18 Nisan 2013 Perşembe

The Hollywood Reporter de aynı kanaatte:
Yozgat Blues, Yozgat’a çok az yer vermiş

Bir Yozgat Blues eleştirisi yayınladı
Yozgatlı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un kardeşi Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un ikinci filmi Yozgat Blues, filmi izleyen bir Amerikalı eleştirmen tarafından da Yozgat’a çok az yer verdiği için eleştirildi.

32. İstanbul Film Festivali’ne (Türkçe dublaj, İngilizce alt yazılı olarak) katılan Yozgat Blues filmi hakkında The Hollywood Reporter isimli web sitesinde bir değerlendirme yazısı yayınlandı. Yazıda, filmde Yozgat’a yeterince yer verilmediğine dair şu eleştiride bulunuluyor:

“Filmdeki bir hayal kırıklığı da, ağırlıklı olarak yakın çekimlere dayanması ve ülkenin bu bölgesinin atmosferine çok az yer vermesi. Bu durum, yönetmenin (bilinçli olarak) yapmaya çalıştığı bir şey; ancak filmde yerellikten daha fazla yararlanılabilirdi.”

Yozgat Muhabir yazarı Sürur Öztürk, “Yozgat Blues’da Yozgat yok” başlıklı yazısında, Yozgat gazetesi yazarı Celal Kapusuzoğlu’nun yeğeni Araştırma görevlisi Aykut Alp Kapusuzoğlu da kendi blogunda yayınladığı “Yozgat Blues ve Türk sinemasının taşraya bakışı” başlıklı yazısında filmin bu eksikliğine işaret etmişti.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: