19 Aralık 2012 Çarşamba

Açıkgöz / 24 Şubat 2012: Üye sayımızı bir-iki haftada yüzde 13’ten yüzde 15’e çıkaracağız

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, 24 Şubat 2012 tarihinde “Merhaba Yozgat” gazetesinin internet televizyonu MTV’ye yaptığı açıklamada, Genel Merkez’in ildeki seçmen sayısının en az yüzde 15’inin üye kaydedilmesi şeklinde talimatı olduğunu belirttikten sonra, Yozgat’ta üye sayısının yüzde 13 civarında olduğunu, bir-iki hafta içerisinde bu oranı yüzde 15’e çıkaracaklarını söylemişti.

Sürecin ilk işaretleri

Aralarında CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’ın da yer aldığı çok sayıda CHP’linin kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiğinin ortaya çıkması üzerine AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı’nın toplu istifasıyla sonuçlanan ‘üye kayıtları’ sürecinin ilk işaretleri Şubat ayının ilk günlerinde kendisini göstermiş, Yozgat Muhabir de bu konuya dikkat çekmişti.

Yozgat Muhabir, konuya dikkat çekmişti

4 Şubat tarihli haberimiz
Bu yıl Şubat ayında, AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş’ın daveti üzerine Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve İlçe Başkanları, Sarıkaya’da bir araya gelmişlerdi.

İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün üye kayıtları konusunda yaptığı değerlendirme, ajans muhabirleri tarafından “Yogat’ta her 10 seçmenden 8’inin AK Partili olmasına rağmen, üye sayısı bakımından il teşkilatının Türkiye sıralamasında 14. olduğu” şeklinde yazıldı. Yozgat Muhabir de haberin bu kısmını öne çıkararak, haberi 4 Şubat 2012 Cumartesi günü “Yozgat’ta her 10 seçmenden 8’i AK Partili ama üye sayısı bakımından 14’üncü sıradayız” başlığıyla yayınladı.

MTV konuşmasında dikkat çeken ayrıntı

Daha sonra Fahri Açıkgöz, 24 Şubat 2012 Cuma günü “Merhaba Yozgat” gazetesinin internet televizyonu “MTV”ye konuk oldu. Program sunucusu Soner Tümgan, Açıkgöz’e bu konuya dair Sarıkaya’da yaptığı açıklamayı hatırlatarak, değerlendirmesini sordu. Açıkgöz, soruyu cevaplarken basına yansıyan haberdeki hatayı da düzelterek şu açıklamada bulundu:

Fahri Açıkgöz MTV'de 
“Genel Merkezimizin belirlemiş olduğu üye, iller noktasında yüzde 15. Yani en az yüzde 15 noktasında üye yapmaya biz gayret ediyoruz; çünkü üye yaparken bunu sadece basit bir üyelik formu gibi algılamıyoruz. Üye olan her şahsın, tüm seçmenimizin bir şekilde bunun AK Parti ile bir sözleşme gibi, bir akit gibi niteliyoruz bunu. Hakikaten de öyle. Çünkü AK Parti’ye bir şekilde kendi rızasıyla üye olan bir vatandaşımız, yarın bir gün yerel seçimlerde veya genel seçimlerde bu AK Parti’nin potansiyel seçmen gibi düşünüyor ki, gönül bağı olduğunu gösteriyor. Biz, o gönül bağı olan arkadaşlarımıza, seçmenlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz, en az yüzde 15 noktasında. Normal seçmen sayısının en az yüzde 15’ini AK Parti’li yapmak gibi hedefimiz var. Bu, alt sınırımız. Şu an yüzde 13 küsuratlardayız, seçmen sayısı olarak. Yani yüzde 15’i bir-iki hafta içerisinde çok rahat bir şekilde yapacağız. Hedefimize yakınız; yüzde 13 nokta küsur… 13 nokta 02 olması gerekiyor en son bu gün itibariyle söylüyorum. Üye olmayan şahıslar AK Parti’ye gönül kırgınlığından veya AK Parti’ye uzak olmuş olmasından değil. Belki bulunmuş olduğu coğrafî konum itibariyle ulaşamadığımız içindir. Yoksa ulaştığımız herkes, bizim ricamız üzerine, veya talebimiz üzerine, teklifimiz üzerine seve seve AK Parti’li oluyor, AK Parti’li olmayı kabul ediyor. Orada herhangi bir sıkıntımız yok. ”

En çok üye kaydeden ilçe ödüllendirilecekti

AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Sarıkaya ilçesindeki toplantıda yaptığı açıklamada, “Bundan sonra İl Danışma Kurulumuz hangi ilçemiz daha çok üye kaydı yaptıysa, o ilçe yönetiminin ödüllendirilmesi kararı aldı” demişti.

Hiç yorum yok: