30 Nisan 2013 Salı

MHP, CHP, BBP ve KAMUSEN’den
Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto gösterisi

"Türk-Kürt kardeştir" sloganı atıp sürece karşı çıktılar
MHP, CHP, BBP, KAMUSEN ve Yozgat Şehit Aileleri Derneği mensuplarından oluşan yaklaşık 250 kişilik bir grup, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak bu gün Yozgat’a gelen İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto gösterisi düzenledi.

Şehit Babası Avni Karataş ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altınok (Sakallı)
Akil İnsanlar Heyeti’nin saat 16.00’da yapılacak olan toplantısından 2 saaat önce gerçekleştirilen gösteride Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş ile bir şehit babası, kısa bir konuşma yaparak ‘çözüm süreci’ne yönelik endişe ve tepkilerini dile getirdiler. Şehit babası Avni Karataş, “Şehit yakınlarını bile davet etmediler. Çamlık’ta ağaçlarla mı konuşacaklar? Gelsinler, insinler meydana; çarşıda gezip ne söyleyeceklerse söylesinler” dedi.

Protestocu grup, daha sonra “Yozgatlı uyuma, yürüyelim çamlığa” diye slogan atarak Akil İnsanlar Heyeti toplantısının yapılacağı Çamlık Millî Parkı’ndaki Galata Çamlık Otel’e doğru yürüyüşe geçti. Grup, sık sık tekbir getirip ‘akil insanlar’ aleyhine slogan attı.

Polis, grubu Çamlık Millî Parkı’nın girişinde durdurdu. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan grup, toplantının yapılacağı otele girmek için polis barikatını aşmaya çalıştı; ancak polis, çoğunluğu gençlerden oluşan grubun otele girişine izin vermedi.

Protestocu grup, Çamlık Millî Parkı’nın girişindeki bekleyişini, sık sık slogan atarak sürdürüyor. Yozgat Emniyet İl Müdürlüğü, toplantının yapılacağı otelin çevresinde aldığı güvenlik tedbirlerini artırdı.

(Kaynak: yozgatgazetesi.com)

Hiç yorum yok: