28 Ocak 2013 Pazartesi

Yeni kurulan Sorgun Et Üreticileri Birliği,
ilçede Et Entegre Tesisleri kuracak

Birlik Başkanı Nusret Yiğit
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 57 üyeli Et Üreticileri Birliği kuruldu.

Birlik Başkanı Nusret Yiğit, Sorgun Hayvan Pazarı’nın çevredeki en büyük hayvan pazarı olduğunu belirterek, üyelerin en verimli şekilde üretim yapmaları ve ürettikleri ürünleri en iyi şekilde pazarlayabilmeleri için gerekli çalışmaları yapacaklarını, Sorgun ilçesinin yakınlarına da Et Entegre Tesisi kuracaklarını söyledi.


Sorgun Et Üreticileri Birliği

Sorgun’da 57 adet kırmızı et üreticisi bir araya gelerek Et Üreticileri Birliği kurdu.

Birlik Başkanı Nusret Yiğit, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yaptıkları başvurunun kabul edildiğini bildirdi. Sorgun’da kurulan Hayvan Pazarı’nın çevrenin en büyük pazarı konumunda olduğuna belirten Yiğit, şu açıklamada bulundu:

Yozgat’ta bir ilk

“Et Üreticileri Birliği, Yozgat’ta bir ilktir. Amacımız, tüm Yozgat genelinde ve özellikle Sorgun’da büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerini bir araya getirmek, üyelerin ürettikleri ürünlerle ilgili piyasa araştırmaları yapmak ve yaptırmaktır. Yine birliğimiz kanalıyla üyelerin ürünlerine daha kolay pazar bulma şansı da yakalayabileceğiz. Bunların yanında üretim teknikleri, hasat, depolama, paketleme gibi konularda üyelerimize teknik destek sağlayacağız. Ürünlerin kalitesini artırıcı önlemler alarak, ürünlerde bir standart sağlayacağız. Biliyorsunuz, bir ürünün satışı için reklam şarttır. Bu gün ilçemizdeki üreticiler maalesef bundan yoksundur. İşte biz birlik olarak ürünlerin tanıtımıyla ilgili faaliyetlerde de bulunacağız.”

Sorgun’da Et Entegre Tesisleri kuracağız

Başkan Yiğit, ilerleyen zaman içerisinde ilçeye yakın bir yerde temin edecekleri büyük bir arsada Et Entegre Tesisleri kuracaklarını, şehir içinde hayvan yetiştiriciliği yapan üreticileri burada toplayacaklarını, bu sayede hem şehir içindeki kötü görünüm ve kokuları ortadan kaldıracaklarını, hem de bütün üreticilerin bir arada olmalarını sağlayacaklarını kaydetti.

Hiç yorum yok: