18 Aralık 2012 Salı

Eymir beldesi de köye dönüşmekten kurtuldu

Eymir beldesi / Sorgun
Yeni Büyükşehir Kanunu’na göre nüfusu 2 binin altına düştüğü için idarî olarak köye dönüşecek olan beldeler arasında yer alan Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesi de iki köyün mahalle olarak beldeye bağlanması sayesinde köy olmaktan kurtuldu.

Eymir Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, şu açıklamada bulundu:

“Kayakışla ve Yaylalık köylerini referandum ile mahalle olarak beldemize kattık. Birleşme ve katılma yoluyla nüfusumuzu 2 binin üzerine çıkartıp tüzel kişiliğimizi koruduk. Kayakışla ve Yaylalık köylerini mahallemiz olarak bünyemize katmadan nüfusumuz 1.496 idi. Şimdi 2 bin 4. Her geçen gün nüfusumuz artıyor. Belediyemizin kapanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ederiz.”

Daha önce Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Yenipazar, Akdağmadeni ilçesine bağlı Oluközü ve Sorgun ilçesine bağlı Araplı beldeleri de nüfuslarını artırmak amacıyla referandumla iki köyü mahalle olarak kendilerine bağlayıp belde belediyesi olarak kalmayı başarmışlardı.

Yozgat’ta bu güne kadar Eymir Belediyesi ile birlikte 4 belediye, halk oylaması ile bazı köyleri mahalle olarak kendilerine bağlamak suretiyle nüfuslarını artırıp feshedilmekten kurtulmuş oldu. 

Hiç yorum yok: