19 Aralık 2012 Çarşamba

Yozgat İŞKUR, 4 bin 500 işsizi işe yerleştirdi

İŞKUR, işsizlik oranını düşürdü
Kısa adı İŞKUR olan Türkiye İş Kurumu’nun Yozgat İl Müdürlüğü, 2012 yılı içerisinde 4 bin 500 işsizi işe yerleştirdi. Yozgat İŞKUR, İşsizlik sigortası kapsamında 1.400 kişiye toplam 2 milyon 500 bin Lira işsizlik maaşı ödedi. Yozgat’ta İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları, İşbaşı Eğitimi ve Toplum Yararına Çalışma Programları hayata geçirilerek Kasım ayı sonu itibariyle 27 milyon Lira kaynak kullandırıldı.

Bu yıl yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yozgat İş Kurumu İl Müdürü Recep Öcal, şu açıklamada bulundu:

4 bin 500 kişiyi işe yerleştirdik

Recep Öcal
“Kurumumuzda istihdama yönelik meslek edindirme kurslarımız devam ediyor. Bu yıl il müdürlüğümüz tarafından 181 Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 3 bin 525 kişi çeşitli kurum ve kuruluşlarda, 975 kişi ise özel sektörde olmak üzere toplam 4 bin 500 işsiz vatandaşımız iş imkanına kavuştu. Müdürlüğümüz tarafından açmış olduğumuz 133 adet meslek edindirme kursları sonucunda 580 kişi istihdam edildi. Ayrıca 2 bin 178 kişiye iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunulmuş ve 571 iş yeri ziyaret edilerek bilgilendirme çalışmaları yapıldı.”

İşsizlik sigortası kapsamında bin 400 kişiye 2 milyon 500 bin Lira ödeme yapıldığını kaydeden Öcal, şunları kaydetti:

Yozgat’ta işsizlik oranı düştü

“İşsizliğin bir sorun olmaktan çıkarılması ve istihdamın önündeki engellerin kaldırılması amacıyla açmış olduğumuz İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları, İşbaşı Eğitimi ve Toplum Yararına Çalışma Programları hayata geçirilerek Kasım ayı sonu itibariyle de 27 milyon TL kaynak kullandırılmıştır. Bu yapılan çalışmalar neticesinde ilimizde işsizlik oranında ciddi ölçüde azalma olmuştur.” 

Hiç yorum yok: