28 Aralık 2013 Cumartesi

Cemaat, Sarıgül’e yolsuzluk garantisi verdi mi?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmakta tereddüt eden Sarıgül’ün, “Cemaat” tarafından “Hiç korkma Sarıgül! Çünkü eğer senin onlarda dosyan varsa, onların da bizde epey dosyası var! Onlar seni o dosyalarla yıpratamadan biz zaten gerekeni yapacağız merak etme!” diye garanti verilerek ikna edildiği iddia ediliyor.

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ilân edilmeden önce 2012 yılında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile yaptığı görüşmede Sarıgül’ün ‘yazılmamak şartıyla’ söylediklerinden bir kısmını açıkladı.

Sarıgül artık resmen aday ilân edildiği için yazılmasında bir mahzur görmediğini belirten Sevilay Yükselir, Fethullah Gülen Cemaati’nin kendisini destekleyeceğine dair rivayetlerin doğru olup olmadığı sorusuna Sarıgül’ün şu cevabı verdiğini kaydetti:

“Evet doğru! Hocaefendi ile bu konuda bir iki kere istişare yaptık. Sağ olsunlar kendileri oğlu gibi severler beni ve aday olmam noktasında sonuna kadar destek olacaklarının da sözünü verdiler.”

Sevilay Yükselir, yazısının sonunda, siyasî kulislerde dolaşan bir iddiaya da yer verdi:

İddiaya göre, hakkındaki yolsuzluk dosyalarının gündeme getirileceğinden çekindiği için İstanbul'a aday olmak istemeyen Sarıgül’ü aday olmaya ikna eden de Gülen Cemaati. Cemaat, Sarıgül’e, “Hiç korkma Sarıgül! Çünkü eğer senin onlarda dosyan varsa, onların da bizde epey dosyası var! Onlar seni o dosyalarla yıpratamadan biz zaten gerekeni yapacağız merak etme!” diyerek garanti verdi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: