29 Nisan 2013 Pazartesi

Akil İnsanlar Heyeti’nde Türk Ocakları’nın
ödül verdiği Prof. Dr. Erol Göka da yer alıyor

Akil İnsanlar, 2 fireyle Yozgat'a geliyor
Hükümetin PKK terörünü sona erdirmek amacıyla başlattığı “çözüm süreci”ni halka anlatmak ve halkın bu konuya dair endişelerini hükümete aktarmak amacıyla gönüllü olarak görev alan isimlerden İç Anadolu Bölgesi sorumluları, yarın Yozgat’ta düzenlenecek olan toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelecekler.

Heyet üyeleri arasında, 2008 yılında, “ilmî çalışmalarıyla Türk Milleti’nin ufkunu açan eserler ortaya koyduğu için, ‘Ziya Gökalp / Türk Ocakları İlim ve Teşvik Armağanı’na lâyık bulunan Prof. Dr. Erol Göka da yer alıyor.

30 Nisan Salı günü Galata Çamlık Otel’de saat 16:00’da başlayacak olan toplantıya meslek odalarının, bazı vakıfların ve derneklerin temsilcileri ile gazetecilerden oluşan 100’ün üzerinde kişi davet edildi.

Başkanlığını Gazeteci Ahmet Taşgetiren’in, Başkan Vekilliğini Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun, Sekreterliğini de Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Cemal Uşşak’ın yaptığı heyet, şu üyelerden oluşuyor:

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Taraf gazetesi yazarı Vahap Coşkun, Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil, Psikiyatrist Prof. Dr. Erol Göka, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Gazeteci-Yazar Fadime Özkan, 78’liler Vakfı Başkanı Celalettin Can.

2 üye toplantıya katılamayacak

Üyelerden Vahap Coşkun’un bu akşam CNN Türk’te canlı olarak yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılacak olması, Mustafa Kumlu’nun ise, bir mazereti sebebiyle Yozgat’a gelemeyecekleri öğrenildi.

Heyet, yaklaşık 3 saat sürmesi beklenen toplantıda katılımcılara çözüm sürecinin amacını anlatacak ve soruları cevaplayacak.

MÜSİAD Yozgat Temsilciliği’nden tepki

Bu arada, kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Yozgat Temsilciliği, kendilerinin toplantıya davet edilmeyişlerine tepki gösterdi. Temsilciliğin twitter sayfasında “Akil İnsanlar heyeti Yozgat’taki STK temsilcileriyle 30 Nisan Salı Çamlık Oteli’nde buluşacak. Bizlere davet gelmedi hangi STK bunlar” mesajı yayınlandı.

(Yozgat Muhabir / Yozgat Gazetesi)

Hiç yorum yok: