19 Aralık 2012 Çarşamba

Soyer: İl Başkanı Açıkgöz de istifa etmeli
Yılmaz: İstifa etmek yerine kalıp sorunu çözmeli

AK Parti Yozgat Merkez İlçe Teşkilatı’nın toplu istifasıyla sonuçlanan ‘sahte üyelik’ süreci, Yozgat basınında farklı açılardan değerlendirilmeye devam ediyor. Yerel gazetelerin yazarları arasında ortak kanaat, 7 yıllık görevi sonunda basın toplantısıyla istifasını duyuran Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen’in ‘günah keçisi’ seçildiği şeklinde olsa da, İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün de istifa edip etmemesi konusunda görüş farklılıkları yaşanıyor.

“Yozgat Yenigün” gazetesi yazarı İnan Soyer, AK Parti İl Başkanı Açıkgöz’ü istifaya davet ederken, “İleri” gazetesi Haber Müdürü Tarık Yılmaz, “AK Parti’nin en küçük çalkantısından nemalanmaya, ganimet edinmeye çalışanlar”ın bu kez ‘avuçlarını yalayacaklarını’ ifade etti.

Gözler İl Başkanı Açıkgöz’e çevrildi

İnan Soyer
“Yozgat Yenigün” gazetesi yazarı İnan Soyer, “Skandal kaydın serencamı” başlıklı yazısında, usulsüz üye kayıtlarının Mart 2012 tarihinde yapıldığını, Bilal Şahin Mahallesi’ndeki vatandaşların yüzde 80’inin kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiğini kaydetti. Soyer, daha önceki yazsında İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün akrabası olduğunu belirttiği Mahalle Muhtarı Fatih Sarı’nın, mahalle sakinlerinin ikametgâh bilgilerini teşkilata aktardığını, bu bilgilerle de üye kaydı yapıldığını ileri sürdü. Üye kayıtlarının dijital ortamda Genel Merkez veri tabanına eklendiği programın şifresinin sadece İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ile İl Sekreteri ve İlçe Sekreteri’nde bulunduğunu belirten Soyer, ‘skandal üye kaydı’ndan İl Başkanı Açıkgöz’ün de sorumlu olduğunu ve istifa etmesi gerektiğini yazdı.

Çalkantıdan nemalanmaya çalışanlar avuçlarını yalayacaklar

Tarık Yılmaz
“İleri” gazetesinin Haber Müdürü Tarık Yılmaz ise, “AK Parti’nin faturası” başlıklı yazısında, “Mustafa Türkmen’in koltuğuna henüz istifa etmeden sahip çıkanların sesi şu sıra farklı cephelerden yankı buluyor. Herkes kendi kamuoyunu, kendi çerçevesini oluşturmaya çalışıyor. Buna maalesef biz gazeteciler de alet edilmeye çalışılıyoruz. Olaya göre değil, kişilerin hedeflerine göre hareket etmenin yanlış olduğunu zaman daha net gösterecek” ” diye yazdı.

İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün daha önce yaptığı açıklamada sorumluluğu kabul ettiğini ve “Bu siyasî bir intihardır, kimse bile bile böyle bir intiharı gerçekleştirmez” diyerek, söz konusu kayıtların ‘sehven’ yapıldığını ifade ettiğini hatırlatan Yılmaz, “Siyasette sorumluluğu kabul etmek demek istifa etmek mi demek? Tam aksine sorumluluğu kabul etmek demek istifa edip olay mahallinden uzaklaşmak değil bizzat orada bulunmak çözüm üretmektir” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün, bu süreçte teşkilatlara sahip çıkması, koordineyi sağlaması ve Genel Merkez’in politikaları ekseninde yeni Merkez İlçe Başkanının seçimini bir an evvel yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, “AK Parti’nin en küçük çalkantısından nemalanmaya, ganimet edinmeye çalışanlar”ın bu kez ‘avuçlarını yalayacaklarını ifade etti.

Tarık Yılmaz, AK Parti’nin bu süreci sanıldığı gibi çalkantılı değil ‘kendi iç hesabını’ yaparak atlatacağı öngörüsünde bulundu.

Hiç yorum yok: