17 Ocak 2013 Perşembe

Küfürbaz gençler Yozgat’ın yüzünü kızartıyor

Yozgat’ın caddelerinde, sokaklarında ve kamuya açık alanlarda, birbirleriyle yüksek sesle argo ve küfürlü ifadelerle konuşan küfürbaz gençler, Yozgat halkının yüzünü kızartıyor. Erkeklerin de şikâyetçi oldukları bu durum, özellikle hanımlar için ciddi bir rahatsızlık kaynağı hâline geldi.

Argo ve küfürlü konuşmalar Yozgat’ta adeta toplumsal bir mesele hâline gelince, AK Parti Yozgat Gençlik Kolları, bir süre önce “Argosuz Hava Sahası” adını taşıyan bir çalışma başlatacaklarını açıklamıştı.

Kalabalık’tan afiş önerisi

Orhan Kalabalık
“Yozgat Hakimiyet” gazetesi yazarı Orhan Kalabalık da, kültürel ve ahlâkî zafiyet taşıyan küfürbazların çevreyi rahatsız etmelerinin engellenmesi için çalışma yapılması gerektiğini ifade ederek, en azından ulu orta küfür edenleri utandırmak için, üzerinde ‘Küfretmek bir psikolojik hastalıktır’ yazılı afişler asılması önerisinde bulundu.

Yozgat’ın imajına zarar veriyorlar

Uluorta yüksek sesle argo ve küfürlü ifadelerle konuşan küfürbaz gençlerin, Yozgat’a çeşitli illerden gelmiş olan üniversite öğrencileri üzerinde de kötü bir etki bıraktığına işaret eden Kalabalık, bu durumun Yozgat’ın imajına önemli ölçüde zarar verdiğini vurguladı.

Orhan Kalabalık, “Sonuç olarak, bir tedbir kaçınılmaz olmuştur. Daha nereye kadar buna seyirci kalınacak?” diye sordu.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: