25 Ocak 2009 Pazar

AK Parti, Yozgat adaylarını törenle açıkladı

AK Parti’nin Yozgat adaylarının tanıtım töreni, tam bir gövde gösterisi şeklinde gerçekleşti. 4 Yozgat Milletvekilinin de katıldığı törende AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ’ın coşkulu konuşması partililer tarafından ayakta alkışlandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Devlet Bahçeli’yi MHP’nin, Deniz Baykal’ı da CHP’nin başından uzaklaştıracak bir demokratik mekanizmayı işleteceklerini söyledi. AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar ise, 29 Mart seçimlerinde Yozgat’ta bütün Belediye Başkanlıklarını kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

AK Parti’nin Yozgat Belediye Başkan Adayları, Yimpaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen geniş katılımlı bir törenle kamuoyuna tanıtıldı. Törene, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Osman Coşkun, Abdulkadir Akgül ve Mehmet Çiçek’in yanı sıra, il ve ilçe teşkilat üyeleri, belediye başkan adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkan Adaylarının tek tek tanıtıldığı törende, milletvekilleri, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Başkanı Zekeriya Avşar ve adayları temsilen bazı adaylar birer konuşma yaptılar.

Avşar: Hedefimiz bütün belediyeleri almak

İl Başkanı Zekeriya Avşar, yaptığı konuşmada, “AK Parti olarak Yozgat’taki hedefimiz bütün belediyeleri ve İl Genel Meclisi üyeliklerini almaktır” dedi.

Bozdağ: Liderleri devireceğiz

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ise, Devlet Bahçeli’yi MHP’nin, Deniz Baykal’ı da CHP’nin başından uzaklaştıracak bir demokratik mekanizmayı işleteceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Baykal’ın 1995, 1999, 2002, 2004 ve 2007 yıllarında yapılan bütün seçimleri kaybettiğini hatırlatan Bozdağ, buna rağmen Baykal’ın genel başkanlığı terk etmeyişini eleştirdi.

Bozdağ, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin de seçim kaybetmesine rağmen çekilmediğini belirterek, şunları söyledi:

Çiller gitti, Bahçeli geri döndü

“Peki Bahçeli kaybetti mi? Kaybetti. 1999 seçimlerinde geldi, 2002’de kaybetti. Sonra ne oldu? ‘Ben gidiyorum’ dedi. O zaman Tansu (Çiller) Hanım da aynı şeyi söyledi; o da ‘Ben gidiyorum’ dedi. Sonra bir baktık, Sayın Bahçeli omuzlarda yine geliyor, ‘Millet beni istiyor’ diye. Yine geldi, ama Tansu Hanım gitti ve gelmedi.”

Bu seçimin artık “partilerin kendi içinde yapmayı başaramadıkları değişimleri, dönüşümleri yapma seçimi olduğunu” ifade eden Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

Baykalı CHP’den, Bahçeli’yi MHP’den uzaklaştıracağız

“Bu seçim, milletin önünü tıkayanları tasfiye etme seçimidir. Bütün AK Partililere böylesine bir görev düşüyor. Hem Bahçeli’yi hem Baykal’ı partilerinden uzaklaştıracak bir demokratik mekanizmayı AK Partililer işletecek. Türkiye’nin önünü, ufkunu her kesimde, her yerde yine siz, yine biz, hep beraber el ele aşacağız. Yoksa bu yolların açılma şansı asla yok. Bu seçim, bunun bir milâdı olacaktır, ben ona yürekten inanıyorum.”

Bekir Bozdağ'ın konuşması, partililer tarafından ayakta alkışlandı. Konuşmaların ardından ilçe ve belde belediye başkan adayları tek tek kamuoyuna tanıtıldı.

Hiç yorum yok: