28 Ocak 2009 Çarşamba

Yozgat’ta yeni bir günlük gazete daha çıkar mı?

Yozgat’ta 15 günde bir yayınlanan “Yozgat” gazetesinin sahibi Osman Hakan Kiracı, köşe yazısında, gazetesini günlük gazeteye çevirebileceğinin işaretini verdi.

Kiracı’nın bu işaretini İleri gazetesi “Yozgat gündemine bomba gibi düştü” diye değerlendirdi. “Yozgat Haber” gazetesinin Yayın Yönetmeni İnan Soyer ise, Yozgat’ta dördüncü bir gazete çıkmasına tahammül edemeyeceğini daha önce Merhaba gazetesinin çıkışı sebebiyle dile getirmişti. Kiracı’nın günlük gazete çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyor.

Haberin devamı Yozgat Medyası’nda

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yozgatta ki yerel bir gazete geçtiğimiz yıl Bozok Üniversitesi Rektörü İnci VARİNLİ' nin Yozgat' a iletişim Fakültesi açılması yönündeki açıklamalarından bile rahatsız olmuş Sayın Varinli ile aralarında bir polemik yaşanmıştı. Nedeni ise bence gazeteciliğin ve iletişimin yüksek öğrenimini görmüş bu işi kendisine hem akademik olarak hemde yürek olarak benimseyip meslek edinmiş kariyer sahibi insanların Yozgat' a gelip öğrenim görmeye başlayıp öğrenimlerini tamamladıklarında Yozgat basınının içerisinde kendilerine yer bulmalarından,yerel basındaki kalitenin artışından ve işin ehline geçmesinden korktular.Öyleye bu işin eğitimini görmüş okuduğunu anlayan yazdığı okunan ve takip edilen iletişim mensupları işin içine girdimi sıradanlık ortaya çıkar ve asılın olduğu yerde vekile gerek kalmaz. "KIPTİ SİRKATİN SÖYLERKEN SECAATİN ARZ EDER" misali biz o yerel gazetenin Yozgat' a İletişim Fakültesi açılmaması yönündeki haberlerinden asıl neyi arz ettmek istediğini anlamıştık.
Bugün İnci Varinli Yozgat' a Ziraat Fakültesi açılsın dedi ama ilerinin çıtı çıkmadı Türkiyede 35-40 Ziraat Fakültesi var ve heryıl binlerce mezun veriyor ve binlerce işsiz ziraat mühendisi var üstelik Kayseri de de Ziraat Fakültesi var ama İleri bu konuda Ziraat Fakültesi açılmasın demiyor. Ya Yozgat'a İletişim Fakültesi açmayın diyor. Ya açılırsa? Açılırsa papuç dama sahibinin sesi gazeteciler.
Bak bugün de birbirlerine düştüler.
Herşey de kalite arıyor millet yemiyor abi.