17 Kasım 2012 Cumartesi

Çalıntı otomobilleri sahte evraklarla satan dolandırıcılık şebekesi çökertildi

4 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi
Çaldıkları otomobillerin şasi ve motor numaralarını değiştirip, sahte plaka ve sahte ruhsatlarla satan şebekeye operasyon düzenlendi.

Aksaray, İstanbul, Yozgat ve Kırşehir’de aynı anda düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü serbest bırakılırken Aksaray Adliyesi’ne sevk edilen 8 zanlıdan 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon nasıl düzenlendi?

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu, bir şebekenin Aksaray başta olmak üzere İstanbul, Yozgat ve Kırşehir’de otomobil çalarak sahte belge ve evraklarla dolandırıcılık yaptığını tespit etti.

Haftalarca süren takibin ardından yeterli delile ulaşan ekipler bu gün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. 4 ilde aynı anda yapılan operasyonlarda haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla organize suç örgütü kurmak, sahte evrak düzenlemek ve dolandırıcılık yapmak suçundan 12 şüpheli gözaltına alındı.

Sorguya alınan şüphelilerden 4’ü serbest bırakılırken, Aksaray Adliyesi’ne sevk edilen 8 zanlıdan 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda şasi ve motor numarası, metal plaka levhaları, araç ruhsat ve tescil belgeleri ele geçirilmişti. 

Hiç yorum yok: