalkınma Bakanlığı’ndan da destek isteneceğini ve ilk fırsatta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı burayı görmeye davet edeceklerini, bu alanın Sarıkayalılar tarafından çok iyi korunması gerektiğini ve ileride kesinlikle önemli bir konuma yükseleceğini belirtti.

İncelemelerini tamamlayıp Genel Müdür Yardımcılarına bir takım notlar aldıran Müsteşar Özgür Özarslan, daha sonra Yozgat’tan Ankara’ya uğurlandı.   

Hiç yorum yok: