26 Mayıs 2011 Perşembe

MHP’ye oy vermeyecekseniz BBP var

‘Merhaba Yozgat’ gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Recai Büyüksoy, ‘kaset skandalları’ sonrası MHP seçmeninin eğilimlerini değerlendirdiği yazısında, “MHP’ye oy vermeyecekseniz CHP’ye verin” tavsiyesinde bulunanlara karşı farklı bir seçenek sundu.

Büyüksoy, “Milliyetçi ve muhafazakâr kesim, oyunu AK Parti’ye vermeyecekse de, kendi geçmişine yakın olan bir Büyük Birlik Partisi var” hatırlatmasında bulundu.

Recai Büyüksoy, “MHP’yi kurtarma operasyonu” başlıklı yazısında, tespitlerini şöyle ifade etti:

MHP’yi kurtarma operasyonu

“Son zamanlarda yaşanan siyasi gerginlik, çirkin olaylar ülke gündemini yeterince meşgul etmiş durumda.

Bir de bu yaşanan talihsiz olayların üzerine bir çirkinlik daha katarak, yaşananları siyasi propagandaya dönüştürmek hiç de akıl karı değil bana göre…

Tutacak bir dalın olmamasına rağmen, birilerin yaşanan olayları hala irdelemesi, üzerine farklı şekillerde açıklamalar yaparak temize çıkma çalışmaları içerisinde olması da bana göre oldukça başarısız bir şekilde ilerlemekte.

İnadına MHP, inadına AKP… Şeklinde yürütülen hiçbir propagandanın günümüzde yeri yok…

Kimse kimseyi kandırmasın… Seçmen hangi partiye, ne için oy vereceğinin bilincinde, aklıselim bir şekilde seçim gününü beklemekte.

Birilerinin içerisinde bulunduğu çalışmalar geçmişte olduğu gibi bugünde yer edinmeyecek.

Seçmen haklı ve haksızı ayırt edebilecek düzeydedir.

Dolayısı ile bugün birileri Milliyetçi Hareket Partisini nasıl kurtarabiliriz, hesapları eşliğinde, yaşanan gelişmeleri iktidarın hazırladığı bir tezgah olarak nitelendirse de…

Hiçbir şeyin, kimseye zorla yaptırılmadığı alenen ortadadır.

Ülkeyi yönetmeye talip olan üst düzey yöneticilerin, hangi çalışmalar içerisinde olduklarını ve ne tür çalışmalarla ilgilendiklerini tüm dünya izledi. Bugün hala kalkıp da neyin savunmasını yapmaktalar anlamış değilim.

Ben size bu süreçten sonra olabilecekleri kısaca sıralayayım…

Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde yer alan gerçek milliyetçi, muhafazakâr kesim bu saat itibari ile bu partiye oy vermeyecektir. Ta ki yönetim, tepeden tırnağa değişene kadar…

Yine Milliyetçi Hareket Partisinden ayrılacak olan milliyetçi, muhazakar kesimden bir kısmı bu saat, bu dakika itibari ile Ak parti saflarında yer alacak, diğer bir kısmı ise parti tabanına en yakın isimlerden olan Büyük Birlik Partisine kayacaktır.

Göreceksiniz, seçime kısa bir süre kaldı.

Bugün Milliyetçi Hareket partisinin teşkilatlarından yükselen, “vatandaşın karşısına çıkmaya utanıyoruz” ifadeleri sandığa nasıl yansıyacak…

Bana göre Büyük Birlik Partisi geçmiş dönemlerde almış olduğu oy potansiyelini katlayarak yola devam edecek. Kendileri durumun farkındalar mı bilemiyorum…

Yaşanan tüm gelişmeler karşısında, yaşanan oyunları bozalım, inadına oylarımızı MHP’ye verelim şeklindeki propagandalara seçmenin karnı tok.

Vatandaş oyunu kimin oynadığını en iyi şekilde görmüştür…

Milliyetçi ve muhafazakâr kesim oyunu Ak partiye vermeyecekse de, kendi geçmişine yakın olan bir Büyük Birlik Partisi var, buyurun…”

Hiç yorum yok: