28 Ağustos 2009 Cuma

Açılımda muhatabımız millet, çözüm yeri Meclis

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “Demokratik Açılım”da terör örgütü ve bölücü başını asla muhatap almadıklarını, muhatabın millet, çözüm adresinin ise Meclis olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, partisinin Yozgat İl Teşkilatı tarafından Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde verilen iftar yemeğine katıldı. Bozdağ, iftar yemeğinin ardından davetlilere hükümetin bir “devlet politikası” olarak başlattığı “Demokratik Açılım” hamlesi hakkında bilgi verdi.

Açılım, terörü bitirme projesidir

Bozdağ, “Demokratik Açılım”ın, 25 yıldır akan kanı durduracak, akan gözyaşını dindirecek büyük bir proje olduğunu söyledi. Bugüne kadar birçok hükümetin terörü bitirmek için çaba sarf ettiğini ancak terörün bitmediğini belirten Bozdağ, yaptıkları çalışmalar sonucunda Türkiye’nin artık sorunu değil çözümü konuşan bir noktaya geldiğini ifade etti.

Terörün sadece bir bölgenin değil bütün Türkiye’nin meselesi olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:

Muhatabımız millet, çözüm yeri Meclis

“Her defasında söylüyoruz; terör örgütü asla muhatap değildir, bölücü başı, terörist başı asla muhatap değildir. Bütün bunlara rağmen çözümü tıkamak isteyenler, bakıyorsunuz ‘ muhatap falandı, filandı’ diye vatandaşın zihnini bulundurmak için birtakım asılsız şeyleri gerçek gibi takdim ediyorlar. Biz diyoruz ki bunun muhatabı millettir, çözüm adresi Meclis’tir. Terör örgütü, terörist başı ne dün ne bugün ne de yarın asla muhatap değildir, olmayacaktır.”

Dert bizim derdimiz, hep birlikte çözelim

Terör meselesinin siyasî kaygılarla hareket edilerek çözülecek bir mesele olmadığına işaret eden Bozdağ, “Bu sorun ‘tabana mesaj’ mantığı ile çözülecek bir sorun değil. Bu sorun, partiler üstü bir sorun, bu sorun siyasî kaygıların üzerinde bir sorun” dedi.

Bu meselenin çözümü için herkesi duyarlı olmaya davet eden Bozdağ, “Dert bizim derdimiz, gelin derdimizi birlikte çözelim” düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi.

Çabalarının bir muhatap arayışı olmadığının altını çizen Bozdağ, “Çözümü birlikte inşa edelim, ortak aklı, sağ duyuyu birlikte yakalayalım diye, birlikte hareket etmek” çabasında olduklarını dile getirdi. Bozdağ, “Terör derdinin dermanı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndedir. Biz her defasında bunları söyledik” dedi.