26 Mayıs 2011 Perşembe

Bahçeli: Atı alan Üsküdar’ı geçti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün MHP’de istifalara sebep olan görüntüler hakkında söylediği, “Çok çirkin ve tehlikeli” sözlerini “Geç kaldı, atı alan Üsküdar’ı geçti” diye değerlendirdi.

Devlet Bahçeli, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Gül ile Erdoğan arasındaki ince çizgi

“Sayın Cumhurbaşkanının değerlendirmesi çok geç kalmış bir değerlendirme. Büyük bir tahribat yapıldıktan sonra sözün hiçbir anlamı yoktur. Aradan 23 gün geçti, atı alan Üsküdar’ı geçti. 23 gün içerisindeki bu büyük tahribatın, Cumhurbaşkanı’nın bu açıklaması ile telâfisi mümkün değil. Kendisi ile Recep Tayyip Erdoğan arasına bir ince çizgi koymak istiyorsa, bu geçti. Bütün bunlara rağmen savcıların harekete geçmesi isteği var. Savcılar bu isteği yerine getirse iyi olur.”

Kurşundan daha ağır

“Bu yapılanlar kurşundan daha ağır. Çok adice bir şey” diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

“Çünkü buna muhatap olan insanın, ailesi, yetişmiş, belli yaşlara gelmiş evlatları, sosyal çevresi var. Bunlarla ilgili eğer gayri ahlâkî ve siyasî etikle bağdaşmayan bir tavır tespit etmişseniz, o zaman elinizdeki bilgileri internet sayfasında yayınlayarak kamuoyunu farklı bir alana çekmek yerine, partinin yöneticilerini uyarmanız lâzım. Yeni yetişmiş bir evlâdın kafasında babasıyla ilişkili bir soru işareti yaratarak hayatı zindan etmeye hakkınız yok.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: