30 Nisan 2013 Salı

Yıkılmak üzere olan ilkokul,
elbirliğiyle tamir edilip köy konağına dönüştürüldü

Terzili Köy Konağı törenle açıldı
Yozgat’ın Yerköy ilçesi Sekili beldesi Terzili köyünde 10 yıldır âtıl durumda olan ve yıkılmaya yüz tutmuş ilkokul, köy sakinleri tarafından imece usulü tadilatı yapılarak köy konağı hâline getirildi. Bakım ve onarımı tamamlanan köy konağı, törenle hizmete açıldı.

Köyde yaşanan göç sebebi ile eğitim gören öğrencilerin sayısının azalması, burada okuyan öğrencilerin taşımalı sistemle Sekili Beldesi’nde okumalarını zarurî hâle getirdi. 10 yıldır kullanılmayan okulun camları, çatısı ve kapıları kırıktı. Terzili Köyü Derneği Başkanı Abdullah Doğru ve Köy Muhtarı İhsan Seyfi’nin öncülüğünde başlatılan çalışama kapsamında, kısa süre içerisinde yıkılmaya yüz tutmuş ilkokul, köy sakinleri tarafından imece usulü ile bakım ve onarımı yapılarak köy konağına dönüştürüldü.

Camı, çatısı ve kapısı kırık olan ilkokulun köy tüzel kişiliğine devredilmesi ve köy konağı hâline getirilmesi için Dernek Başkanı Abdullah Doğan ve Köy Muhtarı İhsan Seyfi, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. Müracaatları kabul edilen Dernek Başkanı Doğan ve Köy Muhtarı Seyfi, köy sakinleri ile birlikte yaklaşık bir ay süren bir çalışmanın ardından okulun camlarını ve çatısını yeniledi. İç ve dış cephesinin boya, badanasını ve çevre düzenlemesini yaparak okula güzel bir görünüm kazandırdı. Dışarıdan her hangi bir yardım almadan tamamen köy halkının imece usulü yaptıkları bakım onarım çalışmasında 15 Bin TL harcandı.

Dernek Başkanı Abdullah Doğru, açılış sonrası yaptığı açıklamada, kendisinin de eğitim gördüğü okulun bakım onarımını yaparak köy konağı hâline getirilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Köy Muhtarı İhsan Seyfi de, okulun köy konağı hâline dönüştürülmesinde büyük emek harcandığını belirtti. Seyfi, “Bizim büyük şehirlerde Ankara ve İstanbul’da yaşayan pek çok köy sakinimiz var. Onlar da buraya geldiklerinde burada ağırlayabiliriz. Bu okulumuz köy konağı hâline dönüştürülmeseydi yıkılabilirdi. 7’den 70’e herkesin bu konakta maddî manevî emeği var. Köy konağımızın içerisinin dizaynını yapmadık. Şu an onun çalışmasına başlayacağız. Şark köşesinden tutun da nezih, ferah bir ortam hazırlayacağız. Ben bu vesile ile köy sakinlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Diğer köy sakinleri de aynı ifadeleri kullanarak kullanılmayan âtıl durumdaki bir okulun sosyal bir tesise dönüştürülmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Hiç yorum yok: