29 Ocak 2013 Salı

İ-ANAKDEF’ten eğitim seferberliği

İ-ANAKDEF üyeleri İstanbul Avcılar’da bir araya geldiler

İ-ANAKDEF üyeleri, İstanbul Avcılar Salon Seramoni'de bir araya geldi
Kısa adı İ-ANAKDEF olan “İstanbul’daki Anadolu Köy Dernekleri Federasyonu”, öğrencilere yardımda bulunmak amacıyla “Dostluk ve Dayanışma Gecesi” düzenledi.

Bekir Doğan
Federasyon Başkanı Bekir Doğan, yaptığı konuşmada, gecede toplanan bağışlarla ve rozet satışından elde edilen gelirin tamamını, İ-ANAKDEF üyesi köy dernekleri vasıtasıyla, maddî durumu zayıf ailelerin öğrencilerine eğitim yardımı olarak değerlendireceklerini vurguladı. Başkan Doğan, siyasîlerin sivil toplum kuruluşlarını (STK) göz ardı etmemelerini, Yozgat STK’larının da kendilerine daha fazla ilgi göstermelerini istedi.


Kazım Ekinci
Yozgat Platformu Başkanı Kâzım Ekinci de, İ-ANAKDEF’in önceki dönem Başkanı İlyas Meşeci’nin Yozgat Platformu’na yaptığı ‘Bir olalım, diri olalım, iri olalım’ çağrısına karşılık verip güç birliği yaptıklarını belirterek, yaklaşımlarında ‘gönül birliği’ni esas aldıklarını, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin sadece Yozgat’ın kalkınması amacıyla bütün Yozgatlılara kucak açtıklarını ifade etti.


Gecede İ-ANAKDEF Gençlik Kolları Tiyatro Grubu, sahnelediği skeçlerle davetlileri kahkahaya boğarken, Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Gülcihan Koç da verdiği konserle davetlilere türkü ziyafeti çekti. Gecenin sonunda davetliler, Gülcihan Koç’un türküleri eşliğinde hep beraber halay çekip eğlendiler.

İ-ANAKDEF Dostluk ve Dayanışma Gecesi

Kısa adı İ-ANAKDEF olan “İstanbul’daki Anadolu Köy Dernekleri Federasyonu”, öğrencilere yardımda bulunmak amacıyla “Dostluk ve Dayanışma Gecesi” düzenledi.

Kâzım Ekinci ve Bekir Doğan, program öncesi sohbet ettiler
İstanbul’un Avcılar ilçesindeki Seramoni Düğün Salonu’nda düzenlenen geceye, İ-ANAKDEF Genel Başkanı Bekir Doğan, İ-ANAKDEF ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Yozgat Platformu Başkanı Kâzım Ekinci; İstanbul Avcılar, Şişli ve Ataşehir ilçeleri ile Yozgat Çekerek Belediyesi temsilcileri; AK Parti, CHP ve MHP’nin Avcılar İlçe Başkanları, CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, CHP Yozgat ve Kadışehri teşkilatlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Dostluk ve Dayanışma Gecesi, Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerin aziz hatırası için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.

Başkan Doğan: Bağışların tamamını öğrenciler için harcayacağız

Bekir Doğan
İstanbul’daki Anadolu Köy Dernekleri Federasyonu Başkanı Bekir Doğan, gecede yaptığı konuşmada, gecede toplanan bağışlarla ve rozet satışından elde edilen gelirin tamamını, İ-ANAKDEF üyesi köy dernekleri vasıtasıyla, maddî durumu zayıf ailelerin öğrencilerine eğitim yardımı olarak değerlendireceklerini söyledi.

Artık neredeyse her ailede bir kişinin üniversite öğrenimi gördüğünü belirten Başkan Doğan, “Amacımız, ailelerin maddî kaygı taşımadan evlâtlarını üniversiteye gönderebilmelerini sağlamak, onlara maddî ve manevî, anlamda destekte bulunmaktır.

Doğan’dan siyasîlere: Sivil toplum kuruluşlarını gözardı etmeyin

Konuşmasında siyasî partilere ve siyasetçilere de seslenen Doğan, “Bu ülkeyi yönetenler, bu toplumun temel taşlarıdır. Sivil toplum kuruluşları da bu temel taşların en başında gelmektedir. Bugün de bugünden sonra da bizi yönetecek örgütlerimizden, siyasî temsilcilerimizden, sivil toplum kuruluşlarımızı da almalarını önemle rica ediyorum” dedi. Başkan Doğan, Yozgat sivil toplum kuruluşlarının da kendilerine daha fazla ilgi göstermelerini istedi.

Dostluk, birlik, kardeşlik

İ-ANAKDEF Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Duran Demirhan, gecede yaptığı konuşmada, “Dostluğumuza dostluk, birliğimize birlik, kardeşliğimize kardeşlik, sevgimize sevgi kattığınız için teşekkür ediyor, yürek dolusu sevgi, kucak dolusu selâmlar gönderiyorum sizlere” dedi.

Plaket töreni

Demirhan’ın konuşmasının ardından, plaket törenine geçildi.

İlyas Meşeci-Bekir Doğan
Federasyon Başkanı Bekir Doğan, İ-ANAKDEF’in önceki dönem Başkanı İlyas Meşeci’ye, Federasyon adına yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. Meşeci de yeni yönetime başarılar diledi.

Kazım Ekinci ve Bekir Doğan plaket töreninde
Bekir Doğan, daha sonra İ-ANAKDEF Gençlik Kolları Yönetim Kurulu’nun tiyatro hocası Nehir Güngördü için hazırladığı plaketi, Yozgat Platformu Başkanı Kâzım Ekinci de İ-ANAKDEF Gençlik Kolları tarafından Sanatçı Eren Uludere için hazırlanan plaketi takdim etti.

Gençlik Kolları’nın Federasyon Başkanı Bekir Doğan için hazırladığı plaketi ise Yeşilkent Cemevi Başkanı Mehmet Yıldırım takdim etti.

Bir olalım, iri olalım, diri olalım

Bekir Doğan-Kazım Ekinci
Plaket töreninin ardından kürsüye davet edilen Yozgat Platformu Başkanı Kâzım Ekinci, “Bizi bu camia ile tanıştıran İlyas Başkanıma teşekkür etmek istiyorum” diyerek başladığı konuşmasında, İ-ANAKDEF’in önceki dönem Başkanı İlyas Meşeci’nin Yozgat Platformu’na yaptığı ‘Bir olalım, diri olalım, iri olalım’ çağrısına karşılık vererek güç birliği yaptıklarını söyledi.

Din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmiyoruz

Bugün Yozgat Platformu bünyesinde, 5 federasyon, 2 vakıf, 2 işadamları derneği, 12 il derneği, 113 köy ve kasaba derneği bulunduğunu belirten Ekinci, ‘gönül birliği’ni esas alarak, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin, sadece Yozgat’ın kalkınması amacıyla bütün Yozgatlılara kucak açtıklarını ifade etti. Ekinci, şunları söyledi:

Can cana, yan yana olacağız

“Ben biliyorum ki buradaki Yozgatlı hemşehrilerim iki kere fedakârlık yapıyorlar. Bir, İstanbul’un zor şartlarında ayakta durmaya çalışıyorlar, birlik beraberliği sağlıyorlar. Yetmiyor, ‘Bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz, göçüp geldiğimiz Yozgat’a bizim vefa borcumuz var. Buna ne şekilde katkı sağlayabiliriz?’ diyorlar, burada sivil toplum kuruluşlarını kuruyorlar, derneklerini, federasyonlarını kuruyorlar. Ben, gıptayla, her yerde, her platformda söylüyorum: Sizlerle onur ve gurur duyuyoruz. Birlik ve beraberlik içindesiniz. Çok güzel işler yapıyorsunuz. İnşallah bu sesinizi, elimizden geldiği ölçüde daha gür bir şekilde her tarafa duyuracağız. Güç birliği yapacağız. Can cana, yan yana olacağız.”

STK’lar siyasî kimliklerini dışarıda bırakmalı

Herkesin bir siyasî görüşü olabileceğini ancak sivil toplum kuruluşlarının siyasî kimlik taşımamaları gerektiğini ifade eden Ekinci, “Biz, bütün siyasî kimliklerimizi dışarıda bıraktık, bu görevlere talip olduk. Ondan dolayı başımız dik, gönlümüz, gözümüz açık” dedi. Ekinci, her şartta, her zaman beraber olup doğru işler yapanları alkışlayacaklarını, yanlış işler yapanları ise ‘Sen bu göreve Yozgat’a ve Yozgatlıya hizmet etmek için geldin’ diyerek uyaracaklarını ifade etti.

Göçün durdurulması için yatırım yapılması gerekir

Konuşmasında Yozgat’ın göç meselesine de değinen Ekinci, göçün engellenmesi için yatırım yapılması gerektiğini belirterek, “1983’ten beri her dönemde, her iktidarda bir veya iki tane bakanımız var ama ‘bakanımız’ var; iş yapan bakanımız yok. Kâzım Ekinci, Yozgat Platformu bunu söylediği zaman yanlış anlıyorlar. Biz, bunu Yozgat için söylüyoruz. Hiç kimseye diyet borcumuz yok. Bunu her zaman da dillendireceğiz. Varsın bize ‘deli’ desinler; biz, Yozgat’ın delisiyiz” diye konuştu.

Başkan Değirmenci: Dayanışmanız herkese örnek olsun

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise yaptığı konuşmada, Yozgatlıların sergiledikleri birlik, beraberlik ve dayanışmanın herkese örnek olması temennisinde bulunarak, “Dayanışmanızı destekliyorum” dedi.

Skeçler geceye renk kattı

İ-NAKDEF Gençlik Kolları Tiyatro Grubu  bir skeci sahnelerken
Gecede İ-ANAKDEF Gençlik Kolları Tiyatro Grubu, sahnelediği çeşitli skeçlerle davetlileri kahkahalara boğarken, “Kınalı Hasan” hikâyesinin bir başka versiyonu olan “Kınalı Ali” isimli tiyatro gösterisi ise, salonda duygu dolu dakikaların ve millî bir coşkunun yaşanmasına sebep oldu.

Kınalı Ali oyunundan bir sahne
Türkü ziyafeti

Gecede, Eren Uludere, Elvan Özdemir, Aziz Yıldırım, Hülya Erdem, Sefer Fırıldak ve Ali Kurt, sevilen türküleri seslendirdiler.

Gülcihan Koç
Son olarak sahneye çıkan ve salona ışık gösterisi eşliğinde gelen Sanatçı Gülcihan Koç’un coşku dolu konseri, davetlilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Konserin sonunda davetliler, Gülcihan Koç’un türküleri eşliğinde hep beraber halay çekerek eğlendiler.

Davetliler hep beraber halay çektiler
(Fotoğrafları büyük olarak görmek için üzerlerine tıklayınız)

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: