28 Aralık 2013 Cumartesi

Başbakan’ın oğlu hakkındaki iddialara
Enerji Bakanı Taner Yıldız cevap verdi

Enerji Bakanı Taner Yıldız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı siyasetten tasfiye etmek için mahkûm etmek amacıyla yakın çevresine yönelik suçlamalardan bir kısmı da oğlu Bilâl Erdoğan hakkındaydı. Enerji Bakanlığı’nı da ilgilendiren iddialar konusunda Taner Yıldız açıklama yaptı.
Enerji Bakanı

Vatan ve Hürriyet gazetelerinde yer alan iddialar ve Bakan Yıldız’ın bu iddialara verdiği cevaplar şöyle:

İddialar asılsız

1.İddia: 14 termik santral, Başbakan’ın talimatıyla özelleştirme kapsamından çıkarılıp yenilenmesi için Bilâl Erdoğan’ın gizli ortağı olduğu Bosphorus 360’a ihale edilmeye çalışıldı.

Cevap: 14 santralden 3’ü özelleşti. 4’ünün özelleştirme programı açıklandı. Geriye 7’sinin özelleştirme programları Özelleştirme İdaresi tarafından açıklanacak.

2.İddia: Bilâl Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) 25 yıllığına verilen yurt binalarının trafo arazisi de bedelsiz devredildi.

Cevap: Bu trafo TEDAŞ’a yani kamuya aittir. Biz binlerce trafo yeri veriyoruz. Herhangi bir yurda ‘Acaba bunlar kimdir’ diye bakarak mı abonelik yapacağız?

3.İddia: İstanbul Sultanbeyli Paşaköy orman sahasında bulunan maden arazisine, Erdoğan’ın talimatıyla bir ay gibi kısa sürede Bosphorus 360 şirketi için işletme izin verildi.

Cevap: 2007’de bir ruhsat veriliyor. İşletme ruhsatı, pek çok aşamadan sonra Orman Bakanlığı kriterlerine göre veriliyor. Üstelik SİT çalışması da sürüyor.

Ortaklık iddiasına Aktürk’ten cevap

Hürriyet Gazetesi’nden Vahap Munyar da Bilâl Erdoğan’ın gizli ortağı olduğu iddia edilen Cengiz Aktürk’le konuştu. BOSPHORUS 360 Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Aktürk, “Bilâl Erdoğan ile ortaklığım yok. Ortak tanıdıkların davetlerinde belki birkaç karşılaşmamız olmuştur. İstanbul Paşaköy’deki madeni değil 10 milyara, 10 milyona, 10 bin dolara hatta noter masraflarını karşılayana hemen devrederim. Orası ruhsatı olmayan bir taş ocağı” dedi.

Hiç yorum yok: