30 Nisan 2013 Salı

“Yozgat Yenigün” gazetesinden protesto çağrısı

Muhalifleri meydana çağırdı
“Yozgat Yenigün” gazetesi, İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti’nin Yozgat’ta sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla bir araya geleceği bu gün, manşetten protesto çağrısı yaptı.

MHP, CHP, BBP, KAMUSEN ve Yozgat Şehit Aileleri Derneği mensupları tarafından bu gün saat 14.00’te düzenlenecek olan çözüm sürecini protesto gösterisine destek veren gazete, manşet haberinde, “Yozgat, kendini Türk hisseden herkes için bir Ergenekon diyarıdır” ifadesini kullandı.

“Bayrağını al meydana gel” başlıklı haberde, şu çağrı yapıldı:

“Hükümet’in ‘çözülüş’ planını, ‘çözüm’ planı şeklinde empoze etmek için bizzat Başbakan tarafından görevlendirilen ve “akil adamlar” olarak isimlendirilen zevat bugün Yozgat’ta olacak. Yozgat Yenigün, “vatan, millet ve bayrak” hassasiyeti taşıyan, partili-partisiz, küçük-büyük, kadın-erkek her Türk evladını bugün saat 14.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda hazır bulunmaya ve en yüksek perdeden “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” diye haykırarak tepkisini ortaya koymaya davet ediyor.”

Akil İnsanlar Heyeti’nin toplantısına akredite edilmeyen tek bir ferdin giremeyeceği, polis panzerlerinin meydana çıkartılmak suretiyle gözdağı verildiği, Çamlık’ın iki kapısının tutulmuş olduğunun ileri sürüldüğü haberde, “Yozgat insanı, enerjisini ne Çamlık önünde toplanmak, ne Galata Otel’e ulaşmak, ne polis panzerlerine yürümek, ne de herhangi bir karmaşa çıkarmak için harcayacak” denildi. Haberde, şu ifadeler kullanıldı:

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

“Vatan, millet ve bayrak” hassasiyeti taşıyan; Türk Vatanının bölünmez bütünlüğü, Türk Milletinin huzur ve sükûnu, onur ve gururu ile Türk Bayrağı’nın kudsiyeti ve vazgeçilmezliği adına tehlikenin kapıya dayandığını düşünen Yozgat insanı, inanıyoruz ki bugün Cumhuriyet Meydanı’nda hazır bulunacak ve en yüksek perdeden “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” diye haykırarak dosta güven, düşmana korku salacak.

Başını MHP, CHP, BBP İl Teşkilatları ile bağlı kuruluşların başı çektiği, Kamu-Sen ve bağlı sendikalar ile Şehitler Aileleri Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek sağladığı öncü grup, herhangi bir organizasyona vakit bulamamanın getirdiği handikaba rağmen, dün biraraya geldi ve Yozgat insanına bugün için saat 14.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda buluşmak üzere randevu verdi.

Yozgat Yenigün bu çağrıyı gönülden destekliyor. Büyük Atatürk’ün veciz söyleminde vücut bulduğu üzere, kendini Türk hisseden herkesi, ellerinde Türk Bayrakları olduğu halde ve tabiî ki meşruiyet sınırları dahilinde, demokratik tepkilerini göstermek niyetiyle, bugün saat 14.00 sularında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaya çağırıyor.

Çözüm Değil Çözülüş Planı

Yenigün şöyle düşünüyor:

Akiller’in Yozgat’a gelmesi ve üç-beş toplama insana “çözülüş’ü ‘çözüm’müş gibi takdim etmeleri değil mesele. Konuşsalar ne yazar konuşmasalar ne yazar?.. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları oldukları halde, neredeyse tüm Türk illerini geniş güvenlik önlemleri altında ancak turlayabilmek, neredeyse her yerde “hain” yaftasıyla “ihanet” suçlamasıyla karşılanmak fazlayla yeter gelir.

Sağduyu sahibi her Yozgatlı her şeyin çok farkında.

Mesele, Yozgat! Kürtçüler için Diyarbakır neyse, kendini Türk hisseden herkes için Yozgat o. Bir çağrı ile nasıl ki Diyarbakır’da 1 milyon insan toplanabiliyor ve tepkilerini pervasızca ortaya döküyorsa, “vatan, millet ve bayrak” hassasiyetiyle tebarüz etmiş Yozgat insanı da, vatan, millet ve bayrak aşkıyla, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda Türk Bayraklarıyla boygöstermeli ve duruşuyla, vakarıyla örnek teşkil etmelidir.

Burası Yozgat!

Yozgat, kendini Türk hisseden herkes için bir Ergenekon diyarıdır. Türk tarihinde Ergenekon nasıl ki bir “varoluş” simgesidir, Yozgat da ‘tükeniş’in eşiğine getirilen Türk insanı için aynı değerdedir.

Tüm ülke, “Yozgat,  akiller vesilesiyle Hükümet’in ‘çözülüş’ politikalarına nasıl tepki verecek” beklentisi içerisindeyken, insanımızın olup bitene kayıtsız kalması, kendini Türk hisseden her Türk vatandaşı için ümitlerin sönmesi, Kürt-Türk fark etmez her bölücü hain için ümitlerin yeşermesi anlamı taşır.

Yozgat insanı böylesi bir vebali yüklenemez!

Şu hâlde çağrımızı tekrarlıyoruz:

Vatan, millet ve bayrak hassasiyetiyle tebarüz etmiş Yozgat insanını, vatan, millet ve bayrak aşkına binaen, ellerinde Türk Bayrakları olduğu hâlde, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda bekliyoruz!

-Bayrağını al, Meydan’a gel!

Hiç yorum yok: