1 Ocak 2015 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karanlık odakların
hiçbir şantajına, tehdidine boyun eğmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl münasebetiyle mesaj yayınladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçiminin, millî iradeye ve demokrasiye yönelik darbe girişimine en güzel cevabı teşkil ettiğine işaret ederek, “Türkiye, özellikle Çözüm Süreci’nde, hiç bir tehdide, hiç bir şantaja boyun eğmeyecek, bunun yanında şımarıklığa da asla müsaade etmeyecektir” dedi.

Erdoğan, “Kimi zaman içimizdeki hainler, kimi zaman yurt dışındaki hasımlar, büyük bir Türkiye’nin inşa ediliyor olmasından, bölgesinde ve dünyada öncü bir Türkiye’nin yükseliyor olmasından rahatsızlıklarını dile getireceklerdir. Biz, bu hainlere aldanmayacağız, bu hainlerin ipini elinde tutan karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Yeni yıl mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, 2015 yılının, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını; ülkemizde ve yeryüzünde barışa, dostluğa ve dayanışmaya vesile teşkil etmesini dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni yılın, öncekilerden çok daha bereketli ve huzurlu, sağlık, afiyet içinde geçmesi, güzellikleriyle unutulamayacak bir yıl olması gönülden temennimizdir” dedi.

2014, önemli mesafeler kat ettiğimiz bir yıl oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 yılının, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan müessif hadiseler sebebiyle buruk geçse de, geleceğe ilişkin umutları artıran bir yıl olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Yıl içinde yaşanan sıkıntıları, acı hadiseleri, elim kazaları, millet olmanın verdiği güçle ve dirayetle, hep birlikte aştık. Bir ve beraber olarak, 77 milyon hep birlikte kardeş olarak karşımıza çıkan badireler karşısında kenetlendik, kucaklaştık, kardeşlik hukuku içinde sorunlarımıza çözümler ürettik. Allah’a hamdolsun, 2014 yılı, sorunlarımızın çözümü yolunda önemli mesafeler kat ettiğimiz bir yıl oldu. En önemlisi de 2014 yılı, demokrasi tarihimizde çok sevindirici bir dönüm noktası olarak da kayıtlara geçti.”

10 Ağustos, darbe girişimine de en güzel cevap oldu

Cumhuriyet tarihinde ilk kez, 10 Ağustos tarihinde, milletimizin sandık başına gittiğine ve hür iradesiyle Cumhurbaşkanı’nı sandıkta belirlediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde, geçmişte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vuku bulan ve krize dönüşen tartışmaların hiçbiri, bu süreçte yaşanmadı. Son derece şeffaf bir şekilde sandıkta Cumhurbaşkanı belirlendi. Cumhurbaşkanı’nın da halk tarafından tayin edilmesiyle, ülkemizde demokrasi ve millî irade çok daha güçlü hale geldi. İnşallah, daha güçlü bir demokrasiyle, daha güçlü bir millî iradeyle, artık mevcut sorunlarımızı çok daha kararlı bir şekilde çözecek, istikbalin daha da aydınlık olmasını temin edeceğiz. Ülke olarak enerjimizi, sonu gelmeyen tartışmalarda, gereksiz münakaşalarda israf etmeyecek; bundan sonra tüm gücümüzü ülkemizin kalkınmasına ve milletimizin refahına seferber edeceğiz” diye konuştu.

10 Ağustos seçimlerinin, 2013 yılı sonunda millî iradeye ve demokrasiye yönelik darbe girişimine de en güzel, en esaslı cevabı teşkil ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de hükümetlerin artık sandık dışı yollarla, milletin iradesinin dışındaki yöntemlerle görevden uzaklaştırılamayacağını; komploların, kumpasların, tuzakların, ahlâk dışı darbe girişimlerinin milletin iradesi karşısında eriyip gideceğini herkes görmüş oldu.”

Ekonomimiz sağlam bir zeminde ilerliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ekonomideki bütün dalgalanmalara rağmen, 2014 yılında, Türkiye ekonomisinin sağlam bir zemin üzerinde ilerlemeyi sürdürdüğünü, ekonomiye yönelik olarak içeriden ve dışarıdan yapılan bütün algı operasyonlarının sonuçsuz kaldığını ve pozitif yöndeki büyümenin muhafaza edildiğini anlattı.

Suriye ve Irak’ta barışın egemen olması için elimizden geleni yapıyoruz

2013 yılının, yakın coğrafyamızda, özellikle de komşularımız Suriye ve Irak’ta acıların zirveye çıktığı bir yıl olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın bütün umursamazlığına ve ilgisizliğine rağmen Suriye ve Irak’ta barışın egemen olması için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Bu ülkelerden bize sığınan bütün kardeşlerimize de kapılarımızı açıyor, insanî, vicdanî, üzerimize düşen neyse, hakkıyla yerine getiriyoruz” dedi.

Çözüm Süreci’nde hiç bir tehdide, hiç bir şantaja boyun eğmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan provokasyonlara ve sabotaj girişimlerine rağmen 2014 yılının, Çözüm Süreci’nin, hedeflenen doğrultuda kararlılıkla ilerlediği bir yıl olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin bu en büyük kardeşlik projesini bozmak, bulandırmak, bu süreci yeniden kan ve çatışmaya tahvil etmek isteyenler, tekrar hayal kırıklığı yaşadılar. Şunu ifade etmek isterim ki Türkiye, özellikle Çözüm Süreci’nde, hiç bir tehdide, hiç bir şantaja boyun eğmeyecek, bunun yanında şımarıklığa da asla müsaade etmeyecektir. Sokak eylemlerinden, çatışmalardan, kandan ve gözyaşından medet umarak ayakta kalmaya çalışan ya da siyaset üretme gayretinde olanlar, demokrasi ve hukuk içinde gereken cevabı mutlaka alacaktır. Çözüm Süreci, Türkiye’nin en büyük sosyal projesi, en büyük kardeşlik projesidir. Ülkemizi ve milletimizi bu büyük barış projesiyle kucaklaştırmak için sabır ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

Karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceğiz

Mesajında, “Şurada artık, 2023 yılına, yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümüne sadece 8 yıl kaldı. 2023 yaklaşırken, bir yandan heyecanımız artıyor, ama bir yandan da umudumuz, gayretimiz ve mücadelemiz güç kazanıyor. Bu aziz millet, birlik içinde olduğu müddetçe, önüne koyduğu her hedefe mutlaka ve mutlaka ulaşacaktır. Tarihimiz, bunun güzel örnekleriyle doludur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi bu kutlu yoldan ayırmak, bu güzel hedeflerden uzaklaştırmak için mücadele edenler de olacağına da dikkat çekti.

Erdoğan, “Kimi zaman içimizdeki hainler, kimi zaman yurt dışındaki hasımlar, büyük bir Türkiye’nin inşa ediliyor olmasından, bölgesinde ve dünyada öncü bir Türkiye’nin yükseliyor olmasından rahatsızlıklarını dile getireceklerdir. Biz, bu hainlere aldanmayacağız, bu hainlerin ipini elinde tutan karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, tarihi boyunca nasıl yılmadan, yıkılmadan ve kararlı bir yürüyüş gerçekleştirdiyse, bundan sonra da güçlü, itibarlı, bölgesinde ve dünyada söz, etki ve güç sahibi bir ülke olarak geleceğe ilerleyeceğini belirterek, “Umudumuzun, heyecanımızın, millet mefkûremizin ve kardeşliğimizin hiç kimse ve hiçbir güç tarafından zedelenmesine izin vermeyeceğiz. Ekonomimize, demokrasimize, aktif ve barışçı dış politikamıza, içeride huzur ve refahımıza hiçbir karanlık elin dokunmasına göz yummayacağız” diye konuştu.

Yasin Börü’yü rahmetle yad ediyorum

Mesajının sonunda, 2015 yılının bir kez daha hayırlara vesile olması, 2014’ten çok daha huzurlu, bereketli ve umut dolu olmasını dilediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“2014 yılında kaybettiğimiz aziz vatandaşlarımızın tümüne Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Soma’da yitirdiğimiz kardeşlerimize, Ermenek’te yitirdiğimiz kardeşlerimize özellikle rahmet niyaz ediyor, yakınlarına bir kez daha sabır diliyorum. 2014 yılının en acı kayıplarından biri, kuşkusuz, Kurban Bayramı’nda alçakça saldırılar neticesinde yitirdiğimiz genç kardeşlerimizdi. Başta Yasin Börü olmak üzere, bu genç kardeşlerimizi de bugün bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Elbette bugün, tarihimizdeki elim bir hadiseyi de milletçe hatırlamak durumundayız. 100 yıl önce, tam da bugünlerde, Allah-u Ekber dağlarında on binlerce askerimizi vatan savunmasında şehit vermiştik. Şehadetlerinin 100’üncü yıl dönümünde Sarıkamış şehitlerimizi de rahmetle anıyor, tüm şehit ve gazilerimizden Allah razı olsun, mekânları inşallah Cennet olsun diyorum. Aileniz ve sevdiklerinizle huzurlu, barış, sıhhat ve afiyet içinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

(Radyo Muhabir)

Hiç yorum yok: