29 Aralık 2012 Cumartesi

Pergel Derneği’nin “Kış Söyleşileri” etkinliğinin ilk konuğu Başkan Yusuf Başer oldu

Yozgat’ta faaliyet gösteren mühendisler ve teknik elemanlar tarafından, bilgi ve tecrübelerini Yozgat’ın gelişmesine katkı sağlayacak şekilde değerlendirmek ve meslekî dayanışmayı sağlamak için kurulan “Pergel” derneği, “Kış Söyleşileri” adıyla kış mevsimi boyunca devam etmesi planlanan bir sohbet programı başlattı.

Tarihî Hayri İnal Konağı’nda gerçekleştirilen “Kış Söyleşileri”nin ilk konuğu, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer oldu. İlk buluşmada davetlilere Yozgat mutfağının ünlü yemeği “Arabaşı” ikram edildi. Yemeğe Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Zeki Haçkalı ve Serdar Açıkgöz, Pergel Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Işıksoy, Genel Sekreter Atilla Teker ve dernek üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Cemil Işıksoy yemeğin ardından yaptığı konuşmada, “Kış Söyleşileri”nin kış boyunca değişik misafirlerin katılımıyla devam edeceğini kaydetti.

Etkinliği düzenlemekteki amaçlarını “Mühendis ve teknik elemanlarla kaynaşma ve birlikteliklerinin sağlanması, tecrübe ve düşüncelerimizin ortaya konularak fikirlerin değerlendirilmesini yapmak” şeklinde özetleyen Işıksoy, “Bu kapsamda ne kadar bir ve beraber olursak o kadar memleketimiz için güzel şeylerin üretileceğine inanıyoruz” dedi.

Yozgat’ın kalkınması için bilgi paylaşımları yapıyoruz

Belediye Başkanı Yusuf Başer de ‘bu tür etkinliklerin birlik, beraberlik adına kaynaşmaya vesile olduğunu’ belirterek, “İlimizde faaliyetini sürdüren böyle aktif derneklerimizin düzenledikleri etkinliklere katılarak onlarla her zaman bir arada olmak için gayret ediyorum. Çünkü burada güzel bir birliktelik oluşturulmuş. Yozgat adına yapılacak ve yapılması planlanan çalışmaların değerlendirilmesi yönünde bilgi paylaşımları da yapabiliyoruz. Bu vesile ile bu güzel ortamı sağlayan derneğimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hiç yorum yok: