26 Mayıs 2011 Perşembe

CHP toplantısında MHP’ye de destek talebi

İzmiri Sevenler Platformu (İZSEV) Başkanı Sancar Maruflu, CHP İzmir milletvekili adaylarının sivil toplum kuruluşlarına yönelik tanıtım toplantısında, “Çevremizdekileri, 12 Haziran’da CHP’yi destekleyecek şekilde uyarmamız lâzım. Eğer çok fazla sağ görüşte olup da, ‘Ben CHP’ye oy vermiyorum’ diyen olursa, onları da MHP’ye yönlendirmek gerekiyor. Başka çaremiz de yok” dedi.

Toplantıda buna karşı çıkan olmadı. Maruflu, konuşması bitince uzun süre alkışlandı.

İzmirde CHP-MHP koalisyonu

CHP İzmir İl Teşkilatı, milletvekili adaylarının sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle tanışması için toplantı düzenledi.

Bayraklı ilçesi Tepekule’deki toplantıya adaylar Oğuz Oyan, Aydın Özcan, Elfin Tataroğlu, Mustafa Moroğlu, Kâzım Umdular, Turgay Bozoğlu, Musa Çam, Levent Eyipişiren ve Rıza Mahmut Türmen katıldı.

CHP İl Başkan Yardımcısı Necati İmam’ın yönettiği toplantıda, milletvekili adaylarından sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri söz aldı.

İZSEV Başkanı Maruflu, CHP’ye oy vermeyecek sağ görüşlü kişilerin, MHP’ye oy vermesi için yönlendirilmesini istedi. 12 Haziran seçiminin dönüm noktası olduğunu ve oyların ziyan olmasını önleyecek tedbirler alınması gerektiğini söyleyen Sancar Maruflu, “Çevremizdekileri, 12 Haziran’da CHP’yi destekleyecek şekilde uyarmamız lâzım. Eğer çok fazla sağ görüşte olup da, ‘Ben CHP’ye oy vermiyorum’ diyen olursa, onları da MHP’ye yönlendirmek gerekiyor. Başka çaremiz de yok” dedi.

Mitingde güçlü görünmemiz lâzım

İZSEV Başkanı Maruflu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki Cumartesi günü İzmir’de yapacağı mitingin kalabalık olması için çalıştıklarını da belirtti. Maruflu, “O mitingin ilk bir saatinde mutlaka çok güçlü görünmemiz lâzım. Bu, İzmir için çok önemli. O nedenle biz bütün arkadaşlar çalışma içindeyiz şu anda. Oraya güçlü bir şekilde geleceğiz. Sizlerden de ricam, sizlerin de güçlü bir şekilde gelmenizdir” şeklinde konuştu.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Hiç yorum yok: