24 Kasım 2012 Cumartesi

Şehit Erhan Ar’ın kanı yerde kalmadı:
“Ader” kod adlı kadın terörist öldürüldü

Şehit Erhan Ar
Geçen yıl 17 Ağustos’ta Hakkâri Çukurca’da teröristlerin döşedikleri mayının patlaması sonucu 8 asker ve 1 köy korucusu ile birlikte şehit olan ve Yozgat’ın Yerköy ilçesinde toprağa verilen Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar’ın kanı yerde kalmadı.

Son gülen iyi güler…

Önce güldüler, sonra öldüler...
Saldırıyı gerçekleştiren “Ader” kod adlı kadın teröristin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçtiğimiz günlerde Kazan Vadisi’ne düzenlediği operasyon sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kadın teröristin üzerinde yapılan aramada, askerlerimizin şehit edildiğine dair haberin yer aldığı gazeteyi arkadaşları ile birlikte gülerek okurken çekilmiş fotoğrafları bulundu.

Saldırıya katılan teröristler de hava saldırısıyla öldürülmüştü

Genelkurmay Başkanlığı, 17 Ağustos’taki terör saldırısından 2 gün sonra, 19 Ağustos’ta nokta istihbaratına dayalı olarak yurt içinde icra edilen hava harekâtında 5 teröristin öldürüldüğünü, bu teröristlerin de Hakkâri-Çukurca karayolunda 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırıyı düzenleyen gruba mensup olduklarını duyurmuştu.

Yozgat Muhabir, geçen yıl bu operasyonu da okuyucularına duyurmuştu.

Önce şehit, sonra kayıp denmiş, naaşı günler sonra bulunmuştu

Yerköylü Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar’ın şehadetinden sonra yaşanan skandal, şehidin ailesinin ilâve acılar yaşamasına sebep olmuştu.

Önce şehit olduğu bildirilen ancak Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi sonucunda o olmadığı anlaşılan Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar için yeni bir DNA testi yapılmasına karar verildi. Daha sonra şehit Ar’ın naşının kayıp durumda olduğu ileri sürüldü.

Bu arada, Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, twitter sayfasında ‘kayıp’ durumda olduğu ileri sürülen 2 askerin teröristler tarafından kaçırılmış olabileceği yorumunda bulundu.

Uzman Çavuş Erhan Ar’ın cenazesi, Zap Suyu’nda aranmaya başlandı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erhan Ar’ın cesedinin bulunduğunu söyledi, gece yarısı ise cesedin şehit Ar’a ait olmadığının anlaşıldığını açıkladı.

Günler süren aramalardan sonra Şehit Ar’ın naşının bulunduğu açıklandı. Ailesinin cesedi teşhis etmesinin ardından, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar’ın naaşı, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Erhan Ar’ın ailesi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde ikamet ediyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: