28 Aralık 2012 Cuma

“Oy çokluğuyla reddedilen bir talebi,
Başkan yurt dışındayken Meclis’ten geçirdiler”

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, AK Partili Sorgun Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyeleri, bir yapı kooperatifinin Meclis’te 8’e 5 oy çokluğuyla reddedilen bir talebinin, Belediye Başkanının yurt dışında olduğu sırada kabul edilmiş gibi Meclis’ten çıkarıldığını iddia ettiler.

Tahir Demirel
Sorgun Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Tahir Demirel, usulsüz bir karar tutanağı ile Meclis’ten geçirildiğini ileri sürdüğü karar sonucunda, “67 adet daire yapılabilen parsellerin toplamına 78 daire sığdırabilecek pozisyon oluşturulduğunu, 3 kat olan imar izninin 5 kata, toplam yoğunluğun 0,90’dan 1.35’e çıkartıldığını, bahsi geçen parsellerde dik dönen (90 derecelik) bir yol oluşturulduğunu” iddia etti.

Demirel, “Her şeye rağmen burada iyi niyetimizi koruyarak bir ihtimalin parantezini açmak istiyoruz. Bu işgüzarlığı yapan acaba Kâtip Üyeler mi, yoksa Başkan mıdır? Yok değilse, ilgili dilekçenin tekrar Meclis gündemine getirilmesini isteyen derin ve karanlık güçlerden mi bahsetmek gerekir? Başkanın ilgililerden hesap sormasını istemek ve de ilgililerin istifasını istemek hepimize hak olmuştur” diye konuştu. Tahir Demirel, şu açıklamada bulundu:


“Bir konut yapı kooperatifinin talebi üzerine 07.11.2012 tarihinde toplanan Belediye Meclisi’nde müzakere edilerek imar mevzuatı ve kamusal fayda göz önünde bulundurularak oy çokluğu ile (8 red, 5 kabul) reddedilmiş ve 300 numaralı Meclis karar tutanağı ile kayıt altına alınmışken; aynı oturum günü ve saati içerisinde Meclis’e sunulmadığı halde Meclis iradesinin aldığı bir karar gibi tanzim edilen 304 sayılı Meclis Karar Tutanağı, Meclis’in 300 sayılı Karar Tutanağı ile ortaya koyduğu hür iradeyi lağvederek; yani ilgili Konut Kooperatifinin reddedilen talebi bir sonraki oturumda görüşülmek üzere yeniden Meclis gündemine getirilerek kabul edilmiş ve Meclis’ten geçirilmiştir.”

‘Oy çokluğuyla reddedilen talebin, Belediye Başkanının yurt dışında olduğu toplantıda tekrar getirilerek 05.12.2012 tarihinde Meclis’ten geçirilmesinin büyük suç olduğunu’ vurgulayan Tahir Demirel, MHP’li Meclis Üyelerinin tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bu son 310 NO’lu karar ile birlikte ortaya çıkanı ilçe kamuoyu ile paylaşmak gerekirse; 67 adet daire yapılabilen parsellerin toplamına 78 daire sığdırabilecek pozisyon oluşturulmuş, 3 kat olan imar 5 kata çıkartılmış, toplam yoğunluk 0,90 dan 1,35 e çıkartılmış, bahsi geçen parsellerde dik dönen (90 derecelik) bir yol oluşturulmuştur.

Komşu parsellerini sıkıntıya sokacak, hak mağduriyetine sebep olacak bir hal aldırılmıştır. Hasılı bu karar, hiçbir yönüyle sosyal faydayı ve kamusal yararı gözetmemektedir. Bu karar sadece ve sadece talepte bulunan Yapı Kooperatifinin faydasına olmuştur.”

Demirel, açıklamasını şöyle tamamladı:

, “Her şeye rağmen burada iyi niyetimizi koruyarak bir ihtimalin parantezini açmak istiyoruz. Bu işgüzarlığı yapan acaba Kâtip Üyeler mi, yoksa Başkan mıdır? Yok değilse, ilgili dilekçenin tekrar Meclis gündemine getirilmesini isteyen derin ve karanlık güçlerden mi bahsetmek gerekir? Başkanın ilgililerden hesap sormasını istemek ve de ilgililerin istifasını istemek hepimize hak olmuştur.

Biz, MHP'li Meclis Üyeleri olarak demokratik hukuk devleti anlayışı içerisinde bu karar karşısında irademizi siz değerli Sorgunlulardan yana ortaya koymuş ve itirazlarımızı da sunmuş bulunuyoruz. Toplum ve millet aleyhine bu karar altına suçlu olarak imza atanlara cezasını verecek makam elbette değerli Sorgun halkıdır.”

Hiç yorum yok: