26 Mayıs 2011 Perşembe

MHP’nin başına geçecek isim belirlendi

Eski MİT Daire Başkanı, Strateji Uzmanı Prof. Dr. Mahir Kaynak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerini alacak olan ismin belirlendiğini ileri sürdü.

Prof. Mahir Kaynak’a göre, MHP’nin Meclis’e girmesine izin verilecek, ama daha sonra lideri değiştirilerek politikasının da değişmesi sağlanacak. Kaynak, “Bana göre o kişi de belirlenmiştir; ama söylemeyeceğim kim olduğunu, bu kişinin” dedi.

Akşam gazetesinin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Mahir Kaynak, daha önce CHP’ye bugünlerde de MHP’ye yönelik ‘kaset operasyonları’nı değerlendirdi.

CHP’ye yönelik operasyonda asıl hedefin Genel Başkan Deniz Baykal değil, CHP’nin ideolojisi olduğunu belirten Kaynak, “Gördüğünüz gibi Kemal Kılıçdaroğlu, resmî ideolojide ne varsa hepsini reddediyor” dedi.

Kaynak, MHP’nin temsil ettiği ideolojinin de milliyetçilik ve Türkçülük olduğunu ifade ederek, ABD ve Rusya’nın mutabakatıyla bölgesel bir güç olmasına karar verilen Türkiye’nin, çeşitli soy ve inançlara dostça bakacak bir Türkiye olacağını, bu sebeple de MHP’nin ideolojisinin tasfiye edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak, “Bahçeli bu oyunu gördü mü?” sorusuna, “Evet, ama yapacağı pek fazla bir şey yok. Tarihte de böyle olmuştur. Bir hareket tasfiye edileceği zaman onun yolları bulunur” dedi.

Seçimden sonra yönetimde bir değişiklik yapmak suretiyle Türkiye’nin dünyadaki konumuyla uzlaşan bir yapı oluşturulacağı öngörüsünde bulunan Kaynak’a göre, MHP’nin Meclis’e girmesine izin verilecek, ama daha sonra lideri değiştirilerek politikasının da değişmesi sağlanacak.

Kaynak, “Bana göre o kişi de belirlenmiştir; ama söylemeyeceğim kim olduğunu, bu kişinin” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: